Tak for diskene!

For en måneds tid siden efterlyste jeg rige onkler så Datamuseum.dk servere kunne få en diskopgradering.

Det lykkedes over forventning: Vi fik lidt flere diske end vi ønskede os, en kontantdonation og en stak nye medlemmer.

Takket være vores nye yndlingsonkler, har vi nu "nye gamle" SSD'er i vores "nye gamle" produktionsserver og et par 10TB "nye nye" diske i vores "gamle gamle" server, som nu tager off-site backup.

Undervejs nåede jeg at rejse rundt med 24 TB diskplads i min rygsæk. Til sammenligning brugte jeg sækkevogn første gang jeg flyttede en hel gigabyte, for over 30 år siden.

Jeg elsker at leve i fremtiden.

Tusind, tusind tak!

phk

Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Magnus Jørgensen

Hej Poul-Henning,

Har i snakket hvilke ting der i fremtiden skal på museum? Jeg går ud fra at I også har populære genstande som Apple ii og Commodore vic20. Hvad med smart sko eller smart blendere? Iot kan jo gøre det ret problematisk at bevare it historien i fremtiden.

  • 0
  • 0
#3 Poul-Henning Kamp Blogger

Har i snakket hvilke ting der i fremtiden skal på museum?

Som tommelfingerregel skal ting der er under ca. 20-25 år have en særlig (dansk) historie, eller på anden vis være unika for at komme i betragtning.

Men derudover er vi ikke kræsne.

Vi prøver at bevare og formidle IT historien og det er både hardware, software, kontrakter, fotos, interviews og alt muligt andet, Vi har f.eks en udstoppet muldvarp i samlingen, fordi den er en del af dansk IT-historie.

Hvad der sker med smart-altmuligt, afhænger af fremtiden.

Hvis det om 20-25 år er umuligt at købe sko uden wifi, er penetreringen så stor at andre museer og samlinger nok er mere relevante og vi vil tænkeligt fokusere på de danske virksomheder der spillede en rolle

Hvis smart-dit-og-dat til den tid er et forbigået fænomen på linie med gulerodsbukser og VHS bånd, vil IT-vinklen gøre vores samling til naturlige hjemsted for en bredere dækning.

  • 4
  • 0
#5 Niels Bjerre

En engelsk filosof, William of Ockham (1285-1347), har "opfundet" en berømt lov, Ockhams Razor, som i det væsentligste angiver, at enklere formuleringer og løsninger er mere tilbøjelige til at være korrekte end komplekse.

  • 0
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere