kramselund jereminsen

Tak til Mads Tofte

Kære Mads Tofte

Jeg kender dig af navn, og kan huske det helt tilbage fra studietiden på DIKU. Du har været det ansigt jeg oftest forbandt med ITU og det er formentlig din skyld at jeg nu tænker på ITU som et fremragende sted at studere.

Hvad jeg ikke vidste er at du har kæmpet en tung kamp med de danske myndigheder igennem mange år.

Jeg så et par tweets omkring dette, og blev forundret, se https://twitter.com/MadsTofte42

Den triste nyhed var:
"Af Mads Tofte, tidl. rektor for IT-universitetet:
Jeg forlader nu Danmark i protest mod de ekstreme regler, der forhindrer, at min afrikanske adoptivdatter kommer til landet "

What?!

Du har nu skrevet om sagen på LinkedIn Min afrikanske datter er uønsket i Danmark https://www.linkedin.com/pulse/min-afrikanske-datter-er-u%C3%B8nsket-i-d...

Det gør mig så ked af det, Mads - jeg græder på dine og din families vegne. Jeg har selv en søn og kan slet ikke forestille mig de tanker og følelser I udsættes for.

Du har om nogen ikke fortjent det, og det har ingen af alle de andre flygtninge, asylansøgere, dem der søger familiesammenføring osv. Det er utilstedeligt at man ikke kan få en ordentlig rådgivning med klare regler.

Der er snart så mange historier om folk der efter rådgivning i det offentlige system gør deres bedste, hvorefter NETOP den fremgangsmåde forhindrer dem i at få deres børn til Danmark.

Det er ikke det Danmark vi stolt har arbejdet for og i. Vi havde et land som var klogt, kærligt og inkluderende. Vi havde overskud og delte gerne med dem som havde mindre.

Jeg vil ønske dig alt held og lykke i dit liv fremover, og vil trist vinke farvel til dig.

Kærlig hilsen

Henrik Kramshøj

Sidehistorie 1 Nigeria

Jeg har været i Lagos, Nigeria for år tilbage - på arbejde. Det var en oplevelse og jeg kan fint genkende historierne om transport fra tidlig morgen, til sen aften - blot for at passe et job. Jeg var lidt omkring med et par af de ansatte og trafikken og infrastrukturen var ikke ikke helt gearet til de vist 18 millioner der levede i og omkring byen på det tidspunkt.

Jeg har stor respekt for Favour som står op kl 5 og hjemme igen kl 18.

Sidehistorie 2

Jeg forstår så udmærket Mads der påtænker at forlade Danmark.

Jeg er så trist over danske politikere, regeringen, vores fascistiske, nådesløse og ubarmhjertige tilgang til "fremmede".

Jeg har igennem hele mit liv både uddannelse og arbejde haft klassekammerater, studiekammerater, venner, kolleger med anden hudfarve og fremmede navne. Det har ikke været et problem og jeg har nydt hvert et øjeblik.

Når vi ser danske politikere tale IMOD indvandring fra ikke-vestlige lande som et problem, så er det ofte mangel på konkret erfaring og praktisk arbejde - specielt indenfor min niche IT-sikkerhed er det faktum at viden kommer fra hele verden.

Jeg har selv over flere gange, og år rodet med tanken om at forlade Danmark. Det har ikke været muligt på grund af børnene, min hustru ønskede ikke at flytte - og hvilket arbejde skulle hun have.

Situationen nu er jeg blev skilt og min søn er næsten 20 år. Min mor bor i spanien.

På planen for 2019 er derfor allerede at jeg vil prøve at presse en måned ind i udlandet, kombineret ferie men også arbejde. Jeg er så heldig at jeg kan arbejde hvor min laptop er. Det bliver nok omkring Juli måned.

vaarwel we zijn te zien in Amsterdam

Relateret indhold

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

... for dette fine indlæg. Jeg får helt klump i halsen. Det er en sørgelig og skandaløs historie, som uhyggeligt klart viser, hvor vi er havnet, og desværre nok også, hvor vi er på vej hen.

Jeg ønsker som dig Mads Tofte og hans datter alt det bedste, og håber på bedre tider på et tidspunkt, så de kan komme hjem igen - hvis de overhovedet har lyst til det.

  • 17
  • 0
#2 Mads Tofte

Kære Henrik Kramshøj

Jeg kender dig end ikke af navn, men så meget desto større tak fordi du tog dig tid til at skrive sådan et rørende og personligt brev. Det varmer. Tak.

Med venlig hilsen

Mads Tofte

  • 32
  • 0
#3 Morten Jensen

Hej Mads Tofte,

Jeg begræder også Danmarks tab af 'dig'. Jeg har læst i Aarhus, men kender dig for dit arbejde med Standard ML.

Tusind tak for alt hvad du har gjort for Danmark og datalogi som fag. Gode ønsker fremover, til dig og din familie.

Jeg skammer mig over at leve i et land, hvor xenofobien har så gode kår som den har.

  • 10
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere