Ting, jeg ikke vil vide

Viden er guld, siger man. Men nogle gange er der viden, man helst ville have været foruden.

I går fulgtes jeg op ad trappen med en af mine kolleger, som spurgte mig om, hvordan man får den ikke-resolvede URL ud af et anchor-tag via JavaScript. element.href og element.getAttribute('href') returnerer nemlig den resolvede URL, dvs. f.eks. http://www.version2.dk/blogs selvom den originale HTML kun indeholdt . Hvorfor, og jeg gentager, HVORFOR, er det, at jeg på stående fod kan svare på det spørgsmål' Har jeg nogensinde haft lyst til at vide, at element.getAttribute('href', 2) er svaret på det spørgsmål' Neeej...

Men nogle gange samler man den slags sære detaljer op, mens man forsøger at passe sit arbejde. Risikoen er, at man en dag ender med at have en stor bunke væmmelig viden, som kommer til at udgøre en stor del af ens samlede kompetencer - og så headhuntes man måske et job, hvor man i endnu højere grad må benytte og akkumulere endnu mere viden af den slags, man helst havde været fri for.

Det kan godt være, at det kan betale sig at udvikle strategier for at slippe for at få den slags viden. Min far er i mange år sluppet afsted med "ikke at vide" hvordan man laver mad. Min mors modtræk har så været "ikke at vide", hvordan man hænger vasketøj op, så det ikke krøller, og således er arbejdet fordelt i den lille husstand. Måske kan man lære noget af den ældre generation...

En dag vil jeg glemme alt om Internet Explorers små quirks og putte noget mere interessant ind i de ledige hjerneceller, hvis de ikke er afgået ved døden i mellemtiden. Har du også en del af lageret fyldt op med nørdede detaljer for tiden' Og er det mon bare et livsvilkår her i it-branchen'

Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Joakim Recht

Det er vist bare en af de ting, man som systemudvikler må leve med. Det er også en af grundene til, at WS-* ikke betyder WS-DeathStar men i stedet WS-BlackHole. Enhver der kommer for tæt på bliver nemlig opslugt, og får aldrig lov til at komme væk igen, præcist af samme årsag: Du har fået viden, som hverken du eller andre vil have, men som åbenbart alligevel er nødvendig for nogen. Trick nr et er formentligt aldrig at nævne det for nogen, at du ved noget om det, lige som det formentligt er en dårlig ide at skrive det på dit CV. Men så på den anden side... Er man også lidt stolt af det? (nej, ikke det med WS-*...)

  • 0
  • 0
#4 Jesper Lund Stocholm Blogger

CSS:

Fx ved jeg, at short-hand for ramme-specifikation på en tabel, der laver en 1px fuldtoptrukken sort linie er

border: 1px solid #000;

(læg også mærke til short-hand farveangivelse)

Helt seriøst: der er ikke nogen i dag, der bør vide disse ting!

TEMP:

Engang da min kone sad på CBS og arbejdede med en gruppe på en rapport med Microsoft Word (CBS havde på daværende tidspunkt en centraliseret tynd-klient-løsning til de studerende), crashede Word og dokumentet var ikke blevet gemt inden. I telefonen fik jeg navigeret dem ned til "local settings\temp\34EKCMNS\ og reddet deres arbejde.

Det var hun så glad for, at hun i bryllupstalen til mig roste mig og sagde "Du kan finde forsvundne Word-dokumenter med bind for øjnene".

Det bliver man naturligvis glad for at høre ... men som du påpeger, Anne-Sofie, også lidt trist.

URI:

Jeg ved, at hvis der står %20 i en URI, så betyder det reelt "mellemrum".

HTTP/NNTP/FTP: Jeg kan kommunikere med HTTP-servere, FTP-servere og NNTP-servere i en kommando-prompt.

:o)

  • 0
  • 0
#5 Ulrik Gerdes

Kære Anne-Sofie,

Du er bestemt ikke alene med dit lille nødråb: De små grå i skallen bliver tæppebombet med alt muligt hér i 2008, uanset hvad pokker man beskæftiger sig med --- se fx www.nature.com, hvis man slår sine folder indenfor naturvidenskab.

Løsningen er måske at gøre som naturen fandt på for mange millioner år siden: At falde i søvn, dvs. at gå off-line.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere