kramselund jereminsen

Tillykke Danmark mere overvågning på vej, godt gået

FFS

Jeg blev træt af at høre om DF der fik 21,5% af stemmerne, uanset de seriøse og detaljerede gennemgange af hvorfor det nu kunne ske.

Men nu står vi her så, værsgo:

Tak kan jeg kun sige, I fik det I ville - mere overvågning, færre turister og færre firmaer der ser Danmark som et attraktivt sted at lægge sig.

Det er ikke uden grund at der er kritik af Frankrigs forslag og nuværende lovgivgning. Husk også denne historie fra i år med Katie Moussouris, chief policy officer at HackerOne

The security agent at the gate had me pull out my laptop, turn it on, and further asked me to type in my password, which decrypted the full disk encryption of the drive, even after she saw that it did boot up.

Tror du ikke det kommer til at ske, så kan du læse om England her, fin artikel om problemerne.

Jeg kan slet ikke udtrykke min harme og skuffelse over det usmagelige Danmark som DF står for, og som nu kommer i fuldt flor.

Mine forventninger til Danmark de næste år er faldet langt under nulpunktet.

Kommentarer (43)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Bjarne Nielsen

Jeg hørte godt om den nye franske lov i morgenradioen. Jeg var ganske fornøjet over at høre den omtalt som en "overvågningslov" og ikke en "terrorlov" el.lign. Samtidig blev der plads til kritikernes fremhævning af parallellen til Patriot Act, og det at den ikke havde gjort nogen synlig forskel for efterretningsvirksomhed i USA (måske endda tværtimod). Uanset hvad man mener om det, så tyder det på, at der er et bredere holdningsskifte i gang.

På den anden side, så kan jeg godt være en anelse bekymret for de nuværende regeringsforhandlinger: alt tyder på, at Venstre kommer til at glemme alt om nulværkst, og så kan det godt tænkes at der kommer en god omgang "tough-on-crime" teater ned i Løkke-posen som kompensation.

 • 5
 • 0
#5 Benjamin Balder

Har ingen SSL Bruger "windows-1252" tegnsæt Ingen HTML5, men skrevet i total ugyldig XHTML (85 valideringsfejl på forsiden) Spacer-gifs!? Ja da! Elendig jpeg-kompression på deres forside hovedbanner Ingen robots.txt Ligger (i følge egen 404-side ) gemt i d:\web\danskfolkeparti.dk\www

Man undres over, hvordan Danmarks næststørste parti kan have et website, der ligner 2004. Kritikken skal ikke forstås som en kritik af deres kommunikation, men af deres teknologiforståelse.

Det handler naturligvis om prioriteter og viden. Og her vil jeg hælde til at tro, at DF prioriterer IT meget lavt og ved meget lidt om det.

Men nu hvor vi er ved det, så bruger det andet regeringsparti(kandidat) venstre.dk TYPO3 Neos.. kan da være et godt tegn. Faktisk har venstre.dk ingen af ovennævnte fejl.

 • 7
 • 9
#7 Michael Weber
 • 2
 • 0
#8 Claus Waldersdorff Knudsen

http://www.embedded.com/electronics-blogs/break-points/4439750/Report-of...-?_mc=NL_EMB_EDT_EMB_weekly_20150624&cid=NL_EMB_EDT_EMB_weekly_20150624&elq=a1516de231814da5960fb2760b589c9b&elqCampaignId=23594&elqaid=26628&elqat=1&elqTrackId=2f1df335c3f04534ae32741837388641

Argg, Hvorfor skal Version2 absolut lave et linieskift med det resultat at linket bliver brudt?

Naa, her er et tinyur link istedet : http://tinyurl.com/p29dse3

:-)

 • 1
 • 0
#9 Baldur Norddahl

Lad være med at rejse med din laptop. Hvis du skal have en computer med, så snup en gammel maskine, som du formaterer både før og efter rejsen. Tag ingen sensitive dokumenter med. Du kan altid downloaded dine ting når du er fremme. Husk at rense maskinen inden hjemrejsen.

Den slags burde kun være nødvendig for skumle typer og folk der arbejder med særligt sensitive ting. Men man må jo erkende at det efterhånden er en meget god ide for os alle. Man ved aldrig hvad de får ud af dine feriebilleder.

Husk også at rense telefonen. Det kan være noget mere ubelejligt.

 • 11
 • 0
#11 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Det er et super råd og trist at almindelige IT-folk skal tænke over det. Hvis du skal kunne understøtte noget remote vil det være nødvendigt med noget 2-faktor auth også. Jeg er vild med Yubikeys - fordi de er så billige at jeg snildt kan have flere med, og kun jeg ved hvilke der dur hvor.

Det bliver formentlig også nødvendigt at lave en USB pen hvor man også piller lidt som i, lav en nøgle og skriv den til et tilfældigt sted på dimsen. Jeg tænker noget i stil med dd if=secring.gpg of=/dev/sdb1 seek=123 bs=1m, hvor man skipper lidt ind på enheden og skriver en fil.

og det skal naturligvis være "rejsenøgler" som kan revokes når du kommer hjem, både SSH og PGP kan man snildt håndtere flere nøgler.

 • 6
 • 0
#12 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

fælles svar til Mads og Allan, I har helt ret det er ikke kun DF der er overvågningsglad og man kan ikke skyde AL skyld for alting på DF. ... men nu er det dog dem som ofte taler for grænsebomme både fysisk og virtuelt, og dem som er nævnt specifikt i ovenstående artikel fra DR. Så når de FORESLÅR og bringer det til tinge, så er de ophavsmænd til mere overvågning - direkte og overlagt, der er ingen undskyldning om at man blot "kom til at støtte".

Find gerne eksempler med Venstre, og jeg har meget ofte kritiseret S både før valget og kommer helt sikkert til det efter.

 • 9
 • 0
#13 Mads ss

Hvis / Når lognings bekendtgørelsen bliver godkendt hvilket jeg forventer når Mette F er formand for S og stor fortaler for overvågning og DF har fået så meget magt. Er der så nogen måder ikke at blive logget udover ikke at have noget dataforbrug (Den nye lognings lov tracker vel ens lokation hvergang man bruger dataforbindelse?), har adgang til DNS, men det hjælper mig jo ikke meget at aktivere det,

Måske skulle man få 2 simkort og så få en drone til at flyve random rundt med en anden mobil

 • 3
 • 0
#14 Christian Nobel

Find gerne eksempler med Venstre, og jeg har meget ofte kritiseret S både før valget og kommer helt sikkert til det efter.

Har ikke lige nogen eksempler, men vil lige igen bringe link til denne interessante liste:

https://hallon.fuglede.dk/overvaagning.html

fsva. DF indikerer listen jo ret godt grundholdningen, og det helt store problem er selvfølgelig mørkemanden Skaarup, som jo også mener alle danskere skal registreres i et DNA register.

Herom har Dorte Toft skrevet et par glimrende indlæg:

http://bizzen.blogs.business.dk/2014/12/28/nar-pia-kjaersgaards-fingeraf... http://bizzen.blogs.business.dk/2015/02/04/opinion-76-pct-af-danskere-on...

 • 5
 • 0
#16 Christian Nobel

Artiklen nævner at overvågning uden dommerkendelse kan finde sted i en lang række tilfælde:

 1. Mistanke om terrorisme.
 2. Beskyttelse af "essentielle udenrigspolitiske interesser".
 3. Forebyggelse af "kollektiv vold", der truer offentlig ro og orden.

Det første punkt er forventeligt i disse terrorforskrækkede tider, men de to sidste kan vække dyb bekymring, da der her er tale om et effektivt skridt mod demontering af demokratiet - for hvad er det egentligt der står:

Beskyttelse af "essentielle udenrigspolitiske interesser" = det er tilladt at lave overvågninger af alle der er imod "vores" førte udenrigspolitik, herunder whistleblowers og journalister der udenlands udtaler sig om eventuelle brud på love og rettigheder.

Forebyggelse af "kollektiv vold", der truer offentlig ro og orden = overvågning af alle deltagere i demonstrationer, overvågning af politiske partier eller andre forsamlinger, overvågning af personer der udtaler sig i et forum, etc, etc.

Og det dybt tragiske er at Frankrig indfører dette med handlingerne mod Charlie Hedro som begrundelse, men det ville intet have ændret, da brødrene jo var kendt af politiet, der bare snorksov, og undlod at udføre almindeligt politiarbejde, ligesom den afsporede danske salafist også var kendt som et problem i forvejen.

 • 9
 • 0
#17 Christian Nobel

Forebyggelse af "kollektiv vold", der truer offentlig ro og orden = overvågning af alle deltagere i demonstrationer, overvågning af politiske partier eller andre forsamlinger, overvågning af personer der udtaler sig i et forum, etc, etc. Og det dybt tragiske er at Frankrig indfører dette med handlingerne mod Charlie Hedro som begrundelse, men det ville intet have ændret, da brødrene jo var kendt af politiet, der bare snorksov, og undlod at udføre almindeligt politiarbejde, ligesom den afsporede danske salafist også var kendt som et problem i forvejen.

Og da V2's lorteeditor kun tillader et ganske lille vindue (både konkret og i tid) til at redigere sine kommentarer i, så gik det galt, så herfor prøver jeg lige for overskuelighedens skyld at skrive det sidste afsnit igen:

Forebyggelse af "kollektiv vold", der truer offentlig ro og orden = overvågning af alle deltagere i demonstrationer, overvågning af politiske partier eller andre forsamlinger, overvågning af personer der udtaler sig i et forum, etc, etc.

Og det dybt tragiske er at Frankrig indfører dette med handlingerne mod Charlie Hedro som begrundelse, men det ville intet have ændret, da brødrene jo var kendt af politiet, der bare snorksov, og undlod at udføre almindeligt politiarbejde, ligesom den afsporede danske salafist også var kendt som et problem i forvejen.

 • 4
 • 0
#22 Anne-Marie Krogsbøll

mørkemanden Skaarup, som jo også mener alle danskere skal registreres i et DNA register

Uden i øvrigt at ville forsvare Skaarup, så er Danske Regioner jo i fuld gang med at oprette genbank på alle borgere. I første omgang 100.000 som opstart - derefter skal alle have "tilbuddet" - begrundet i ønsket om forskning: http://www.genomedenmark.dk/nyheder/danske_regioner/

Men sikkert også bagtanker ift. overvågning og økonomisk interesse (handel med data)

Det bliver det bestemt ikke bedre af.

 • 0
 • 0
#23 Casper Pedersen

Turister bliver ikke væk på grund af overvågning, de bliver væk fordi: - der er møjbeskidt - dårlig service (elendig) - der er fordyrt sammenlignet med andre lande i regionen (ud over Norge) - prisen er ikke = kvalitet

Især pris/kvalitet hænger ikke sammen ... folk er s... da lige glad med om deres internet bliver overvåget.

 • 8
 • 2
#29 Christian Nobel

Men en langt større, der handler om at de danner parlementarisk grundlag sammen med DF!!! Føj.

Tåbeligt udsagn.

Man kan være enig eller uenig i DF's politik, men det er udtryk for en elitær arrogance ikke at se i øjnene at en femtedel af landets befolkning har stemt på partiet.

Man kan ikke bare sige i radikal fornærmethed at demokratiet skal sættes ud af kraft, fordi man ikke kan lide det resultat demokratiet er kommet frem til - måske skal man mere fokusere på hvad man selv har gjort galt siden et parti har fået vind i sejlene på den måde.

For uagtet hvordan man vender og drejer den, så har DF slået en tone an, og det er ikke nødvendigvis kun (det af især de Radikale italesatte) fremmedhad der gør sig gældende, men også at de fører en arbejderpolitik som Socialdemokratiet er ved at have glemt.

Vi er nødt til at acceptere at vi har et demokrati på godt og ondt, og selv om jeg ikke personligt har ret meget til overs for DF, så accepterer jeg deres tilstedeværelse (og håber så på at andre kan få stoppet deres vildskud), ligesom jeg også accepterer Enhedslisten, selv om jeg ikke er enig i deres politik.

Hvis ikke man tager et parti alvorligt, og tror man kan fortie nogle af de problemer der er i samtiden, så kan det på sigt gå rigtig galt, det har historien vist før.

Herudover, så mener jeg at det slet ikke bør være nødvendigt med en flertalsregering, da det egentlig ikke er i harmoni med magtens tredeling.

Så måske vil det slet ikke være så tosset hvis Venstre laver en ren mindretalsregering - det vil tvinge dem til hele tiden at samarbejde bred, og de vil ikke have mandat til at serieproducere hovsa løsninger, da de virkelig skal arbejde hårdt for hver eneste sag, hvilket nok ikke er så tosset endda.

 • 6
 • 0
#30 Michael Hansen

Det "terror" angreb der lige har været i frankrig igen idag:

http://www.dr.dk/nyheder/udland/fransk-politi-vi-kender-terrormistaenkt

"Ifølge den franske efterretningstjeneste, DGSI, er den anholdte mand kendt af politiet."

Igen vidste politiet ligesom ved det første angreb, og som i DK, hvem vedkommende er, ville det have været forhindret med deres nye overvågningslov?, jeg tvivler.

 • 6
 • 0
#31 Nikolaj Brinch Jørgensen

Tåbeligt udsagn.

Åh Christian, så kom du igen op på din høje dommer hest :-) (eller har du nogensinde været i nærheden af at komme ned).

Udsagnet er vel ikke mere tåbeligt, end at DF blive valgt ind fa borgere der i meningsmålinger lyver om hvilket parti de støtter,da de er flove over deres egen holdning.

For uagtet hvordan man vender og drejer den, så har DF slået en tone an, og det er ikke nødvendigvis kun (det af især de Radikale italesatte) fremmedhad der gør sig gældende, men også at de fører en arbejderpolitik som Socialdemokratiet er ved at have glemt.

Mener du i din kryptisk formulerede sætning, at de Radikale fremsætte fremmedhadske toner?

Vi er nødt til at acceptere at vi har et demokrati på godt og ondt, og selv om jeg ikke personligt har ret meget til overs for DF, så accepterer jeg deres tilstedeværelse (og håber så på at andre kan få stoppet deres vildskud), ligesom jeg også accepterer Enhedslisten, selv om jeg ikke er enig i deres politik.

Ikke at jeg på nogen måde støtter O eller Ø, men der er meget stor forskel på menneskesyn.

Så måske vil det slet ikke være så tosset hvis Venstre laver en ren mindretalsregering - det vil tvinge dem til hele tiden at samarbejde bred, og de vil ikke have mandat til at serieproducere hovsa løsninger, da de virkelig skal arbejde hårdt for hver eneste sag, hvilket nok ikke er så tosset endda.

Ja da, lad valgets ubestridte tabere få magten i Danmark. Det er da ikke komisk :-)

 • 0
 • 8
#32 Michael Weber

Men en langt større, der handler om at de danner parlementarisk grundlag sammen med DF!!! Føj.

Du får lige et eksempel på, hvorfor DF står så stærkt i provinsen:

Fagforbund advarer: Udflyt ikke statslige job Fire centrale fagforbund for statsansatte advarer imod en borgerlig regerings plan om at flytte statslige job til provinsen. http://politiken.dk/indland/politik/ECE2733341/fagforbund-advarer-udflyt...

De fire fagforbund genbruger - naturligvis - samme argumentation, de brugte da man flyttede statslige arbejdspladser til hovedstadsområdet. De statslige arbejdspladser, der i årtier lå i provinsen.

Moral er godt. Dobbeltmoral er dobbelt så godt må være de fire fagforbunds motto.

 • 3
 • 1
#33 René Nielsen

Jeg starter lige et andet sted, før jeg kommer tilbage til overvågning!

Når embedsmænd vrøvler så gør de det ikke fordi at de bevist vil misinformer. De vrøvler fordi, at de i den sammenhæng de er sat - udtaler sig om det de mener man bør gøre.

Embedsmanden er sat i en "cigaræske" og det er verdenen som han ser det - der er ikke noget udenfor! Hans æske er virkeligheden og man kan ikke forvente at han ser sammenhænge udover æsken.

Derfor kan man ikke forvente at embedsmanden løfter sig op og ser udover labyrinten. Du kan heller ikke forvente at han forholder sig kritisk til hans "anbefalinger", for hvorfra skulle overblikket komme fra?

Så når statens embedsmænd taler om øget overvågning, så gør de det, fordi de selv tror at det vil hjælpe.

Enhver som på dyrskue har prøvet at lede "efter en nål i en høstak" ved at det eneste man ikke har brug for, er mere hø!

I de sidste tre større anslag (Bostonbomberne, Paris og København) var gerningsmændende allerede kendte som terrorsympatisører af myndighederne og mon ikke vi om nogle dage, får det samme af vide om det nyeste anslag i Frankrig?

Som borger er jeg ikke tryg ved mere overvågning! Jeg så hellere at ressourcerne blev brugt på at forfølge dem de allerede "har på radaren". Kort fortalt at man styrker den indsats som skal rettes imod mistænkte - fremfor den indsats man retter imod ikke-mistænkte!

Derudover glemmer mange at organisationer som NSA, GCHQ med flere er sat i verden - med andre formål end at hjælpe Danmark. Når NSA bruger under 5% af sit budget på terrorisme så må den amerikanske regering jo mene at man får "value for money" for resten af budgettet!

Jeg er ikke i tvivl om at NSA stjæler fra Danmark og at tåbelige danske embedsmænd bistår dem i tyveriet.

Mäske kaster de nogle efterretningslunser i ny og næ, men i det store billede stjæler de markant mere fra Danmark end de giver!

Hvor mange millarder de stjæler fra Danmark fra hvert år ved vi ikke, men det er da påfaldende at en amerikansk virksomhed vinder stort hver gang en stor opgave kommer i udbud i Danmark. Derpå kommer der sä en sindrig skattekonstruktion som altid ender op i et skattely.

Hvor ville jeg ønske nogle danske politikkere som turde tage en offentlig risikodiskussion. Sat på spidsen - Hvad er risikoen for en terroraktion versus de økonomiske tab vi lider?

For jeg tror at de økonomiske tab som de danske samfund lider er gigantiske, ved at der stjæles viden/teknologi/forretningshemmeligheder med mere og selvom jeg ikke bryder mig om skydegal tåbe en februardag i København, så gyser jeg ved de mange milliarder som blot Goldmann-Sacks hvert år vil hæve i DONG og sä er alle de andre firmaer ikke nævnt!

 • 5
 • 0
#34 Peter Stricker

Embedsmanden er sat i en "cigaræske" og det er verdenen som han ser det - der er ikke noget udenfor! Hans æske er virkeligheden og man kan ikke forvente at han ser sammenhænge udover æsken.

Jeg bryder mig absolut ikke om det embedsmandsvælde vi har her i DJØFfistan, men din usmagelige karateristik af samtlige embedsmænd er jeg altså heller ikke vild med.

Det er på niveau med Trine Bramsens billede af IT-nørder, og fremmer på ingen måde forståelsen mellem fagene.

 • 1
 • 0
#36 Klaus Elmquist Nielsen

Jeg er ikke i tvivl om at NSA stjæler fra Danmark og at tåbelige danske embedsmænd bistår dem i tyveriet.

Der er en god chance for at det giver mening at betegne NSA et al som skyldige i organiseret informationstyveri eller sagt med andre ord: organiseret kriminalitet.

Ikke bare kan det koste det danske samfund rigtigt mange penge. Arme alle de iværksættere der en dag opdager at deres unikke ideer sjovt nok allerede er udtaget som enhedspatent hvorefter et amerikansk stråmandsfirma sagsøger iværksætteren for at anvende sine egne ideer.

Det kunne godt være i den forbindelse at man skal se enhedspatentet og patentdomstolene hvor folk kan trækkes rundt i manegen efter sagsøgers forgodtbefindende.

Netop derfor ville det være godt med nogle konkrete eksempler på amerikansk industrispionage mod europæiske virksomheder fordi det kan bruges som eksempel på hvad omkostningerne ved den slags spionage egenlig er.

I denne forbindelse er det også vigtigt at gøre sig klart at det ikke kun er NSA der tager sig for af retterne. De andre store stater holder sig bestemt heller ikke tilbage. Og på lige fod med de kriminelle grupperingers hacking mod privatpersoner er staters "innovation mining" helt sikkert også en rigtig god forretning for dem der udfører det.

Der går som nok bare nogle år før vi virkelig opdager prisen herfor. Til den tid kan en stor del af samfundets vækstlag være tabt på den konto. I den forbindelse kan man så genoverveje hvor hensigtsmæssig mere overvågning egenlig er for den erhvervsrettede del af det politiske landskab.

 • 3
 • 0
#37 Kristian Christensen

Problemet er jo også mere at det ikke er derfor folk har stemt på DF. (Nej jeg stemte heller ikke på dem men ikke pga overvågning)

Men der er så mange ting i hverdagen for den almindelige dansker hvor en del af DF's politik er præcist det som de andre partier ikke tør sige. Som jeg ser det har alle partierne ( med undtagelse af RV) haft nogle rigtigt gode pointer og ideer. Der har jo nok været ting der har været så vigtige for folk at de har stemt DF selvom de også netop hvad overvågningen angår ikke ville have fortjent de stemmer. Sagt på en anden måde: Hvis der kom et valg nu i morgen hvor det var enkelt som: Ønsker du mere overvågning ? Så ville det helt sikkert blive stemt ned. Selv oven på de seneste terror angreb. Og nu hvor det er kommet frem at overvågning har forhindret et angreb i London vil NSA og GHCQ helt sikkert få ekstra leverancer af cleanex med lotion..

 • 0
 • 0
#38 Christian Nobel

Hvis der kom et valg nu i morgen hvor det var enkelt som: Ønsker du mere overvågning ? Så ville det helt sikkert blive stemt ned.

Og der er det så man bliver lidt bekymret, for der er jo rigtig mange danskere der har den der jeg-har-jo-ikke-noget-at-skjule holdning, og så alle standard skræmmebillederne (børnene, terror, bander osv.) som bruges til at intimidere befolkningen.

Bare se hvordan danskerne ikke fatter truslen ved et centralt DNA register: http://www.dr.dk/nyheder/politik/stort-flertal-oensker-nationalt-dna-reg...

 • 0
 • 0
#40 Jacob Pind

hvis det er forgået som i tyskland hos BND, så har de montaget en liste med slectorer som de gerne vil havbde ind i systemet som fanger de ting de er interesseret. Så om den minimal grade af kontrol vi har med efterretnings har været nok til at stoppe selectore som åbenlyst har gået mod europæiske og danske interessert, er et stort spørgsmål.

 • 0
 • 0
#41 Klaus Elmquist Nielsen

Det letteste svar er nok ikke det høfligste men vi prøver alligevel: brug fantasien! For det er i virkeligheden utroligt enkelt når de har skaffet adgang sig til viden de kan tjene penge på.

En mulighed er patenter og efterfølgende søgsmål. En anden mulighed er at hjælpe lokale virksomheder med at bevare deres forspring og dermed tjene amerikanske interesser (modulo skattely). Det kræver naturligvis en stor gruppe mennesker med speciale i de felter der søges indenfor. Men mon ikke de har adgang til sådanne folk givet hvor mange penge der er i det?

Derfor kunne man meget vel mene at den eneste retfærdige konsekvens af organiseret innovationstyveri er at patentsystemet skal nedlægges. Eller ihvertfald at alle de opfindelser som er blevet scoret på denne måde skal gives tilbage til opfinderen med passende rundhåndet kompensation.

Hvis tyveri virkelig ikke skal kunne betale sig skal der også være en effektiv måde at stoppe så omfattende grov organiseret kriminalitet at det kan mærkes af dem der udfører det og støtter op omkring det!

 • 0
 • 0
#42 Michael Weber

Det letteste svar er nok ikke det høfligste men vi prøver alligevel: brug fantasien! For det er i virkeligheden utroligt enkelt når de har skaffet adgang sig til viden de kan tjene penge på.

I min frie fantasi, har NSA et "bestillingskontor", hvor amerikanske virksomheder kan bestille information fra f.eks. konkurrerende udenlandske virksomheder. Den amerikanske virksomhed ved, hvad der er en god idé og hvad, der kan tjenes penge på. Den ved også, hvilke informationer der er interessante.

At NSA skulle have folk med viden indenfor forskellige brancher, der uopfordret trawler oceaner af information for at identificere en god idé synes jeg lyder lidt utroligt. Hvis de f.eks. så finder en god idé, skal de jo så videregive den til en eller anden amerikansk virksomhed. Og her er spørgsmålet så, hvordan de finder virksomheden. Eller hvis idéen er relevant for 2 amerikanske virksomheder, hvem får den så? Man kunne godt forestille sig, at der er nogle amerikanske virksomheder, der bliver pænt sure, hvis det kommer frem, at konkurrerende amerikanske virksomheder, har fået informationer fra NSA om udenlandske virksomheder.

Måske Snowden-dokumenterne kan kaste lys over det.

 • 0
 • 0
#43 Klaus Elmquist Nielsen

At NSA skulle have folk med viden indenfor forskellige brancher, der uopfordret trawler oceaner af information for at identificere en god idé synes jeg lyder lidt utroligt.

Det er også en rent spekulativ betragtning. Men det kunne give god mening med statslige "fagkonsulenter". Skal også tilføje at min viden om emnet begrænser sig til hvad man kan læse i medierne. Tak, Snowden!

 • 0
 • 0
#44 Casper Jensen

Der er en meget simpel opskrift på DF succee.. og den er desværre meget sørgelig.

spin + fordrejning af sandheden + manipulation af pressen = DF

Så kan man sige at "alle gør det"

jah alle gør det. Men LA og DF har taget det til helt nye højder..

Jeg har ikke stemt på nogen af partierne.

Men hvad DF ikke slipper afsted med. det er utroligt.

Jeg har ikke mødt en eneste DF hvis argumentation jeg har knust med simpel rå fakta. Og stadig sidder de blå øjet tilbage og nægter at ændre holdning.

Grunden til DF succes er fordi mange mennesker agere med deres føelser og ikke deres hoved..

2 eksempler

Dagpenge reformen. Hvordan kan et parti få så stor fremgang efter de har smadret livet for så mange mennesker?

I 2010 havde hundeloven eksisteret i 2,5 år. i den periode blev 212 hunde aflivet alene på baggrund af race/gener. Sjovt nok har dyr ikke samme ret sikkerhed som mennesker (uskyldig til det modsatte er bevist). Det er en lov stemt for af et parti som lige har kørt en kampagne på facebook om oprettelse af et dyre politi for de elsker jo vores kæledyr så meget. Bare de ikke har en bestemt race i sig.. hmmm

Der findes utal af eksempler, det samme fra LA og problemet er nok at begge partier er utrolig populistisk bygget op. De taler folk efter munden og vil helst ikke have noget med fakta at gøre..

Jah jeg beklager det ikke handler så meget om IT, men jeg synes debatten tog en drejning mod det mere politiske end det IT mæssige..

 • 1
 • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere