Stjerne for et arbejdsliv

Hvad er det egentlig, man længes efter på arbejdet' Er det flere penge i lønposen' At få arbejdet overstået, så man kan komme hurtigere ud af døren og dyrke de ting, man egentlig ville med livet, men sætter på standby 40 timer om ugen eller mere? Måske er der en ting, vi hellere vil end noget andet: At være stjerner i vores eget arbejdsliv. De fleste af os må før eller senere erkende, at stemmen eller dansetrinnene ikke rækker til at blive popstar, men det betyder ikke, at vi holder op med at ønske os at blive anerkendt og feteret af chefer og ligemænd (m/k).
 
For pokker, hvor er der stadig mange virksomheder derude, hvor man ikke har forstået, at den nemmeste måde at holde på sine medarbejdere er at sørge for, at de hver dag mærker, at man lige gør det lille ekstra for at de trives. I stedet får finansafdelingen held til at diktere, at man skal benytte den billigste leverandør af frugtkurve, hvis appelsiner smager af opvaskevand sammenlignet med de økologiske fra Irma. Jeg er sikker på, at Madonna ville have kylet dem lige i nakken på sin producer. Må huske at tage lidt primadonnanykker med på job i morgen - star quality smitter uundgåeligt af på ens arbejde.

Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Anne-Sofie Nielsen

Vi har gratis kaffe, men har i protest mod kantinens pinlige valg af en temmeligt ringe kaffe indkøbt en stempelkande og laver selv gourmetkaffe hver eftermiddag. :-)

Så hvis de der fagforeninger mener at have sejret "ad helvede til" kunne man måske kaste sig over at sørge for god (arbejdsgiverbetalt) kaffe til folket. Hvor er min lokale IDA-repræsentant?

 • 0
 • 0
Peter Toft

Det er som altid fedt at læse Anne-Sofies blog. Du har klart en pointe her i forhold til de arbejdssteder jeg kender, men holder det generelt?

Ønsker du at være stolt at det du laver i hverdagen? Hvis du svarer ja - så er min teori at Anne-Sofies tanker rammer lige på sømmet. Kan man gå hjem fra arbejde med følelsen af at I dag fik man lavet noget sejt, så er man nået langt. Hvis det så endda har fået andre til at bemærke det, så er det flot. Naturligvis er det langt fra alle dage som er sådan, men jeg tror mange arbejdsgivere burde tænke mere i den retning.

Men hvis man sidder i en halv-dysfunktionel afdeling, hvor der er en del rod, så er jeg ikke sikker på, at Anne-Sofie har ret. Hvad synes du?

 • 0
 • 0
Christian Schmidt Blogger

Småting som gratis kaffe er i mine øjne en meget billig måde at købe lidt goodwill hos sine ansatte.

Jeg synes, det sender et mærkeligt signal, når mange offentlige arbejdsgivere end ikke vil byde deres ansatte en kop kaffe i arbejdstiden. Jeg kan da godt forstå, hvis folk ikke føler sig særlig værdsat.

 • 0
 • 0
Gorm Jensen

Jeg kom til at tænke på bonusordninger, da jeg læste dit indlæg. Ville du spare på frugten / kaffen, hvis du nu havde en bonusordning, som var afhængig af firmaets udgifter? Ville du kode mere intensivt eller lave flere genveje, hvis du fik bonus for at være færdig til december?

Der var for nogen tid siden en reference til, at bonusordninger ikke virker. Jeg har mange gange tænkt, at prisen firmaet betaler for at folk bliver utilfredse over, at bonussen ikke udbetales, f.eks. fordi tiden går med at løse et eller andet uforudset problem med et andet af firmaets produkter.

Med venlig hilsen Gorm Vognsen Jensen

P.S. Ville du hellere have fri i frokostpausen (2½ times mindre arbejdstid per uge) end fri kaffe og frugt?

 • 0
 • 0
Anne-Sofie Nielsen

Kære Peter,

Hvilke mennesker ønsker ikke at være stolt af det, man laver i hverdagen? I det danske samfund, hvor "Hvad laver du så?" er det første spørgsmål, man bliver stillet ved en selskabelig sammenkomst (måske fraregnet bryllupper, hvor der plejer at snige sig et "Hvor kender du så brudeparret fra?" ind på førstepladsen), er det vel nærmest social uacceptabelt at have et arbejde, man IKKE er stolt af. Eller hvad?

 • 0
 • 0
Peter Toft

...der er også en del folk som siger "det er et skod-job jeg har, men.." - med andre ord folk som i praksis accepterer deres job enten pga. fast løn, kolleger, dovenskab (jeg mener det), kort transport - you name it! Hvis jeg sad i statsamtet, kommune eller andre steder hvor området konstant er udsat for kritik, så tror jeg hurtigt det er svært at føle sig som en stjerne i hverdagen.

Se evt. http://www.version2.dk/artikel/4379

 • 0
 • 0
Anne-Sofie Nielsen

Jeg siger ikke, at alle ER stolte af deres arbejde, men at det vel er et almindeligt, menneskeligt ønske - omend man nogle gange kan være nødt til at gå på kompromis med det af de grunde, du nævner.

Og mon ikke, at det er en del af det offentliges rekrutteringsproblem, at man flere steder ikke formår at få medarbejderne til at føle sig som stjerner? Det er da ikke særlig attraktivt at være et sted, hvor man ikke føle sig anerkendt, men i stedet bliver kritiseret. Uanset lønforhold.

 • 0
 • 0
Mikkel Meyer Andersen

Hvis A er ansat i en privat virksomhed, og omtaler sine goder til tredjepart, bliver det misundt.

Hvis B er ansat i det offentlige, og omtaler sine goder til tredjepart, bliver det kigget på med kritiske øjne - hvorfor skal jeg (tredjepart) betale for at B får disse goder?

Scenarierne er naturligvis forskellige, men jeg har mange gange oplevet disse holdninger. Det offentlige bliver tit skåret over én kam, og for visse er disse "udgifter" (jeg foretrækker at kalde dem investeringer) på forunderlig vis mere direkte forbundet til den skeptiske part end ellers.

 • 0
 • 0
Anne-Sofie Nielsen

Jeg synes da ikke, at det virker som om, der er speciel uvilje hos den danske befolkning i forhold til at belønne det offenligt ansatte; f.eks. hvis man ser på de store demonstrationer, der har været for at forbedre vilkårene for de offenligt ansatte. Men det gælder muligvis kun de gode "varme hænder" i den offentlige sektor, og ikke de væmmelige "kolde hænder" hos it-medarbejdere, ingeniører m.fl.?

Og så er det da mærkeligt, at de offentlige arbejdsgivere ikke satser mere på arbejdsglæden i form af frihed, fleksibilitet, medinflydelse osv. som er relativt billige måder at få glade medarbejdere, som bliver hængende længe, i forhold til at forsøge at konkurrere lønmæssigt med det private erhvervsliv.

 • 0
 • 0
Mikkel Meyer Andersen

Jeg synes klart der er en forskel. Det, der har været oppe er vel nærmere sikring af nogenlunde arbejdsvilkår for visse grupper af offentlige ansatte - kår, som it-medarbejdere i dag tager for givet. Og derfor synes jeg som sådan ikke det er fryns, men mere retten til et ordentligt arbejdsmiljø (i abstrakt forstand).

Og jeg er helt enig med dig i, at fryns på et hidtild omtalt niveau er en investering!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere