Tak Snowden (for ikke ret meget)

Hvis man var USAnsk statsborger havde man en smule at takke Edward Snowden for idag, den ny lov om NSA beskytter USAs statsborgeres privatliv en lille smule imod NSA.

Det var ikke sket uden Edward Snowdens "whistle-blowing" og han fortjener enhver hædersbevisning og støtte.

Men, uden et statsborgerskab fra USA er der ikke noget at takke for, den ny lov lægger ikke en eneste begrænsning på hvad NSA kan gøre i resten af verden og derfor bliver resten af verden stadig totalovervåget af NSA og deres "partnere", heriblandt FE i Danmark.

Det burde være et meget stort emne i valgkampen, at Danske statsborgere skal kunne overvåges med en specifik og præcis dommerkendelse.

Gå kandidaterne på klingen!

phk

Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jens Holm

Det batter meget mere at kunne afvise den andens tal på arbejdsløsned og varme hænder, og på kroner og ører. Hvis vi kan overvåges, så er det nemmere at finde steder, hvor vi kan klemme flere penge ud af folk, istedet for at optimere indtægter og minimere f.eks IT projekter, der slår så gruelig fejl gang på gang suk

 • 1
 • 0
#4 Kenn Nielsen

Man kunne også stille spørgsmålet, om det offentlige (staten især) skal driftes i "udenlandske" datacentre, af medarbejdere med blandede nationaliteter.

Jeg er bange for at du kan blive mødt med politikerargumenter som: "Der er ingen grund til at tro at folk er dårligere mennesker , bare fordi det datacenter som de arbejder i ligger udenfor Danmark"

 • Egentligt lidt sørgeligt at jeg kan få den tanke..

K

 • 6
 • 0
#8 Thomas Dynesen

Der sker jo faktisk noget. En automat godkendelse i den USAnske kongres gik ikke igennem. Og selv GSHQ folk (som er meget værre end NSA) erkender at noget må ske: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/02/spooks-snowden-tran... Uden Snowden var det aldrig sket. Så pres bare på, de nye tider siver jo åbenbart meget langsomt ned i det danske system. Man kan jo starte med at spørge hvad Grundlovens §72 egentlig betyder.

 • 6
 • 0
#9 Peter Valdemar Mørch

Snowdens største bedrift et efter min mening at løfte overvågningsdebatten fra konspirationsteori og sølvpapirhatte til kendsgerning. Med livet som indsats.

Jeg er desværre ikke sikker på at jeg har de nosser hvis det skulle komme til stykket.

Thank you Edward Snowden.

 • 6
 • 0
#12 Bjarne Nielsen

Der er sket noget i USA, der er intet sket i Danmark.

Ja, set med danske øjne er sejren kun symbolsk. Men det er opmuntrende at se, at en udvikling, som tilsyneladende kun kunne køre en vej med et fuldautomatisk gummistempel fra lovgiver side, nu er blevet genstand for debat.

Jeg fornemmer også et begyndende holdningskifte blandt vore lokale politikere: hvad de før opfattede som et trivielt område, som de havde helt styr på (plus/minus nogle paranoide og irriterende sølvpapirshatte, som det var bedst at ignorere eller måske endda latterliggøre), så virker det nu som om, at de begynder at forstå at de har undervurderet betydningen voldsomt; det virker lettere komisk at se dem febrilsk at prøve at finde et passende ben at stå på.

Så at sige, at der intet sker, er IMHO forkert. Det er ingen sejr, bevares, men der er slået en breche, og derfor er det nu tid til at kæmpe!

 • 1
 • 0
#13 Michael Weber

Er der nogen partier (ud over Enhedslisten og Alternativet) der har erklæret at de vil stemme for at give den politisk forfulgte whistleblower Edward Snowden asyl i Danmark?

De færreste lande har en størrelse, så de kan gå imod USA. Asyl til personer som Edward Snowden skal gives på EU-niveau, så personen får asyl i EU og kan bosætte sig i hvilket som helst land i EU.

Men det kræver EU-landene opretter sådan en asyl-ordning, der kun giver asyl i helt exceptionelle tilfælde til personer, der i ord eller handling har arbejdet for menneskerettighederne og som konsekvens deraf, er truet.

Danmark kan så nok ikke være med i sådan en ordning jvf. forbeholdene.

 • 0
 • 0
#14 Bent Jensen

Er det ikke lidt noget vrøvl ? Vi har da ikke solgt hele vores selvbestemmelse til EU, og står uden for asylpolitikken, så vi kan gøre som vil. Men et meget godt argument for at stemme mod restforbeholdene, når vi skal stemme om dem.

Eller mener du bare at vi er så så, at vi skal lade os banke på plads af USA. Meget demokratisk. Hvis du mener det, er alle angribene og kampen mod dem jo på sin plads, selv om terrorangrib er mod krigens love. Da det jo så er et Diktatur man bekæmper. Men vi skal nok have skiftet ud her hjemme, før vi kan prøve det af :-) Og det er jo nu.

Er det virkeligt sådan, at der kun er en stemme på enten Alliancen eller enhedslisten, hvis man vil stemme på nogen som er for helt basiske menneskerettigheder, som retten til privatliv ?

Fik lige læst igennem. Kan misforstås, så vil lige tilføje. Er mod terror, men vejside bomber og andet er lovelige midler i en krig. Vi andre kalder det panserminer.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere