Stakkels sælger

Der fulgte ikke et ordentligt skærmstik med min nye bærbare, så da jeg alligevel kom forbi en Fona tog jeg mig sammen til at købe en adaptor. Måske lettere sagt end gjort, for efter at have bladret samtlige variationer af Mini-DVI, DisplayPort og Mini DisplayPort til både VGA og DVI spurgte jeg lige en sælger for at være helt sikker på at få det rigtige med hjem.

Mig: Er det dette kabel jeg skal bruge til en MacBook Air? (holder et Mini-DisplayPort kabel frem).
Sælger: Nej, du skal bruge dette kabel (finder et Mini-DVI kabel frem)
Mig: Er du sikker?
Sælger: Ja, se der står MacBook Air her! (det gør der jo rigtig nok ...)
Mig: Er du helt sikker, det ligner ikke det korrekte stik?
Sælger: (kikker nærmere på butikkens MacBook Air) næh ... det ligner det du allerede har.

Det var ikke af ond vilje jeg insisterede, jeg var faktisk i tvivl. Og jeg vaklede da også en smule da det jo klart stod på posen af Mini-DVI kablet at det var beregnet til MacBook Air.

Normalt er det let at pege fingre af sælgeren, men det produkt han fandt sagde klart at jeg kunne bruge det. At jeg så er klogere er mit held, men hvad pokker gør den normale Apple-bruger?

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Lars Røgen

ikke kan bruge standard stik som alle andre...

Lige siden Macintosh II dagene har de brugt andre skærmstik end alle andre - med et blomstrende udvalg af adaptorer til følge.

Jeg har bandet over deres skærmkort siden 1986 og gør det stadig.

Stakkels sælger og stakkels forbruger...

  • 0
  • 0
Erik Cederstrand

Nogle gange skal man slippe godt fra ikke at følge standarden, men det virker som om Apple nyder at skifte skærmstik for hver model de laver. Og med de priser de tager for adapterne, har de sikkert fået et par tips hos HPs printerafdeling.

  • 0
  • 0
Peter Makholm Blogger

Hvis vi fuldt skulle holde på standarderne, så havde min MacBook Air har et VGA-stik, og det ville sgu have set tåbligt ud. Så tommelfingeren opad for at skifte stik når det giver mening.

Men det er måske ikke så smart at opgradere stik-standarden og stadigvæk have udvidelsesprodukter hvor dan gamle standard bliver soldt specifikt til maskintypen.

Jeg burde selvfølgelig have sikret mig hjemmefra hvad jeg havde behov for, men det var ikke så højt prioriteret at jeg skulel have en adaptor nu. Men jeg sidder stadigvæk tilbage med den nagende viden opm at jeg ikke fik det rigtige produklt fordi jeg købte apple og fordi jeg spurgte sælgeren, men nærmere på trods af begge ting.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere