Startup City åbner dørene for iværksættere

Stor nyhed: Iværksættermiljøet i Aarhus får i fremtiden en ny legeplads kaldet Startup City.

Startup City er slået op som en slags arvtager fra Miracles Geekhouse, som desværre lukker fra nytår og flytter til København. En af mændene bag Startup City er Tommy Dejbjerg, som også stod bag Geekhouse. Han har allieret sig med Michael Heltzen fra BlueSEQ og Claus Søgaard fra El:con - sidstnævnte har sponsoreret lokalerne (780 kvm centralt i Aarhus - ca. 2,5 gange så stort som Geekhouse. Trendsonline.dk har et billede af lokalerne udefra).

Jeg synes denne nyhed var god nok til at opsøge en snak med Michael Heltzen om Startup City, og det var ikke kedeligt.

Ifølge Michael er visionen at Startup City skal være mere end det oprindelige Geekhouse. Med et øje på Founders House i København og andre internationale startupmiljøer skal Startup City nærmest være one-stop-shop for aarhusianske startups med hele tre ben at stå på; et Geekhouse, hvor man kan komme ind fra gaden og få en siddeplads (hvis der er plads) og deltage og bidrage til det aarhusianske startupmiljø, et slags Founders House, hvor ambitiøse startups kan få permanent kontor og adgang til mentorer (mod betaling - andre adgangskrav er ikke helt afklarede endnu) og et miljø for folk interesserede i at investere i de startups som holder til i og omkring Startup City.

Lige i øjeblikket søger projektet sponsorer som f.eks. kan købe sponsorpakker, hvor de får adgang til de kloge hoveder i Startup City til gengæld, men også donationer af kontorinventar og lignende lyder til at være velkomne. Tag en snak med en af bagmændene (aka "borgmestrene"), hvis I gerne vil bidrage.

Michael havde flere gode budskaber og grunde til at gå ind i projektet, men et af dem er også min kæphest; Startupmiljøet i Danmark skal ikke kun handle om København - der er masser af talent i Aarhus. Med Startup City bliver talentet kun endnu mere synligt og de fysiske omgivelser giver mulighed for at invitere mulige hovedstadsbaserede investeringsinteresserede forbi og de aarhusianske iværksættere er ikke tvunget til at flytte til hovedstaden for at fremme deres virksomhed.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Startup City så har de en facebookside, hvor du kan følge med løbende, og derudover holder de infomøde om projektet på onsdag d. 16/11 kl. 9.00 i de nye lokaler på Nørrebrogade 22-26 i Aarhus.

Der er mange fordele ved at have et fysisk sted som centrum for en bys startupscene - og en af de lidt mindre oplagte er f.eks. nævnt i denne artikel om Tech City i London:

The labelling of Tech City has had, according to Trampoline Systems' Armstrong, a "magic effect" - he cited OECD research that found that simply having a government label something a cluster, even if it does nothing else, leads to a significant increase in inward investment.

Den skarpe startup profil på et område kan bruges til at tiltrække endnu flere startups, mediedækning, investeringsinteresserede og endda mere veletablerede firmaer, som er interesseret i at følge med i startupscenen - og jeg gætter på at vi ikke engang behøver regeringens blåstempling her i DK. Iværksætterne har talt for sig selv!

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Daniel Laursen

Ja, det er virkelig en stor nyhed, herligt at Geekhouse fortsætter ufortrødent, dog i en bedre udgave. Trendsonline.dk kan kun byde dem velkommen. Det bliver fedt at følge alle de nye projekter der vil poppe op fra Startup City og bliver til bæredygtige virksomheder som Firmafon, Blueseq mfl.

Selv om Foundershouse i København er et fantastisk sted med nogle af de stærkeste upcoming stars, så er det dejligt at se at fokus i et øjeblik er rykket fra KBH til AAR.

Velkommen til Startup City, en ny by på verdenskortet.

 • 2
 • 0
#2 Therese Hansen

Jeg glæder mig til at se hvilke folk Startup City kan tiltrække - og om det bliver lige så succesfuldt som Geekhouse har været. Jeg glemte at spørge Michael om de også har åbne døre for brugergrupper og lignende, der mangler et sted at holde netværksmøde - jeg har flere gange været til den slags arrangementer i Geekhouse, og jeg håber meget at Startup City vil være lige så åbent.

 • 1
 • 0
#3 Niels Hartvig

Super fedt med fokus på andet end KBH. Respekt!

Vi prøver noget af det samme i Odense i det nye år hvor vi flytter i større lokaler (dog mere a la Geekhouse og alene med formål at inspirere området til at tage chancer ligesom vi gjorde med Umbraco - tilgengæld kan vi sørge for at folk uden omkostninger og bindinger i en opstarts periode har en siddeplads, latterlig hurtig internet og Danmarks bedste kaffe).

 • 2
 • 0
#5 Niels Hartvig

Det kan vi - Kent kaffe er jo i det lokale netværk og kombineret med en La Marzocco GS3 bliver det ikke meget bedre. Og hvis ens startup fejler, så er man da i det mindste blevet en konge barista imellemtiden ;-)

Jeg kan næsten ikke vente til de sidste brikker falder på plads - det er et kæmpe puslespil midt i at køre Umbraco, men det ser absolut ud til at lykkes og så bliver det super fedt. Så er det bare om at håbe at der også findes nogle Ge.tt og Podios med sjov dialekt ;)

 • 1
 • 0
#6 Therese Hansen

Selvfølgelig findes der Ge.tt og Podios med sjov dialekt, men hvis startupmiljøet ikke er der i forvejen, kan de godt sidde og gemme sig. Fedt at I hjælper dem ud i lyset - giv endelig et praj, hvis I finder nogle nye fynske startups, som fortjener lidt spotlys! Jeg har lavet en tråd til det på G+ som sikkert bliver til et blogindlæg her på version2 på et tidspunkt :-): https://plus.google.com/100338800222182203958/posts/bgDnyD82LXT

 • 0
 • 0
#8 Tommy Dejbjerg Pedersen

Det skal helt klart være et åbent sted - så vidt de fysiske muligheder tillader det, for vi kan snildt stå med pladsproblemer inden længe med den store interesse der allerede har været :-) Generelt skal vi dog for alt i verden undgå at blive et lukket sted, ellers bliver det lynhurtigt indspist og kedeligt, og den slags miljøer har vi bestemt ikke brug for flere af i byen...

Vi arbejder videre med by-terminologien og har netop i går udnævnt den første ambassadør i Silicon Valley. Forude venter en række venskabsbyer rundt omkring i DK og resten af verden og - naturligvis - udnævnelsen af en række æresborgere ;-)

Mvh Tommy, Borgmester i Startup City

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere