Tag med dit barn ud at kode på lørdag

På lørdag afholdes der Scratch Day i Danmark, nærmere bestemt i Rungsted nord for København, hvor børn fra ca. 4. klasse og opefter kan lære at kode små spil/animationer. 

Scratch er et programmeringssprog, som er udviklet af MIT specielt til børn. Man bygger programmet op af små "klodser", næsten som når man leger med Lego. En byggeklods kan f.eks. få en figur i spillet til at bevæge sig eller sige noget. 

Man kan læse meget mere om Scratch og se, hvad andre børn har uploadet af sjove Scratch-projekter her:
http://scratch.mit.edu/

For mere information om Scratch-event'en på lørdag, se her:
http://day.scratch.mit.edu/event/224

Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Bo Normann Jensen

Har tidligere "leget" med scratch. Nyt er det for mig, at der er en officiel Linux version. Tidligere skulle der hackes lidt mere.

wget https://launchpad.net/~scratch/+archive/ppa/+files/scratch_1.4.0.1-0ubun...

sudo dpkg --force-architecture -i scratch_1.4.0.1-0ubuntu5_i386.deb

.. der er en pænere måde at hente programmet på, hvor man skal/kan registrere sig.

Ovenstående gennemtvinger installation på en 64 bit platform.

http://info.scratch.mit.edu/Scratch_on_Linux

 • 0
 • 0
#4 Peter Toft

Er nørd: check Har barn: check Har barn i 4 eller opefter: check Er barn interesseret i computer: check Har tid: sandsynligvis (indtil videre) Kommer Jesper også: check (han faker det alderskrav fordi han er for nysgerrig)

 • 0
 • 0
#5 Allan Ebdrup Blogger

@Peter Hehe, ja du vinder. Det er dog lykkedes mig at lære min 6-årige at tegne tegninger med tegneprogrammet GIMP. Hun syntes det var ret fantastisk at man kunne fylde en hel flade ud med "fill", med et enkelt museklik. Det er jo ellers noget hun har brugt timer på i sine malebøger. Og også, det at zoome ind/ud og "fortryd" tog kegler :-)

 • 0
 • 0
#6 Anne-Sofie Nielsen

Jeg ville ønske mine piger var lidt ældre :-) Findes der noget til 6 årige?

Sidste sommer legede min mand lidt med Scratch med vores dengang 5-årige datter (mens undertegnede var udenlands, så jeg fik desværre ikke kigget over skulderen), og det gik efter sigende meget godt.

Man må godt tage et barn under 4. klasse med til Scratch Day, men så skal man selv være med. Og det gør vel ikke noget...

 • 0
 • 0
#7 Nikolaj Brinch Jørgensen

@Allan

Ikke at det skal være en konkurrence, men min 2-årige maler i e-malerbøgerne på min iPhone (f.eks. i Dora The Explorer), lægger drag/drop puslespil med Thomas Tog, og spiller memory. Han kan helt selv finde ud af iPhone menusystemer osv. Børnelås på så intuitive dimser er et must. Men GIMP er nok for avanceret.

Jeg synes det er lidt cool af Apple (det her skal ikke være en Apple er gud rant - for det er de ikke), at lave en brugerflade på en telefon som en 2-årig kan finde ud af.

 • 0
 • 0
#8 Lars Hansen

Min datter på 12 år kigger nogle gange mig over skulderen når jeg arbejder... Hun ser terminal'en og Eclipse og spørger "Er det dit 'arbejde'?" hvor til jeg svarer "ja, jeg er igang med at lave et nyt modul til vores hjemmeside". Hun svarer "Det ser kedeligt ud" og daffer ind og ser fjernsyn :D

Hvis hun havde haft den mindste smule interesse i det var jeg helt klart med på at sende hende afsted :)

 • 0
 • 0
#10 Allan Ebdrup Blogger

Ikke at det skal være en konkurrence, men min 2-årige maler i e-malerbøgerne på min iPhone (f.eks. i Dora The Explorer), lægger drag/drop puslespil med Thomas Tog, og spiller memory.

Nej det var nu heller ikke fordi det skulle være en konkurrence, det var mere ment som en mulig idé til andre. GIMP er jo gratis. Ang. Apple. Min kæreste har faktisk vundet en iPad, som vi får når de kommer til DK, så jeg håber der er nogle gode børneprogrammer til den. Selvfølgelig helst noget hvor man er kreativ og "programmerer" den selv :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere