bloghoved ole tange

Stem på IT-folk

Det er valgår i år.

Jeg er overbevist om, at valgdatoen bliver den 26. maj.

Det irriterer mig, at politikerne igen og igen vedtager lovgivning, som om de ikke fattede en bønne af IT. Men hvad om vi prøvede at få valgt folk ind, som allerede ved noget om IT?

ligesom ved regions- og kommunalvalget synes jeg vi skal lave en liste med kandidater til valget, som har en IT-baggrund. Så kender du nogle kandidater, kan du så ikke lige poste en kommentar med et link, der fortæller deres IT-politik eller i det mindste fortæller at de faktisk er IT-folk?

For mig ville det nok også være vigtigt, hvordan mine kandidater svarer på:

Og nåja; ud over EU-valget så er der også et folketingsvalg. Det bliver næppe afholdt den 26. maj.

I PROSA vil vi gerne give valget en IT-vinkel. Derfor inviterer vi til møde med Det IT Tværpolitiske Netværk på onsdag. Tag med hvis du har lyst.

Vi har også andre initiativer i forbindelse med valgene, og hvis du vil være med til dem, så drop mig lige en mail: ota@prosa.dk.

Du kan f.eks. hjælpe med https://www.version2.dk/blog/vaer-med-at-understoette-valg-med-it-1086034

Listen - EU-kandidater (opdateres løbende)

Listen - folketingskandidater (opdateres løbende)

Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Peter Johan Bruun

Vi er meget gode til at brokke os men der er sgu ingen som stiller op...

Hørt ! - Tak.

Mit bud er Dennis Flydtkær (hvis man tilhører den lejr), eller Pernille Skipper (Heller ikke min politiske kop te, men hun har demonstreret sin evne til at sætte sig ind i IT materien)

Blandt de borgerlige har jeg intet umiddelbart bud.

Er der andre der ved bedre ??

Mvh. Peter J. Bruun

 • 3
 • 0
#11 Bjarne Nielsen

Bruce Schneiers seneste bog

Kan vi ikke få ham til at stille op? :-)

Det synes jeg faktisk slet ikke er nogen god ide.

Han spiller væsentligt bedre i baghånd. Hvis han ville blive valgt ind, så skulle han bruge tiden på udligningsreformer og klassekvotienter og finanslove mv. Og så ville han slet ikke have tid til at dykke ned de meget vigtige problemstillingen, som han så dygtigt analyserer. Han har langt større gennemslagskraft som debattør og når han deltager i høringer.

Jeg synes at hans arbejde er alt for vigtigt til at han skal gå ind i politik.

 • 1
 • 0
#12 Mette Nikander

Det er nok væsentligt at nævne at det ikke er et netværk der er grundlagt eller initieret af hverken PROSA eller interesseorganisationer. Det IT Tværpolitiske Netværk er grundlagt af individuelle sikkerhedsfolk og politikere. Man behøver således ikke at have tilknytning til organisationer.

Er man beskæftiget fagligt med cybersecurity, så er det nu man kan være med til at få indflydelse og påvirke i den rigtige retning. Netværket er initieret for at etablere mere fagligt direkte indspil til politikerne.

De der dagligt arbejder med Cyber security, -teknisk, udviklingsmæssigt eller som rådgivere, har en unik og væsentlig indsigt, og får nu mulighed for at give vigtige input til den politiske dagsorden omkring cybersecurity i Danmark. Det er dog vigtigt at man tilmelder sig med navn og email, hvis man vil deltage. Vi håber at så mange vil deltage som muligt. Undertegnede holder listen af sikkerhedfolk der deltager og Rolf Bjerre holder styr på politikerne:-)

 • 1
 • 0
#14 Allan S. K. Frederiksen

Lisbeth Bech Poulsen, SF, er uddannet cand.scient.soc. ved AUC hun bør vel derfor betegnes som sociolog, så selvom hun har været med til at udgive en bog om IT, kan hun altså godt streges fra listen. https://www.ft.dk/da/medlemmer/folketingetsmedlemmer/lisbeth-bech-poulsen-(sf) I følge https://da.wikipedia.org/wiki/Lisbeth_Bech_Poulsen læste hun scient. adm. (hvilket svarer til en cand. polit ved AU eller KU) men er åbenbart skiftet til sociologi på overbygningen. Jf. https://da.wikipedia.org/wiki/Politik_%26_Administration

Jeg er selv ved at gennemgå de opstillede i Ålborg og har indtil nu kun fundet Nye Borgerliges spidskandidat Poul Højlund som er cand. mag. i historie og bifag i musik, samt har cand. scient. deleksamen i datalogi ved AU.

Da det af hans cv ikke fremgår at han har beskæftiget sig med IT, er det vel et skøn om det stadig er relevant efter 40 år.

Se under Nordjyllands Storkreds: https://nyeborgerlige.dk/kontakt/kandidater/

 • 0
 • 0
#15 Ole Tange Blogger

Sålænge udvalget ikke er større, så bliver der noget skøn.

Mit skøn er, at Lisbeth Bech Poulsen har beskæftiget sig nok med IT, at hun skal på listen, og hvis Poul Højlund også skrev/udtalte sig om IT eller hvis det viser sig hans konsulentbeskæftielse er IT-relevant, ville jeg nok også sætte ham på.

Og så vil jeg lade vælgerne vurdere, om de er tunge nok, at få deres stemme.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere