Torben Mogensen header

Udflytningen

Som nævnt i tidligere blogindlæg, skulle Datalogisk Institut flytte ud af den bygning, som i 30 år har været synonym med DIKU.

Det er nu sket efter de planer, som blev nævnt i ovenstående blogindlæg. Selve flytningen skete relativt smertefrit -- bortset fra at mit 25 år gamle palmetræ blev knækket af flyttefolkene, hvilket vi først fandt ud af, da vi efterfølgende spurgte om, hvad der mon var sket med det, da det ikke var dukket op på den nye adresse. Ikke alting er kommet helt på plads -- de nye printere kom først et par uger efter flytningen, og er stadig ikke sat op på netværksserveren. Og der er flere småting såsom navneskilte og lokalenumre, der skal ordnes.

Selve lokalerne er fine nok -- det trækker ikke nær så meget som i den gamle bygning, og det ser nyistandsat ud (hvad det også er). Problemet er blot (som tidligere nævnt), at der ikke er overvældende meget plads. Alle kontorer er besat af en til tre ansatte, og vi kan ikke udvide antallet af ansatte uden at klemme flere ind i de eksisterende kontorer. Det samme gælder, hvis vi får gæsteprofessorer eller "gæster" fra vores afdeling på Amager. Vi har heller ikke længere en "hyggekrog" med sofaer og bløde stole, og vores mødelokale er ikke stort nok til, at vi alle sammen kan være der på en gang (med mindre vi flytter bordene ud, og hvor skulle vi så stille dem imens?). Det er dog nok hvad man kan kalde "luksusproblemer". Det reelle problem er pladsen: Fakultetet har pålagt instituttet at vokse betragteligt over de næste 5-6 år, men har ikke stille plads til rådighed til at dette reelt kan lade sig gøre. Når vi rent faktisk ansætter nogen, vil jeg antage, at dekanen nok skal finde plads til dem. Men det bliver måske et helt andet sted end de tre lokationer, som instituttet allerede er opdelt i. Denne opdeling er i øvrigt ikke helt med vores gode vilje. Udflytningen af en forskergruppe til Amager giver en vis mening, da denne gruppe samarbejder med folk på det humanistiske fakultet og underviser på uddannelserne Kommunikation & IT og IT & Kognition, som foregår på Søndre Campus (tidligere kaldet KUA). Men det giver ikke meget mening at de to resterende forskergrupper er placeret i hver sin ende af H.C. Ørsteds Instituttet.

Når en gang Niels Bohr Bygningen (tidligere kaldet Niels Bohr Science Park) står klar sidst i 2016 (hvis tidsplanen holder), vil de to forskergrupper flytte sammen igen. Men den plads, der er afsat til dette i NBB, er allerede underdimensioneret -- den er baseret på medarbejderantal fra 2009, og vi er allerede nu ca. 20% flere. Så det kan måske ende med, at vi alligevel ikke bliver samlet. Personligt vil jeg ikke have noget imod, at vi alle sammen flyttede tilbage til den gamle DIKU-bygning -- efter lidt istandsættelse. De nuværende brugere af bygningen er der alligevel kun midlertidigt, så den kunne sagtens gøres ledig i 2016 eller deromkring.

Hvis nogen skulle få lyst til at se vores nye lokaler, er adressen nu Universitetsparken 5, stueetagen i B-bygningen (lige overfor hovedindgangen).

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere