Ubuntu 8.10 på Eee 901

Min Eeebuntu 8.04 fungerede rigtig godt på min Eee 901, men jeg kunne ikke lade være med at reinstallere den med den nye Ubuntu Linux 8.10 (Intrepid Ibex) via en USB memory stick.
Installationen kørte uden problemer, men wlan virkede (for ventet) ikke. Derfor skiftede jeg kerne til array.org - vejledningen er nemt og kan findes her.

Jeg er meget tilfreds med 8.10 allerede. Det virker rigtig godt skruet sammen, også selvom forskellene mellem 8.04 og 8.10 ikke er så store. På et punkt er der dog kæmpe forskel. Opkobling til mobilt internet på 8.04 kræver lidt arbejdet. Min ven Hanne har dokumenteret dette for 3-modem, og jeg har været igennem vwdial-gymnastik for at få tilsvarende opsætning mod Sonofon. I Ubuntu 8.10 er det NEMT at få adgang til internettet via en 3G mobiltelefon. Jeg kobler blot min Nokia E51 til via USB, og denne genkendes og - jeg vælger Sonofon, og til sidst at jeg gerne vil have automatisk opkobling ved tilslutning. Næste gang jeg sætter telefon på via USB så er der mobilt Internet på min Eee - NICE!

[

Illustration: Privatfoto

](http://www.version2.dk/modules/xphoto/cache/64/2964_765_765.png)En anden ting, som har fået lidt mere guf er Compiz, hvor man bl.a. kan lave en cube, der bøjes rundt om en cylinder eller kugle. Det bliver bedre og bedre!
Der var en lille "fejl", at Compiz opsætnings-programmet ikke automatisk var installeret. Jeg skulle selv køre "sudo apt-get install compizconfig-settings-manager". Derefter kunne jeg lave alle de frække Compiz ting :-)


En anden nyhed i 8.10 er muligheden for at lave USB start disk med eget opsætning. Det driller lidt for mig, jeg får ikke min opsætning med. Nogen der har dette til at virke?

Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Klaus Agnoletti

Ok - det passer så ikke (og man kan ikke redigere sin egen kommentar..)

Ubuntu EEE har sin egen release cyklus og bruger en del andre pakker - og Ubuntu 8.10 til EEE er ikke ude endnu..

Så mest derfor. Derfor ville jeg nok gøre som Peter har beskrevet og så droppe en opgradering. Det er muligt det virker - men det er imho mere muligt at det er meget nemmere og tager meget mindre tid at få til at virke hvis man dropper det og installerer igen ..

/klaus

 • 0
 • 0
#4 Martin Nissen

Prøvede søndag at lave en sammen med datteren til hendes pc'er. Smerte frit med u810.sh fra pendrivelinux.com, lige indtil første boot. Der kan boot ikke finde vmlinux!

8.10 virker mindre ressource krævende end 8.04, men det er kun er observation.

 • 0
 • 0
#5 Jonas Finnemann Jensen

Nogen skjulte faldgrupper i en distributionsopgradering?

Nej, normalt... Ikke. Men hvis man laver en distributions anmeldelse bør man også lave en clean install, så man ikke kritiser opførslen af software man selv har installeret fra kildekode... Eller andre mærkværdige ting som forfatteren muligvis har gjort systemet før evt. opgradering... Derfor er klart mest objektivt ikke at bruge opgraderingsfunktionen, med mindre man ikke har installeret andet end software fra officielle pakke arkiver og medtager opgraderings systemet som en del af anmeldelsen...

 • 0
 • 0
#7 Martin Nissen

@ Lars Tørnes Hansen

Vil jeg også tro.

Men når der ligger et færdigt script til at installere på et USB stick, så skal det *** virke. Første gangs brugere og lettere øvede har ikke en chance for at teste, andet end hvis de installere på harddisken eller bruger Live-CD som ikke gemmer. Og har de brandt sig på u810.sh installeren, skal der meget vilje til at fortsætte.

 • 0
 • 0
#11 Mads Bendixen

Nogen der har lykkedes med at installere fra USB på en Eee? - Ikke noget med Live eller kør fra usb. De forslag jeg har set, omhandler stortset kun at man kører ubuntu fra en flash disk eller tilsvarende. Jeg har desuden heller ikke en eksisterende 8.10 at benytte, men jeg overvejer at distro-opgradere den 8.04 der ligger på den, lave usb installations disk og så installere det forfra? (Den dual-booter med WinXP og det er et krav).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere