Torben Mogensen header

Troll: Nu som Windows 8 app

Jeg har for et stykke tid siden lavet Troll, et program i Standard ML til at rulle terninger og beregne sandsynligheder til samme.
Idet kildekoden er offentlig tilgængelig, er der en amerikaner ved navn Duncan Kelbie, der har portet denne til Windows 8s Metro interface og udgivet en app ved navn Dice Master, som kan køre på både PC'er, telefoner og tavlecomputere med Win8.

Da Win8 platformen ikke understøtter apps skrevet i Standard ML, har Kelbie omskrevet koden til F#, et funktionsprogrammeringssprog, der har sine rødder i ML. Jeg har hjulpet Kelbie lidt med omskrivningen, men da der er store ligheder mellem Standard ML og F#, har han klaret det meste selv. UI'en har han selv stået for.

Da jeg ikke selv har Win8, har jeg ikke prøvet app'en, men beregningerne skulle gerne være de samme som i Troll. Hvis dette ikke skulle være tilfældet, må I gerne give mig besked. Der er en gratis prøveversion af app'en.

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kasper Birch Olsen

Er kildekoden open source så vi kan få et kig og lære lidt? Jeg er næppe den eneste .net udvikler der følger udviklingen af funktionel programmering i .net med spænding, både F#, men også som en del af c# - lambda, closures osv. Det kunne sikkert være lærerigt at læse Troll i F#.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere