Jesper Lund Stocholm bloghoved

Twitter/widgets på version2.dk

I går var vi bloggere til hyggelig komsammen i lokalerne Skelbækgade i København (hos bladhuset Ingeniøren, forstås). Disse aftener er som normalt en mulighed for os bloggere til at præge redaktionen på version2, og en række gode idéer blev da også præsenteret.

Én af disse idéer var min - nemlig et Twitter-feed på forsiden af version2.dk . Jeg vil her konkretisere min idé en smule samt uddybe den lidt ifht hvad jeg foreslog.

Tweets på version2.dk

En række af version2s læsere bruger Twitter intensivt og jeg har i hvert fald gentagne gange tweet'et noget, som kunne være af interesse for læserne på version2.

Mit forslag er derfor, at man på version2s forside opretter en sektion, der overvåger emnet (tag'et) #version2 fra Twitter. Det vil betyde, at alle tweets med dette emne automatisk bliver smidt på forsiden af version2.dk .

"Men det kan jo misbruges", vil nogen måske sige, og det er jo helt korrekt. Men det er jo ikke sikkert, at det bliver tilfældet, og skulle det blive et problem kan man jo til den tid kan man jo overveje at lave en whitelist af tweet'ere, der kommer på forsiden.

Widgets på version2.dk

Jeg vil foreslå, at en del af version2.dk's forside bliver gjort dynamisk, så "vi med konto" selv kan bestemme over denne del af forsiden. Lav eksempelvis en samling af widgets som vi kan vælge imellem - eksempelvis en RSS-widget, hvor vi kunne putte vores eget favoritfeed eller evt en widget, der kunne konfigureres med en liste af favoritfeeds der så opdateres løbendve. Det vil give værdi for os, og vi vil sandsynligvis bruge mere tid på version2.dk end vi gør i forvejen.

... det er ikke raketvidenskab ... :o)

Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas Wittenburg

I det hele taget er det næsten tosset at udelade Twitter, når det nu rent faktisk er ret nemt at implementere. Under Next no. 6 blev Twitter brugt rigtig intensivt, og det fik vores webmand til at konkludere, at man burde lave et twitterfeed på konferencens sociale web-netværk, yourenext.net. Ti minutter senere var der twitterfeeds fra både konferencedeltagere og andre, der tweetede om Next. Hvorvidt det rent faktisk blev/bliver brugt til noget, udover for os junkier, skal jeg ikke kunne sige.

Men det er faaanme en fee' ide!

 • 0
 • 0
#4 Therese Hansen

I mit arbejde med JAOO og QCon konferencerne har jeg også set at de it-professionelle er gode til at få noget ekstra ud af arrangementerne ved at bruge Twitter - og jeg er selv en glad twitterbruger.

http://blog.jaoo.dk har jeg da også indført en dynamisk liste af Tweets om JAOO og jeg ved ikke om den bliver brugt meget, men jeg fik god feedback på den under JAOO sidste år. Nu har vi også indført tweets på storskærm på vores konferencer og det er meget populært - eller det var det i hvert fald på JAOO Sydney og JAOO Brisbane (i Australien er Twitter vist også noget mere populært end her i DK).

 • 0
 • 0
#6 Jan Keller Catalan

Det kunne absolut give en del dynamik på forsiden af V2, hvis der blev listet tweets med specifikke tags, men når jeg alligevel ikke tror, det "bare lige" er noget, der bliver implementeret er det fordi der er visse argumenter imod.

Først er der selve forsiden - V2 er et redaktionelt medie med brugerinddragelse og der kæmpes en ubønhørlig kamp om pladsen på forsiden.

Dernæst så har V2 ikke problemer med at linke ud af sitet - men på forsiden tror jeg helst de vil linke til indhold på egne sites.

Endelig er der medieansvarsloven. V2 skal forholde sig til alt, der publiceres på version2.dk og selvom de ikke kan forhindre folk i at skrive en masse vrøvl - eller endnu værre injurier - i debatten, så kan de gøre noget ved det ved f.eks. at fjerne indlæg. Hvordan fjerner Version2's moderatorer et stødende tweet?

/Jan Tidl. projektleder, Version2

 • 0
 • 0
#7 Jakob Hilmer

Firefox udvidelsen greasemonkey muliggør at man via javascript dynamsik kan modificere html siders indhold. Det kunne nok bruges til at tilføje en twitter boks på version 2.

Jeg har selv skrevet et lille "kill filter" til debatten på version 2 på denne måde.

Download greasemonkey her: http://www.greasespot.net/

Og mit kill filter her: http://userscripts.org/scripts/show/50407

 • 0
 • 0
#9 Jesper Lund Stocholm Blogger

Jan,

ørst er der selve forsiden - V2 er et redaktionelt medie med brugerinddragelse og der kæmpes en ubønhørlig kamp om pladsen på forsiden.

Dernæst så har V2 ikke problemer med at linke ud af sitet - men på forsiden tror jeg helst de vil linke til indhold på egne sites.

Endelig er der medieansvarsloven. V2 skal forholde sig til alt, der publiceres på version2.dk og selvom de ikke kan forhindre folk i at skrive en masse vrøvl - eller endnu værre injurier - i debatten, så kan de gøre noget ved det ved f.eks. at fjerne indlæg.

Jeg er helt med på, at man kan finde en masse argumenter for at [i]ikke[/i] skal gøre det - spørgsmålet er, om version2 vil være med til at finde på argumentert [i]for[/] at gøre det.

Hvordan fjerner Version2's moderatorer et stødende tweet?

Øeh ... et filter?

Hvis du kigger på atom feed for twitter tag #version2.dk på , så er der eksempelvis denne XML:

[code=xml] tag:search.twitter.com,2005:1958926637 2009-05-29T12:09:24Z qedtherese (Therese Hansen) [/code] Jeg er helt sikker på, at I godt kan finde ud af noget at filtrere på, skulle det blive nødvendigt.

 • 0
 • 0
#10 Jan Keller Catalan

Jeg er helt sikker på, at I godt kan finde ud af noget at filtrere på, skulle det blive nødvendigt.

Bemærk venligst den titel, jeg underskrev mit indlæg med :-)

Jeg er helt med på, at man kan finde en masse argumenter for at ikke skal gøre det - spørgsmålet er, om version2 vil være med til at finde på argumentert for at gøre det.

Det vil de sikkert, jeg ville bare pointere, at der skal lidt mere til end blot en atom feed viewer blok på forsiden, som ukritisk viser tweets tagget med #version2.

Da jeg ikke længere er involveret i udviklingen af ting til version2.dk kan jeg ikke udtale mig om, hvordan forslaget modtages :)

/Jan Projektleder, Propeople ApS

 • 0
 • 0
#13 Casper Thomsen

Hej Jesper.

Ja, Twitter på Version2 er på vej. Boksen om retssagen indeholder udvalgte beskeder, men der kommer også en generel boks, som du har foreslået. Et blog-indlæg om det er på vej.

For at gøre din uge fuldendt er vi også lige på trapperne med et iPhone-site til Version2. Der kommer en artikel på sitet, når det nye mobilsite er klar.

Mvh Casper

 • 0
 • 0
#16 Peter Makholm Blogger

Jeg er muligvis farvet af at jeg ikke mener at Bagger-sagen har nogen som helst IT-relevans og at den derfor er totalt ligegyldig for version2 - selv inden det begyndte at handle om hans madpakke og tatovering.

Derfor vil jeg nok vente med at afsige min dom over 'Twitter på Version2' indtil det har været brugt i forbindelse med noget relevant indhold.

(Mens IT-Factory stadig var et mystisk, succesrigt IT-firma kunne det have sin relevans, men efter det er blevet afsløret som et simpel bedragerinummer kan jeg ikke længere se relevansen)

 • 0
 • 0
#17 Jesper Lund Stocholm Blogger

Peter,

Jeg er muligvis farvet af at jeg ikke mener at Bagger-sagen har nogen som helst IT-relevans og at den derfor er totalt ligegyldig for version2 - selv inden det begyndte at handle om hans madpakke og tatovering.

Jeg er sådan set enig med dig - jeg synes også, at det var et lidt pudsigt emne at starte med.

:o)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere