Hvad skal vi med tablet-pc'er?

Tablet-pc'er er i vælten. Hvorfor egentlig? Hvad skal vi med dem? Hvad kan de bruges til?

Da Steve Jobs for nogle år siden præsenterede iPad'en, gjorde han det ved at sammenligne den med en smartphone på den ene side og en bærbar pc'er på den anden. Se eller gense Steve Jobs' præsentation her: http://www.youtube.com/watch?v=OBhYxj2SvRI
Ifølge Jobs kan tablet-pc'en ikke noget nyt eller noget andet end smartphonen eller den bærbare pc'er. Den er ifølge ham blot bedre end dem til at udføre en nogle velkendte opgaver. Han fremhæver især tablettens evne til at browse internettet. Man er lynhurtigt på, og man kan navigere rundt og forstørre tekst ved hjælp af fingerstrøg. Den er ifølge Jobs også god at læse og sende mails på samt til i det hele taget at se ting på (foto og film).

Revolutionerende teknologi? Mmh....

Hvad Jobs (sikkert af salgsmæssige grunde) ikke kommer ind på, er, at tabletten dog langt fra er ligeså mobil som smartphonen. Man kan ikke ringe fra den, den kan ikke ligge i lommen og den kræver for det meste, at man bruger begge hænder til at navigere på den. Den er ikke så kraftig som en bærbar pc'er, hvilket gør visse typer af opgaver decideret uegnede på en tablet, f.eks. skabelse af større mængder af digitalt indhold, analysearbejde o.lign.

Tablet-pc'en må derfor ganske rigtigt betegnes som en hybrid mellem en smartphone og en bærbar. En pc'er med mobile egenskaber og bærbare muligheder. Den er et supplement til det andet udstyr, man har. Til smartphonen og til den bærbare. Kun i meget sjældne tilfælde vil den kunne erstatte dem. Måske kan det sammenlignes lidt med familien, der har flere biler i carporten: En limo til de lange stræk og til ferierne, og så den lille bybil, der er nemmere at navigere og parkere på shoppingturene til city. Tablet-pc'en er bybilen.

Tablet-pc'ens anvendelsesmuligheder øges markant ved forhåndenværende applikationer (apps). Det er ligesom med smartphonen. Indtil videre er der primært tale om apps til personlig brug, da tablet-pc'en helt tydeligt adresserer forbrugssegmentet og ikke erhvervssegmentet. Dette kan ændre sig over tid, men indtil videre er det sådan. Endelig er der tablettens 'look-and-feel', som bestemt ikke skal undervurderes, når man spørger, hvorfor den hitter. Den er bare nice.

Set fra en erhvervsmæssig vinkel er tabletten i Apples udgave en udfordring at få til at spille sammen med organisationernes traditionelle (ofte Windows-baserede) infrastruktur. Ja, der er apps på vej, som skaber integration til Windows-verdenen, men spørgsmålet er selvfølgelig, hvor langt man skal gå ad den vej p.t.? Tabletten har jo som nævnt sine begrænsninger, når det kommer til egentlig produktion af indhold. Og det er jo uanset om tabletten er fra Apple eller Windows-baseret.

Om tabletten giver mening for én afhænger naturligvis som altid af, hvilke behov man har. Men med sin knap så revolutionerende hybride status er den vel et godt eksempel på, at lækkert design og dygtig markedsføring skaber nogle behov hos os, som det kan være vanskeligt at fundere i ren og skær nødvendighed.

Kommentarer (39)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Ole Kaas

Min erfaring er at den fungerer bedst i sofaen. Uanset om man lige vil checke sin mail, opgaver, websurf eller ren underholdning i form af spil, netflix m.m. Også situationer hvor man på farten lige skal samles nogle stykker om en skærm, hvor mobilen helt klart er for lille og den bærbar for bøvlet.

Det er nok en klar strategi fra Apples side, men hvorfor må jeg ikke bruge den som telefon og sende sms. Når nu den har 3G. Savner også mulighed for brugerprofiler. En profil til ungerne kun med de 5 apps de skal bruge, uden internet, 3G eller indstllingsmuligheder. En profil til mig selv med mine apps og deres konto instillinger. En gæsteprofil med webadgang og lign.

Mobilen er helt klart en personlig enhed. Jeg synes ikke en tablet falder i helt samme kategori - men Apple vil nok gerne sælge en til hver af os :)

 • 5
 • 1
#3 Torben Mogensen Blogger

Jeg synes personligt, at det er smartphones, der er underlige hybrider af telefoner og tavle-PCer.

Skærmen på en smartphone er typisk for lille til de funktioner, som gør dem smarte: Internetbrowsing, kalenderfunktioner, billede- og filmfremviser, osv. Og et QWERTY-tastatur bliver for småt til at være brugbart til voksenfingre, så man laver mærkelige krumspring i stil med SMS-tastaurer. Af samme grund har skærme på smartphones haft vokseværk de seneste år, så man dårligt kan have dem i lommen. Endvidere gør al den smarte funktionalitet, at batteritiden er meget kortere end en "dum" mobiltelefon.

Titommers tavle-PCer har derimod en størrelse, der gør dem brugbare. Ikke til alt, som man vil bruge en bærbar PC til (specielt ikke tekstbehandling eller programmering), men nok til netop de tilbagelænede aktiviteter: Browsing, film- og billedefremvisning, e-bogslæsning osv. Og uden en opadstrittende skærm og støjende tastatur er de mindre forstyrrende til møder end bærbare PCer. Med en trådløs opkobling til en projektor er de også fine til foredrag og præsentationer.

Så min idealløsning er en lille telefon, der ikke kan meget andet end telefonopkald og SMS, men som kan bruges som trådløst 4G-modem og dertil en titommers tavle-PC og en 13/14-tommers bærbar PC.

 • 9
 • 3
#4 Maciej Szeliga

Fungerer fint til: * mail * Internet * notesblok * div. dokumenter til møder (i stedet for på papir)

Jeg er helt enig med Torben omkring smartphone. Har man IP-telefoni i kommunen / arb.pladsen så kan man rent faktisk tale fra sin tablet over firmaets WiFi eller UMTS.

Ved møder kan mødedeltagerne vise sin presentation fra en iPad på storskærmen i mødelokalet via et Apple TV.

Bruger kommunen / arb.pladsen VDI eller Citrix kan en Tablet bruges som klient.

Hvad med at se på muligheder i stedet for begrænsninger ?

"Skrevet fra min iPad." ;-)

 • 4
 • 4
#7 Mark Gjøl

Internetbrowsing, kalenderfunktioner, billede- og filmfremviser, osv

Undskyld, men det er jeg ikke helt enig i. Jeg har en smartphone fra den gang de var relativt små, så min 3.7" Nexus One er efter dagens standarder i den lave ende. Jeg bruger ofte min telefon til at slå ting op på nettet, til at fordrive tiden, når jeg skal vente på noget, til at rette i min kalender (det gjorde jeg i øvrigt også da jeg havde en Nokia 6300) og ikke mindst til at slå ting op på et kort.

Jeg har en tablet. En væsentligt nyere og bedre tablet.

Det er besværligt at hive en tablet frem, når man lige skal tjekke sin kalender. Eller lige hurtigt skal slå noget op på nettet. For slet ikke at tale om, at man skal slæbe rundt på den - min lommer kan holde en ret stor telefon, men bestemt ikke en tablet - så skal jeg have en taske med, og det gider jeg ikke altid.

For et par år siden bemærkede jeg, da en kollega havde erhvervet sig en ipad og ihærdigt brugte den til alt det jeg nu bruger min telefon til, at på trods af at han havde den ved hånden, så kom jeg hurtigere i mål med min telefon. Med andre ord, tabletten var måske "mere velegnet", men ikke mere, end at det tog længere tid, end fra en telefon.

For mig passer smartphonen mig rigtigt godt. Jeg har let adgang til rigtigt mange oplysninger hele tiden. Min tablet er god til at bruge i sofaen, eller andre steder hvor jeg er mere tilbagelænet. Og endelig er min computer (desktop) god, hvis jeg rent faktisk skal producere noget.

 • 5
 • 0
#9 Alex Langberg

Jeg havde selv nogenlunde samme holdning, indtil jeg selv besluttede mig for at anskaffe en. Og det er noget af det bedste jeg længe har anskaffet mig. Prøv at købe en, give den en chance og brug den over et års tid.

Lad os sige, at jeg bare lige skal se om jeg har fået nogen mails og lige læse dem - det går markant hurtigere på en tablet, der konstant er tændt og lige ved hånden.

Lad os sige, at jeg lige skal slå en madopskrift op. Eller hvordan man justerer bremserne på sin cykel. Eller hvor mange tablets der blev solgt i 2011. Det går markant hurtigere på en tablet. Og hvis man sidder midt i en diskussion over aftensmaden, kan man bare snuppe den med hen til bordet, slå det op man var ved at diskutere og lade tabletten gå rundt mellem folk.

Lad os sige, at jeg har set en YouTube film, som andre ved bordet bare skal se. Så kan jeg stille den på bordet og den er stor nok, til at alle kan se skærmen. Eller hvis jeg skal stå i 45 min og røre i en risengrød ude i køkkenet, kan jeg stille den op og starte noget på Netflix. Den er lille og handy nok til at man gider.

Lad os sige, at jeg skal ud til et arrangement, hvor jeg bare skal tage et par få noter, men i høj grad har brug for at surfe på nettet. Min tablet holder batteri i 8 timer ved aktivt brug og er ganske udmærket at surfe på. En smartphone er uduelig til formålet og en bærbar er vanvittigt overkill at slæbe med. Jeg ville ønske, at jeg havde en tablet, da jeg gik på universitetet, så jeg kunne tage noter og have e-bøger på den, uden at skulle slæbe enorme papirbøger med eller en bærbar på flere kilo.

Lad os sige, at jeg skal tage et billede af et website, markere et område med en cirkel og dele det på Facebook. På en pc skal jeg trykke Prt-sc, åbne paint, paste billedet, tegne circlen, gemme billedet som en fil et sted, åbne min browser, gå ind på facebook, finde filen på min computer, uploade den og trykke "del". Derefter skal jeg tilbage og finde filen igen, så jeg kan slette den. På min tablet trykker jeg på to fysiske knapper samtidig, hvorefter jeg "deler" billedet videre til en redigerings-app, tegner cirklen og "deler" derfra videre, direkte på Facebook. Ingen fil gemt, hvis jeg ikke har lyst. Det er nemmere, hurtigere og langt mere elegant at dele data imellem apps på en tablet, til langt de fleste dagligdagsting.

Pointen er, at jeg i dag rækker langt oftere efter min tablet, når jeg skal lave simple ting, som jeg før brugte en computer til. Det er nemmere og hurtigere. Ikke dermed sagt, at jeg ikke bruger min bærbare - jeg sidder og skriver på den netop nu. Men jeg forstod ikke hvor godt en tablet integrerer i en digital hverdag, før jeg prøvede at bruge en, over længere tid. Alt for mange jeg kender - især IT-folk - afskriver tablets, uden at have prøvet dem. Det er en skam.

 • 2
 • 2
#11 Jesper Poulsen

Alt for mange jeg kender - især IT-folk - afskriver tablets, uden at have prøvet dem. Det er en skam.

Jeg kigger på min familie - og så afskriver jeg konceptet.

Min mor har fået en iPad til arbejdsbrug (så hun kan læse emails uden at skulle bruge arbejdsmobilen eller arbejdsnotebook'en). Hun bruger den aldrig. Min far bruger den til at læse avis på, men han spiser morgenmad kl. meget tidligt om morgen (mens hun gør sig klar til at tage på arbejde). Resten af tiden ligger den i en taske.

Åh jo. Den skal lige slukkes helt og tændes igen mindst én gang om ugen ellers hænger den.

 • 2
 • 1
#12 Alex Langberg

Men Jesper, hvor tit gør dine forældre de ting, jeg beskrev? Bare fordi nogle folk ikke kan finde ud af at udnytte ny teknologi til det fulde, betyder det jo ikke, at der er noget galt med teknologien. Hvis alle nye teknologier blev vurderet på, om opfinderens forældre kunne se potentialet i dem eller finde ud af at bruge dem, ville vi have meget få nye teknologier. :)

 • 3
 • 4
#13 Jesper Poulsen

Men Jesper, hvor tit gør dine forældre de ting, jeg beskrev?

Tabletten er overflødig i deres hjem. Fuldstændigt. Der står en bærbar computer på samme bord som min far spiser ved. Der er ikke nogen reel grund til at bruge tabletten, men "det er jo synd at den slet ikke bliver brugt".

Tabletten er lavet i et forsøg på at skabe et nyt behov hos folk. Men hvis behovet ikke er der, så er apparatets eksistens ikke berettiget. I mine forældres verden er den ikke berettiget. Det er den i øvrigt heller ikke i min verden. En bærbar computer er heller ikke berrettiget i min verden. Havde jeg en ville den samle støv. Meget støv.

 • 1
 • 0
#14 Deleted User

Jeg er altså ikke helt enig i, at en tablet kun kan bruges til gøgl og gæk.

Efter min mening er der kommet nogle virkeligt seriøse musikprogrammer, hvor konceptet med en touchscreen altså er genialt til fadere, knapper og andet i den stil i forhold til at bruge mus og tastatur. Jeg bruger også min iPad som en virtuel forstærker til min guitar.

MusicStudio, Auria og JamUp Pro bare lige for at komme med et par musik-app-anbefalinger.

Man skal heller ikke underkende betydningen af at have en enhed, der er klar med et tastetryk, hvad enten det er for at tjekke op på nyheder, eller for at reducere en potentielt timelang diskussion om, hvilket slag "300" handlede om til et simpelt "Thermopylæ" ;-)

Argumentet om at man bare skaber et behov, der ikke var der før, kan bruges på stort set alle teknologiske fremskridt gennem historien.

Spørgsmålet er vel snarere, hvad du kan bruge den nye teknologi til, og om de(t) formål så er dine spareskillinger værd :-)

 • 3
 • 0
#15 Alex Langberg

Det der irriterer mig er, at jeg ser en flok IT-folk, der på egne hypoteser og spekulationer om hvordan de selv ville bruge en teknologi afskriver den, uden nogen form for engagement eller videnskabelig tilgang til, hvor og hvordan teknologien kunne give mening for andre. Den her artikel er af ret lav kvalitet, fordi man ikke definerer hvem "vi" er. Det kan godt være, at IT-folk der sidder klistret foran skærmen 8 timer om dagen, ikke kan se pointen i en tablet. Tillykke med det, så slap du for at købe en. Men det er der mange andre, der kan - og det er på mange områder derfor IT-folkenes ansvar at opsætte systemer for, hvordan tablets skal bruges i deres organisation. Også selvom de ikke nødvendigvis selv skal bruge dem.

Som forsker ser jeg et kæmpe potentiale. Selv fra min tid på universitetet, hvor en tablet havde været som sendt fra himlen. Jeg kunne skrive side op og side ned om hvorfor.

Eller hvad med skolelærere, der skal gå fra klasse til klasse, konstant tage notater om alt muligt, slå noter og tidsplaner op osv, som ellers skulle tænde og slukke deres bærbare uendeligt mange gange om dagen?

Eller hvad med læger, der skal gå rundegang og gå igennem journaler, uden at have et sted at sidde?

Der er virkelig mange ting en tablet kan bruges til, men artiklen her ser det kun fra en rent hypotetisk vinkel og ikke nogen form for observation om, hvordan dem der bruger dem rent faktisk bruger dem. Derfor skrev jeg et indlæg med bare en lille del af de ting, som jeg bruger min til. Men fordi en eller andens forældre ikke kan finde ud af at bruge den, må vi nok hellere afskrive konceptet?

 • 7
 • 1
#17 Baldur Norddahl

Det er nok en klar strategi fra Apples side, men hvorfor må jeg ikke bruge den som telefon og sende sms. Når nu den har 3G. Savner også mulighed for brugerprofiler.

MightyText på mobil og tablet (og computer) - så kan du læse og sende beskeder fra mobilen på tabletten. Det er smart så tabletten ikke har eget telefonnummer og historien er delt.

Jeg kender ikke nogen app der gør det samme med opkald men der er egentlig ikke nogen grund til at man ikke skulle kunne lave det. Men er det ikke meget praktisk at bruge telefonen til at tale i? Det er den mere velegnet til end en tablet :-).

Brugerprofiler kom i Android 4.2. Det fungerer rigtigt godt.

 • 1
 • 0
#19 Jesper Høgh

Når man bevæger sig ud i samfundet, kan man vælge at tage en taske med, eller ikke tage en taske med. Tager man en taske med, så tager man selvfølgelig også sin laptop med. Men hvad med tableten? Tager man ikke en taske med - men har husket at tage tøj på - så har man garanteret sin smartphone i en lomme.

Efter min mening er (med få undtagelser) tablets ret overflødige hverken-eller gadgets. Det er ikke en telefon, og det er ikke en pc. Ja, jeg véd, at nogle kan bruges som telefon - men hvis man hører til dem, som ikke synes at det er sexet, at have blå blink i ørerne, så må man jo på given foranledning finde apparatet frem fra tasken for at besvare et opkald.

De få undtagelser, der taler til tabletens fordel:

Som flere nævner: en sofa ting. Og som bl.a. Torben Mogensen og Maciej Szeliga er inde på: I mødesituationer kan de være yderst brugbare i.forb.m. en projector eller storskærm (med den rigtige software kunne de give alle mødedeltagere adgang til et fælles whiteboard). Og de kunne også bringe os et skridt videre mod det utopiske papirløse samfund.

Sidstnævnte egenskab bør ikke forveksles med den kendsgerning, at tablets rent faktisk kan bringes til at fungere under mange forhold, som indkluderer f.eks. toiletbesøg.

 • 1
 • 0
#20 Jacob Mathiasen

konstatere at der er nogle som har nogle typer luksus behov og andre, som har nogle andre - og så nogle, som ikke har.

Jeg kan ikke se, hvad en tablet eller smartphone har at gøre i mit liv, men jeg er jo også kun elektronik og computer nørd.

Men de kan da bruges til produkter jeg udvikler, som f.eks. et billigt bruger interface til noget elektronik.

 • 1
 • 3
#21 Casper Bang

Jeg er en af dem der endnu har til gode at finde et behov, til at eje en tablet. Skønt jeg er sikker på den vil være et fænomenalt instrument til YouTube, så har jeg jo i forvejen en smartphone og en laptop til hhv. produktivitet og mobilitet.

Målgruppen skal nok snarere findes blandt novice forbrugere der i virkeligheden har relativ begrænsede behov i form at netaviser, tvguide, email, måske lidt Skype osv.

Nexus 10 ser dog interesant ud, mest fordi det er Android (så man kan rent faktisk pille ved tingene) og så er PPI oppe i en størrelse hvor den må være en fryd som ebook/PDF -læser.

 • 1
 • 2
#22 Thomas Christensen

Min tablet - som for tiden er en Samsung Galaxy Note 10 - er et uundværligt arbejdsredskab. Jeg tilbringer størstedelen af min arbejdstid i møder (eller på vej mellem møder) og her er tabben genial. Relevante dokumenter i Dropbox, håndskrevne noter synkroniseret til Evernote osv. Det kunne selvfølgelig gøres fra min laptop, men tabben er en overlegen formfaktor til mit arbejdsliv.

 • 1
 • 0
#23 Jesper Høgh

Vil det sige, Casper Bang, at du er en af de få tilbageværende fattigrøve, som ikke er ejer af et sophabord med iDock?

Er du ikke flov?

(undskyld - kunne bare ikke lade være)

Men (seriøst) du nævner de to vigtigste ord i denne diskusion: produktivitet og mobilitet. Og et sted herimellem ligger så Tablet. Den kan svinge for nogen til den ene side, og for andre til den anden side. Men for de fleste (jeg vil vædde) ligger den mest på sofabordet.

Med mindre, selvfølgelig, at det er en af de modeller, der sælges med implicit krav om at blive vidst frem. Så må man jo så stilfærdigt som muligt insistere på, at tableten bringes ud af huset senest i.forb.m. næste TupperWare Party.

 • 0
 • 1
#24 Anonym

Arbejde, underholdning.

Arbejde: Jeg tager ikke længere min laptop med mig til møder. Der bruger jeg tabletten til at tage noter til Evernote. Jeg kunne sagtens nøjes med den bærbare, men finder det nemmere at bruge min tablet, og jeg føler at jeg har lidt mere fokus på mødet og ikke bliver fristet til bare at sidde og arbejde videre.

Jeg var også fornyelig til en konference hvor jeg også lod min bærbare blive hjemme og kunne nøjes med min tablet. Fordelen her er helt klart batteritiden. Folk med bærbare skulle hele tiden hurtigt ind for at slås om de relativ få stik der var i lokalerne (ikke de samme folk - der var dem der havde glemt at lade op om natten, og så var der dem der i løbet af dagen skulle lade for at kunne fortsætte).

Jeg bruger OmniFocus til personlig opgavestyring, og der er det rart at sidde i sofaen om aftenen og kunne lave review af næste dags opgaver og vide at det hele er i sync på mine forskellige enheder.

En enkelt gang eller to har jeg også brugt tabletten til at SSH til servere for at lave nogle redninger.

Underholdning: jeg har fundet ud af at jeg er langt mere til casual gaming end jeg er til traditionel PC gaming, og priserne er på de forskellige app stores så lave at det er ok at købe nogle kiksere i ny og næ. Jeg har også IPTV eller Netflix kørende på tabletten hvis jeg sidder på hjemmekontoret og arbejder om aftenen.

Har den så erstattet min stationære eller bærbare? Nej, men den har været et rigtig godt supplement. Kunne jeg undvære den? Ja, men jeg ville godt nok ikke være glad for det.

Min kone har dog mere eller mindre erstattet al hendes laptop brug i hjemmet - hendes bærbare er mere eller mindre reduceret til børnenes lege computer (og de elsker skam også at bruge en tablet)

 • 0
 • 0
#25 Michael Nielsen

Jeg kan godt se et brugs scenarie til en tablet, til feks styring af systemer, især når man er på farten - altså simple opgaver der ikke rigtig kræver intens tastatur arbjede, ej heller kræver den store CPU brug.. Batteri levetiden, betyder man kan benytte den i længere tid til disse opgaver end en bærbar.. Der ud over til korte noter, og at læse dokumenter - dette er de brilliante til.

Men som arbejdsredskab, til større ting, så er tabletten ikke en mulighed, og jeg tror heller aldrig den bliver det, da uden "tactile feedback", er det nærmest umuligt at få en ordenlig skrive hastighed på dem, hvis man arbejder endten med kode eller at skrive dokumenter..

Jeg så hellere man lavede mere specialiserede IT værktøjer, (som en anden var inde på), en simple mobil telefon med en WIFI du kan tænde hvis du skal bruge net, ved at droppe alt det "crap" ud af mobiltelefonen, kan vi komme tilbage til en mobil telefon med 7+ dage standby, go 8+timers tale, således det ikke er et problem hvis du glemmer at oplade mobiltelefonen om aften.. Altså en telefon der er telefon/network bridge... Der efter benytte tablet/PC til at vise ting på og arbjede med, mens man bruger telefonen/kommunikations gatewayen til at kommunikere med internettet (self æder wifi batteri, men man bruger det jo kun når man har behov).

Derved burde man kunne lave mobiltelefoner billigere, og tablets billigere, mens man også gør enhederne mindre sårbare over for viruser der ringer til premium charged services, ved at man ikke bruger mobilen som en general computer/internet terminal, men som en router...

Men hva' nogen tænker sjældent på sikkerheds aspektet..

 • 0
 • 0
#26 Jesper Høgh

Ganske kort:

Kan man bruge sin tablet som ssh klient, så er man sgu ikke bange af sig!!! Altså, for det første må du have rooted din enhed for at få adgang til at installere f.eks. ssh. For at få rooted din enhed må du have fundet nogen, du stoler på, som kan levere en brugbar udgave af dit os. Er du ikke nervøs?

 • 0
 • 0
#29 Laurids Pedersen

Jeg syntes, en netbook svaret på de behov, som tabletten løser. Men netbooks blev hurtigt overhalet af tabletterne. Opskriften: Fjern Windows, så slipper vi for alle de programmer, vi har brug for. Fjern tastaturet, så tager indtastningerne dejlig lang tid. Fjern musen og brug fedtefingrene, så man skygger for det, man peger på. Genialt klaret, Apple.

 • 0
 • 3
#30 Per Friis

Det er meget sjovt at læse alle disse indlæg (og artikelen) men... At bruge tablet er et paradigme skift i forhold til hvordan og hvornår at du kan bruge din tablet. Jeg har ikke printet en enste side papir ud (til eget brug) i det sidste år. Alt mit papir forbrug fra print, til noter er afløst af min iPad! Jeg har enda holdt flere kurser hos DTU omhandlende brugen af iPad

 • 4
 • 0
#31 Jesper Høgh

Hvis jeg var virksomhedsejer, og nogen kunne få root adgang til min server via ios eller android ville den første, der røg være sikkerhedsrådgiveren - dernæst de medarbejdere, som havde brugt det... Kan i virkelig ikke følge mig???

Du kan sgu da ikke bare åbne port 20 for alle, som har det samme teleselskab, som du!!

 • 0
 • 2
#35 lArs hAnsen
 • 0
 • 4
#36 Maciej Szeliga

I min organisation blev der udleveret 10 stk. Nærmest ingen bruger dem arbejdsmæssigt, den bliver tilgengæld brugt i hjemmet. De er alle gået over til blyant og papir til møderne. Så tablets bruger vi ikke energi på mere....

Det kunne tyde på at der ikke var den nødvendige support for projektet hverken i ledelsen eller i IT-afd. Muligvis var der heller ikke afset penge til at få tingene til at spille sammen.

 • 0
 • 0
#37 Mads Tandrup

Det virker som om alle og enhver får iPads af deres arbejdsgivere. Upåagtet af at de manglere viden og vilje til at gøre dem til en del af deres arbejdsdag.

Jeg hørte forleden om en folkeskolelære tæt på pensionsalderen der havde fået en iPad af skolen. Han ville egentlig gerne bruge den. Men deres WiFi netværk var ustabilt og han havde ikke fået nogen adapter så han kunne sætte den til deres projektorer. Desuden kunne han heller ikke få den til at vise powerpoints.

Jeg har selv haft en iPad 1 siden den blev lanceret. Og har brugt den flittigt til møder. Pludselig kunne jeg have tykke design dokumenter med i flere versioner. Og i stedet for at bladre rundt i en stak papir når jeg skulle finde noget kunne jeg bare søge. MEN effektiv brug af tablets kræver man investere tiden til at finde de rigtige apps og kære at bruge dem. Uden det er det blot en dum browser.

 • 0
 • 0
#38 Per Friis

savner også mulighed for brugerprofiler. En profil til ungerne kun med de 5 apps de skal bruge, uden internet, 3G eller indstllingsmuligheder. En profil til mig selv med mine apps og deres konto instillinger. En gæsteprofil med webadgang og lign.

jeg er klar over at det hurtigt kan blive dyrt, men lige som at vores smartphone er en personligt enhed, vil tablet også være en personlig enhed. Vi skal holde op med at tænke smartphones og tablet som en ny måde at have en laptop eller desktop! det er noget nyt! selv om at det mindet om noget gammelt, så lad os tænke nyt og bruge det nyt.

 • 0
 • 0
#39 Jens Rasmussen

Det hedder ikke "en bærbar pc'er", i ental hedder den "en pc". Tablet er i øvrigt et hæsligt ord på dansk, men det er en anden sag.

I næstsidste afsnit forstår jeg ikke din sammenstilling af infrastruktur og anvendelsesmuligheder. Der savnes argumentation. Der findes allerede en del værktøjer, men det er typisk ikke apps. Apple Configurator er et eksempel, men der er mange andre.

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere