Toms Hardware/TGDaily = Intel Marketing?

Jeg har tidligere været meget glad for Toms Hardware, fordi de turde at være på tværs (specielt husker jeg P3 1,13 GHz sagen). I forbindelse med AMD Barcelona launchen, er en frygt jeg længe har haft, blevet mere eller mindre bekræftet. Disse web sites er ikke længere neutrale nyhedsformidlere, men forekommer tendensiøse. 

Hvor andre sites har detaljerede artikler og test, er Toms Hardware næsten tomt for nyheder omkring den nye AMD CPU. Nyhederne på Toms Hardware peger mest på TGDaily. TGDaily (partner site til TH) er fyldt med FUD omkring AMD. 

For dem som ikke ved hvad FUD er, er der en udmærket artikel på wikipedia.org: 

'Fear, uncertainty, and doubt (FUD) is a tactic of rhetoric used in sales, marketing and public relations.[1][2] FUD is generally a strategic attempt to influence public perception by disseminating negative (and vague) information. An individual firm, for example, might use FUD to invite unfavorable opinions and speculation about a competitor's product; to increase the general estimation of switching costs among current customers; or to maintain leverage over a current business partner who could potentially become a rival.' 

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Fear%2C_uncertainty_and_doubt
 
Man sidder tilbage med en følelse af at to internet sites man tidligere stolede på, nu er Intel Marketing og AMD FUD. Jeg har tidligere oplevet FUD selv fra Intel og folk som samarbejder med Intel.

Jeg ved ikke om det er rigtigt, kun min egen 'mavefornemmelse', men prøv selv at sammenligne følgende sites:

Rapporterer og tester AMD med balanceret information: 

http://www.anandtech.com/ 

http://www.techreport.com/ 

http://arstechnica.com 

Ingen test: 

http://www.tomshardware.com 

Masser af AMD FUD 

http://www.tgdaily.com 

Let the 'debat' begin ;-)

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jakob Holm Hansen

For år tilbage var der blandt andet en sag om at han forfordelte Nvidia i sine tests. Kan ikke lige huske detaljerne omkring det...

Men jeg har det ligesom dig. Jeg har også brugt tomshardware i mange år, fordi jeg kunne få en dyb analyse af den forskellige hardware, samtidig med at jeg kunne blive opdateret på den nyeste teknologi.

Det ser ud til at jeg må søge nye græsgange når jeg nu snart skal til at skifte min egen PC.

 • 0
 • 0
#4 Rasmus Andersen

De har altid været farvede... Tidligere har det været nvidia.. Man kunne tydligt se at deres tests viste andre resultater end alle de andre store sider.. Men det er flere år siden og jeg havde egenligt håbet på at de havde ændret sig...

 • 0
 • 0
#5 Jesper Stein Sandal

Noget af forklaringen skal nok findes i, at især AMD forsøger at flytte fokus fra en SPEC-benchmark til et mere "holistisk" systemsyn, hvor det er ydelse pr. watt, der er det afgørende (især når vi taler Opteron).

AMD er næppe interesserede i at få en masse tech-sider til at sætte Xeon og Opteron op over for hinanden, uden watt kommer ind i beregningen (Intels arkitektur overclocker lige nu bedre, så topmodellerne vil være til Intels fordel).

Samtidig er Barcelona forsinket, så til sammen har det nok betydet, at AMD har nedprioriteret at udlevere testeksemplarer til mange hardwaremagasiner. Det giver nu bagslag i negativ omtale.

Så er spørgsmålet, om FUD er bedre i det lange løb for AMD, end at tabe en benchmark, fordi Intels fremstillingsteknologi er længere fremme (men AMD har efter min mening stadig fat i den lange ende rent arkitekturmæssigt).

Selv altid Intel-skeptiske The Inquirer slår til AMD:

http://www.theinquirer.org/?article=42259

 • 0
 • 0
#6 Lars Arnbak

Mit indtryk er at der efterhånden er mange sider, der på en eller anden måde positivisere forskellige produkter. Journalistens egen holdning skinner også igennem hos nogle sites.

Personligt, holder jeg forskellige tests fra mange sider op mod hinanden, for at få et overblik over tingene. I stedet for at foretrække en enkelt.

Men generelt synes jeg faktisk der er en del fornuftig literatur på de forskellige sites..

 • 0
 • 0
#7 Martin Pedersen

Er man nu utroværdig fordi man ikke lige har testet samtlige produkter fra alle producenter? Eksempelvis kører Toms hardware lige for øjeblikket en artikelserie om opbygningen af en soldrevet pc, her vælger de AMD som cpu, så jeg kan ikke lige følge denne tankegang.

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

Vi snakker ikke om et enkelt produkt, men en lancering af en helt ny CPU. Hvordan kan et tech site ikke have noget om det, missede Toms Hardware clovertown eller C2D?

Ja...de valgte AMD til deres solar PC, men ikke uden lige at snakke en masse om Intel C2D. Problemet er bare at chipsættene til C2D og den eksterne memory controller bruger en del mere strøm, end AMD's passivt kølede 690G chipsæt og memory controlleren er jo indbygget i AMD Athlon 64 X2 CPU'en.

Så det var et spørgsmål om at den bedste pakke til formålet vandt.

/Kenn

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere