Udpakning af min seje Intense PC

For nogle dage siden modtog jeg min nye seje Intense PC fra Open Company.
Jeg har glædet mig i lang tid til det. Min gamle Pentium-IV workstation kan ikke følge med og
nye Ubuntu Linux kan ikke installeres pga. min gamle grafik-kort. Som I læsere ved så har jeg tidligere testet Fit-PC3 og andre af Fit-PC varianterne.
Da Compulab annoncerede Intense PC vidste jeg at top-modellen var min næste PC. Den er dyr, men en skøn maskine. Lille, højt-ydende, bliver ikke varm og stille.

Boksen er ikke prangende, men "who cares" :)

Illustration: Privatfoto

Man får ikke meget med. WLAN antenner, et HDMI til DVI-kabel, et AV-kabel og en transformator.
Installation er enkel, via USB :)

Fronten giver 4 USB-stik.

Bagsiden er er ladet med 2 stk USB2 og 2 stk USB3 stik. USB kan man ikke få nok af :)
I modsætning til de første generationer af Fit-PC2 har CompuLab lavet et ordentlig lader-stik. Man sætter lader-stikket ind, vrider og så sidder det fint fast.
Jeg hiver video-signalet til min skærm ud via HDMI, men der er en displayport jeg endnu ikke har prøvet.
To netkort ud over WLAN er også med. Dejligt.

Jeg har også to PCI-e - det skal nok blive sjovt :)

Maskinen er ca 17x17x3 cm og den er bare tyst - især fordi jeg har hældt en 160 GB SSD disk i den.

CPU'en indeni er en 1.70GHz Intel Core i7-3517UE, CPU er Intel HD Graphics 4000.

Næste blog-indlæg om installation og Ubuntu og ydelse kommer om få dage. Ideer til hvad I mener, der skal testes må meget gerne skrives nedenfor.
Jeg kan afsløre at jeg er RIGTIG godt tilfreds.

/pto

Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Martin Bøgelund

Boksen er ikke prangende, men "who cares" :)

You know it's cool, when they don't have to brag about it!

Maskinen er ca 17x17x3 cm og den er bare tyst - især fordi jeg har hældt en 160 GB SSD disk i den.

Har du reelt ikke brug for mere plads, eller har du noget NAS-hejs eller lignende? Nu hvor Steam for Linux er blevet officielt lanceret, er 160GB ikke meget, især hvis man også forventer at lave noget seriøst indimellem :-)

[EDIT] Og hvor meget RAM har du hældt i den?

 • 0
 • 0
#8 Thomas Jansson

Peter: Tillykke med den - det ser godt ud og lydløst er helt fantastisk.

Thomas bundgaard: Hvis du har mod på hjemmebyg, så kan f.eks. lave et tilsvarende build med et Streacom FC8B kabinet. Jeg har selv lige lavet noget meget tilsvarende og jeg synes at FC8B er smukt. Hvis du er interesseret har jeg detaljerne om mit build på min blog: http://www.tjansson.dk/?p=2119

Mvh Thomas

 • 2
 • 0
#10 Palle Simonsen

Da jeg mistænker den ikke kun skal bruges til mails og browsing kunne virtualiseringsydelsen være interessant. Hvis man f.eks. lige skal teste mod lidt m*sql med et par frontends :) i7 kan rigeligt trække, men er der RAM nok?

 • 0
 • 0
#11 Thomas Jansson

Tak for linket. Det ser interessant ud. Har du nogle billeder af processen eller indmaden?

Desværre var jeg lidt for optaget af jonglere det hele mens jeg samlede den og glemte at taget et billede af indmaden da jeg var færdig. Der er heldigvis andre der har dokumenteret det bedre med samme kabinet: http://www.overclock.net/t/1314135/build-log-graphite-streacom-fc8-evo-z...

Når jeg får tid får jeg lige taget et billede af indmaden og lagt det op på min egen blog. Kunne forestille mig at andre ville være interesseret i at se frirummet under de heatpipes for det specifikke bundkort.

 • 1
 • 0
#13 Nils Bøjden

Nysgerrig for at høre om strømforbruget.

Jeg har haft en strømmåler på min nyindkøbte Mac Mini (2.5 Ghz 3210M, 16GB 1.5v RAM, 240GB Sandisk Extreme SSD)

Idle (med HDMI slukket, WLAN+Bluetooth tændt ) 5.5 - 7 watt Idle (med HDMI tændt, WLAN+Bluetooth tændt ) 8 - 9 watt Sleep (med bluetooth aktiveret så museklik kan starte maskine) 1Watt Slukket (som i lukket ned men med spænding på netledning) 0,2 watt Kørende med visning af DVD i mkv/h264 i Vlc + diverse applikationer aktive 14 - 15 watt

Målt på udtaget ved hjælp af målet lånt på biblioteket.

Egentlig bare som en sammenligning

Red) Geeekbench score: http://browser.primatelabs.com/geekbench2/1651408

 • 1
 • 0
#14 Ove Andersen

Bliver spændende, hvor meget varme den udvikler, hvis den bliver presset.

Har selv et passivt kølet mini-itx bundkort [1] til mediacenter, men den bliver hurtigt for varm og lukker ned, så der ligger en 120 mm fan ovenpå, som er skruet lidt ned i hastighed for at undgå støj.

Mht. pris, så ligger den på godt 3.000 (incl. moms) for den rå udgave [2].

[1] http://www.asus.com/Motherboard/AT5IONTI/ [2] http://www.fit-pcshop.dk/group.asp?group=7

 • 0
 • 0
#15 Johnnie Hougaard Nielsen

Phoronix skriver:

At the end of the day, my only real complaint about the Intense-PC is that the fan-less system gets quite warm to the touch under full load. While it gets quite warm, I have yet to experience any crashes or thermal-related problems.

En Intense PC ville da være en seriøs kandidat hvis jeg skulle på indkøb. Hvis behovet var tunge opgaver, ville det alligevel snarere være aktuelt med quad core o.s.v.

 • 0
 • 0
#16 ab ab

Nysgerrig for at høre om strømforbruget.

Jeg har haft en strømmåler på min nyindkøbte Mac Mini (2.5 Ghz 3210M, 16GB 1.5v RAM, 240GB Sandisk Extreme SSD)

Idle (med HDMI slukket, WLAN+Bluetooth tændt ) 5.5 - 7 watt

TDP for en 3517UE er 17W mod det dobbelte for en 3210M, så det er sjovt at høre om dine real life-målinger. Det kunne være interessant at høre, om 3517'eren så reelt har halvt så højt et forbrug som din Mac Mini.

Det kunne også være interessant at høre lidt mere om CPU'ens kernetemperatur ved afvikling af MPrime og lignende. Så vidt jeg kan se, scorer den omkring 8000 i GeekBench, når den kører i et 64-bit miljø - altså tilsvarende Mac Mini'en i det ovenstående. Den koster så bare 8.000 inkl. hukommelse og ekskl. fastlager i modsætning til Mini'ens pris på 4.900 med fastlager og mindre hukommelse.

 • 0
 • 0
#17 Nils Bøjden

Den koster så bare 8.000 inkl. hukommelse og ekskl. fastlager i modsætning til Mini'ens pris på 4.900 med fastlager og mindre hukommelse.

Jeg har så givet ca 4.800 for Mini incl 16GB RAM

Mini indkøbt i Computercity 4499 hvor der så skal fratrækkes 4.5% FB rabat. RAM 53£ for 16GB Komputerbay 10-10-10-27/1.5V hos amazon.co.uk . Gratis forsendelse. (De har vist sat prisen op til 60£ igen)

Der er ingen producent opgivet på rammen (producent id står som 0x00000), så det er formodentlig et eller andet restkøb .

 • 0
 • 0
#18 Nils Bøjden

Det kunne også være interessant at høre lidt mere om CPU'ens kernetemperatur ved afvikling af MPrime og lignende

Jeg er ved at køre en Handbrake session som benytter alle 4 tråde på kernen med 100%. Jeg har hentet en temperatur monitor hos Intel som viser 81C på kernen. Det kan godt være at blæseren kører med jeg kan ikke høre den trods en placering 1/2 meter fra mig.

Jeg er ved at rippe Tron2. Den glæder jeg mig til at se.

 • 0
 • 0
#20 Nils Bøjden

Kører du din Mac Mini as is (med OS X), eller med en *nix?

As is.

Men en stor del af indmaden er 'nix dialekt. (awk/sed/vi/perl/dd/od/man pages/top etc...). Så det er bare om at fyre en terminal op og føle sig hjemme.

Foreløbig er jeg kun løbet ind i 3 udfordingner:

Der er ingen master control i HDMI lyd på samme måde som både Linux og Win7. Os/X forudsætter at kontrol med HDMI lyd foregår på app niveau. Dette giver en gang imellem seriøse udfordringer, f.eks DR tv og DR radio da de har implementerer en 5-trins lydregulering i stadet for en trinløs regulering. Endvidere vil stort set alle appe starte med max lyd (Tag den).

Os/x har ikke indbygget skrivemodul til NTFS. Det betyder at mine 1TB usb diske(som er født med NTFS) skal øndres eller jeg skal finde en NTFS read/write app som fungerer i forløngelse af Os/x explorer (Også kaldet finder).

Os/x læser tilsyneladende bluetooth stakken ind på et meget tidligt tidspunkt i boot sekvensen (Mit gæt er at det er grundet Apples egen trådløse tastatus/muse løsning med hvilken det skal være muligt at ændre i bootstrukturen til f.eks recovery boot vha tastatustryk). Dette betyder at det kan være svært (indtil videre umuligt for mig) at få en bluetooth mus til at fungere under Bootcamp/Win7. Diverse fora svømmer med beskrivelser på potentielle løsninger. Der er ingen problemer med samme bluetooth mus under parallels8/Win7. Ej heller er der problemer med USb tastatur/mus.

 • 0
 • 0
#22 Nils Bøjden
 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere