Trådløst sci-fi-ur

Det var på Kickstarter.com, et af de største sites for crowdfunding, at jeg for et år siden opdagede Pebble og bestilte uret. Ideen med uret er, at det i kombination med en iPhone eller en Android-baseret smartphone kan fungere som en lille ekstraskærm. Sådan lidt sci-fi-agtigt at have en kommunikator på håndleddet, tænkte jeg.
Men den egentlige attraktion er, at du kan lade din telefon ligge i bukselommen eller tasken, så sørger Pebble for at vise indkomne sms'er, e-mails og systemhændelser via en Bluetooth-forbindelse til din telefon.

Læsestof til ventetid

I løbet af de mange måneder, hvor jeg tålmodigt ventede på uret, voksede antallet af bestillinger til mere end 60.000. Udviklerne bag uret har været flinke til at lave statusrapporter undervejs om processen. Og så har de lyttet til kunderne. Således er uret på grund af brugerforslag nu blevet reelt vandtæt og kan klare fem atmosfæres tryk. Den indbyggede Bluetooth-chip er baseret på den nyeste 4.0-standard, og dermed er der reel udsigt til bedre levetid for det indbyggede batteri, som ikke kan udskiftes. Bluetooth 4.0-protokollen er endnu ikke implementeret, men meget tyder på, at uret vil kunne levere længere batterilevetid end de cirka seks døgn pr. opladning, som jeg har oplevet.

Illustration: Kurt Westh Nielsen

Hænderne på

Et par måneder er i skrivende stund forløbet, siden jeg fik uret. Efter en opladning på et par timer via det medfølgende USB-kabel, som ender i et særligt magnetisk opladerstik, var den bette Pebble driftsklar. Bluetooth-tilkobling til min Samsung-smartphone skete pålideligt og hurtigt, og den lille Pebble-app på telefonen sørgede for at opdatere firmwaren i et par omgange uden problemer. Efter at have opsat de mailkonti og andet, der skal vises på skærmen, var uret klar til brug - en procedure, som samlet tog cirka 15 minutter.

Livet med Pebble

Samlivet med Pebble været temmelig uproblematisk. Mens brugere, der har bestilt de farveglade udgaver af uret har klaget over forsinkelser i leverancen, er der kommet ny firmware to tre gange og frigivelsen af et SDK i slutningen af april har sat skub i de første apps til uret, som nu også er understøttet af en enkelt sports-app - Runkeeper. Bluetooth-forbindelsen virker klippestabil, og den indbyggede vibrator varsler lystigt om nye e-mails, systembeskeder og indgående sms-beskeder. Til tider kan brummeriet dog være for meget, og for at slippe for konstante påmindelser måtte jeg oprette en ekstra mailkonto, hvortil jeg styrer de vigtigste mails fra andre mailkonti. Pebble som fjernbetjening af musikafspillere i mobiltelefonen har været uproblematisk.

Konklusion

Samlet set er jeg temmeligt tilfreds med min anskaffelse. Pebble-projektet fremstår klart som et af de mere vellykkede crowdfunding-projekter. Ved at læse opdateringer fra udviklerne har jeg klart fået et forhold til produktet, inden det overhovedet var en fysisk realitet. Jeg håber, at det fulde potentiale for uret bliver en realitet, når udviklere begynder at anvende SDK'et til diverse geotjenester og andre apps, som med fordel kan interagere med et display på håndleddet. Her er der er rigtigt god plads til forbedringer. Jeg håber, det sker med ny firmware og en forbedret moder-app til uret.

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jesper Arning

En ting der undrer mig hver gang jeg læser om det her, eller andre smarte ure, et at anmelder omhyggeligt undlader at fortælle, hvad det betyder for strømforbruget på deres telefon. Det er i mine øjne nok det mest interessante, før jeg vil overveje at bestille et.

  • 0
  • 0
#6 Casper Jensen

Hejsa..

Jeg er i samme båd. Er fantastisk glad for mit sorte pebble ur, men har ikke fået mit hvide endnu. Har skrevet til dem men har PT ikke fået noget svar endnu.

Mit pebble kører op imod en andriod LG P990 med ICS og Paranoid Andriod og det spiller bare!

Jeg har ikke haft fokus på påvirkningen af min batteri leve tid på min telefon men skulle jeg komme med en vurdering har jeg ikke mærket noget til det. Min telefon forbinder både til pebble og mit headset og denne kombi virker fint. Jeg har strøm til ca en dag alt efter hvor meget jeg ringer.

Jeg lader tit op i bilen til og fra arbejde samt når jeg sover.

Det eneste der lidt irriterende ved pebble er at opladeren kommer med USB og ikke normal strømstik. Nu er det ikke sådan at jeg lægger med en PC ved siden af mig når jeg sover hvilket betyder jeg skal huske at sætte den til opladning et andet sted end hvor jeg lader alt andet op. Det bryder mine vaner og det er svært :)

Jeg vil se om jeg ikke kan skaffe en strøm oplader med USB indgang men sådan en følger ikke med..

  • 0
  • 0
#7 Kurt Westh Nielsen Blogger

Mine erfaringer med strømforbrug ligger på linje med det, der er nævnt i denne kommentartråd: Jeg vil skønne at bluetooth-forbindelsen snupper mindre end 10 procent ekstra i strømforbrug. @Jesper Arning - Det var en forglemmelse at jeg ikke meldte om strømforbruget, da jeg skrev om Pebble. Men tak for den indirekte opfordring til at sætte ord på.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere