Startup Weekend i november

Start et firma på 54 timer.

Det lyder vildt og umuligt, men når man bringer en masse konstruktive ja-mennesker sammen, så kan der ske ret meget på 54 timer. Jeg har før skrevet om det praktiske i Startup Weekend og jeg har også skrevet om min personlige oplevelse på en Startup Weekend i 2010 (på Startup Weekend-bloggen), så dette indlæg er mest bare en påmindelse om at du har muligheden for at komme til Startup Weekend i Danmark i november.

Denne gang afholdes Startup Weekend på en gang i Aalborg, Aarhus og København nemlig d. 16 november. Jeg tager til Aarhus-udgaven - dog ikke som deltager denne gang, men som coach for de deltagende teams.

Baggrunden for at afholde de tre danske Startup Weekends samtidigt er, at i 2 weekender i november afholdes "Global Startup Battle", hvor Startup Weekend afholdes i mere end 100 byer. Vinderne af de lokale Startup Weekends laver en videopitch og kampen fortsætter så på nettet. Præmierne er f.eks. en tur til Rio, en tur til San Francisco for at besøge Googleplex eller en masse software og starthjælp.

Næsten alle teams på Startup Weekend har brug for programmører, og derfor er it-folk altid en mangelvare - vi bliver forkælede og kan næsten vælge og vrage mellem de gode ideer. Det er en fantastisk måde at få udvidet sit netværk med folk fra en anden baggrund og andre styrker end en selv... og hvem ved, måske får man startet et fantastisk firma på 54 timer.

Ville det være noget for dig at deltage i Startup Weekend? Ses vi i Aarhus?

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mark Gray

Jeg har selv deltaget i en Startup Weekend og har været med til at arrangere Startup Live på ITU. Begge var nogle rigtig gode oplevelser og jeg har fået lidt mere respekt for mulighederne ved at give folk nogle stramme rammer at arbejde indenfor. At have en deadline hængende over hovedet virker rent faktisk.

Skal man tage de lidt større briller på er jeg dog ikke helt sikker på om formatet er det bedste til at sikre gode, langsigtede startups. Det skorter ikke på de gode ideer i weekenden, men når mandagen (og virkeligheden) rammer, så finder man måske ud af, at det hold af tilfældige man blev sat sammen med ikke er de helt rette tage ideen videre.

Et alternativ ville måske være de konkurrencer hvor man stiller et hold inden. Desværre så er det mest acceleratorer/bootcamps, hvor kravende er høje for at komme med. Måske der er rum for et nyt type arrangement?

  • 1
  • 0
#2 Therese Hansen

Du har helt ret Mark. Jeg hørte fornyligt et forslag om om at man skal kombinere Startup Weekend med 4-timers-onsdage (http://www.version2.dk/blog/hot-startup-udvikling-paa-4-timer-47660), så man nemmere kan vælge det rigtige team til udfordringen på Startup Weekend. Teamet er altafgørende for om man har lyst til at fortsætte.

Derudover kunne 4-timers-onsdage også bruges til at afklare nogle ting omkring ens startup-ide, så den blev mere afpudset, når man tog den med på Startup Weekend.

I det nuværende format ser jeg mest Startup Weekend som et networkings-arrangement, hvor man får afprøvet at samarbejde under pres. Nogle samarbejder vil man så gå videre med og andre vil man vide at de var afprøvet, men ikke var det rigtige.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere