Tv ser man da på (via?) internettet

Jeg har en indrømmelse. Når dagen går på hæld, den sidste mail er sendt og jeg har brug for at koble af, står der sci fi/fantasy på menuen: Star Trek/ Battlestar Galactica/ Babylon 5/ Farscape/ Stargate/ Firefly/ Supernatural/ Heroes/ Lost/ Dresden files/... ? you name it, jeg har set det.
 
Alt i alt er jeg nok typisk for fremtidens (nutidens') forbruger ' jeg vil have alt on demand og helst uden reklamer (specielt herovre!). Ind til for omkring 1½ år siden betød det dels gamle serier på DVD, dels et hjemmebygget Media Center kørende i kælderen, der kunne fange de få serier, TDC kabel kunne byde på. Media center løser 'on demand'-delen, men kunne desværre ikke fremtrylle serier ? kun optage, hvad der blev sendt (jeg elsker for øvrigt mit media center, mere om det en anden gang).

ITunes rykker!

Så da ITunes for over et år siden lukkede op for køb af tv-serier, ofte kun dage efter at afsnittene var sendt i usa, var jeg i himlen (det var før de lukkede ordentligt for ikke-amerikanere). Ny Sci-fi for $1.99 per afsnit' Jeg købte mig fattig! Udvalget var ikke fantastisk, men langt ' langt ? bedre end hvad jeg kunne købe på DVD (glem dansk tv!). Og med flyttet til USA forsvandt alle problemerne, jeg havde med at købe serierne, så alt var godt. Øhhh, næsten da.

ITunes rykker ikke helt...

Desværre har ITunes to fatale fejl: Man lejer ikke, man køber, og alt skal ske via pc'en. Købe er fint til musik og tv-serier, der alligevel kun koster $1.99 pr afsnit, men når jeg nu har lyst til at se Pirates 2, så er det ikke sikkert jeg har lyst til at eje den til $15, når jeg kan leje den hos Blockbuster til $4.67 (hvilket desværre krævede at jeg startede bilen og flyttede min bagdel ud af stuen ' ikke ok).
Og selv om jeg har en pc med en god skærm, så vil jeg hellere se den på min 40' lcd. Og ja, jeg kan slutte pc'en til ' men det er besværligt. Og så er ITunes blevet langsomt. Et afsnit tager nu op til 1½ time at hente ? det er sgu ikke on-demand! Og jeg er endda på den samme side af andedammen som dem. Skuffende (der er heldivgis tegn på, at det er blevet lidt bedre).  

Men ' jeg bruger nu alligevel en del penge hos ITunes, så stor var glæden, da jeg hørte om Apple TV! Nu skulle det være slut med at bakse for at slutte pc'en til tv'et, det sørgede Apple TV for! Så lige så stor var skuffelsen, da jeg opdagede at Apple TV basalt set er en trådløs harddisk med tv-udgang og fjernbetjening ' ikke en selvstændig ITunes-enhed. Man skal hente afsnittet på sin pc, og så flytte dem til Apple TV-dimsen' Are you kidding' Doh, som vores ven fra Springfield ville udtrykke det. Så er det sgu da hurtigere at sætte pc'en til lcd tv'et.
Jeg tror nu alligevel på at Apple har fattet det (i januar annoncerede de, at de havde solgt 50 milioner tv-serie-afsnit!), og kommer med noget bedre. Lige nu er deres opmærksomhed vist desværre et andet sted.

XBox 360 rykker!

Så er der Xbox 360. Det tog mig ikke lang tid at finde ud af, at man her i usa kan bruge den til at hente film og serier! Og når man alligevel ejer en (nå ja, man spiller vel lidt ;-D) og har den sluttet til tv'et, er det ret genialt: Ikke noget med at skulle tænde pc'en først ' plant bagdelen i sofaen, tænd for box og tv, og få minutter efter, er man i gang. Her virker download'en nemlig hver gang. Brugergrænseflade-mæssigt slår den Itunes med flere (mange) længder. Priserne er de samme for serier og frem for alt ' man lejer film'ene, man køber dem ikke.

Xbox 360 rykker ikke helt...

Desværre har den OGSÅ en fatal fejl, og ikke en der ser ud til at blive løst lige nu: Mangel på indhold. Der er ikke ret mange film, og de fleste er gamle. Og de har stort set ingen serier jeg gider se. ØV.  

Og så alle de andre...

Apple og Microsoft er selvfølgelig ikke de eneste spillere på markedet. Joost har fået megen omtale, desværre suttede deres beta så meget at jeg fuldstændigt droppede det efter under 10 minutter (og indholdet så også ret ligegyldigt ud). Amazon Unbox ser lovende ud, specielt hvis man har en (ret dyr) TiVo. Det har jeg ikke ' og ind til videre har deres indhold ikke wow'et mig nok til at jeg ville bruge penge hos dem. DR's internet tv styrer faktisk ganske godt, godt nok ikke nogle sci fi-serier, men nyheder og andet godt. TV2 ' not so much.  

Så hvor ender vi?

Hvad bruger jeg i dag? En skøn (og for min kære hustru forståelig lidt forvirrende) blanding. Film mest (når de har noget godt) på Xbox 360, og en gang i mellem den gammeldags blockbuster. Serier mest på Itunes, men også lidt på XBox'en.
Åh ja, og så har jeg lige købt lidt Star Trek på DVD. Håbløst gammeldags, jeg ved det. Suk.

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere