bloghoved ole tange

Stævnet! Vær med 2021-09-30 kl 10

(Elmålersagaen - kapitel 3. Læs sagaens del 1 og del 2).

YES! Så er jeg blevet stævnet. Dermed starter endnu et kapitel i elmålersagaen.

Radius Elnet har nu stævnet mig for at få skiftet elmåleren. Så nu skal vi i retten.

Jubii!

Mine kolleger blev lidt forbavsede over blive budt på stævningskage en helt almindelig eftermiddag: Det er åbenbart ikke alle, der fejrer, at de er blevet stævnet.

Hvis du har lyst, kan du komme med. Sender du en mail til ota@prosa.dk, så sender jeg dig en mødeindkaldelse til at lægge i kalenderen. Du kan også bruge QR koden nedenfor. Deltagelse er gratis, og skuespillet opføres kun een gang. Det bliver heller ikke optaget, så du kan ikke downloade det senere. Hvis du vil overvære det, så er du nødt til at møde fysisk op.

Sagen løber af stablen: Torsdag d. 2021-09-30 kl. 10 (men du skal lige igennem metalscanner, så vær der i god tid). Retten på Frederiksberg, Retssal X, Howitzvej 32 A,st, 2000 Frederiksberg. Så du kan lige nå det før du skal ind og se Schrems.

Illustration: Ole Tange

Hen over sommeren er sagen blevet stærkere: Det viser sig, at det i Holland er frivilligt at få en fjernaflæst måler. Det er så vidt jeg kan forstå sket med henvisning til GDPR. Det ville ikke kunne lade sig gøre, hvis der var nogle EU-regler, som kræver, at jeg skal have en fjernaflæst elmåler.

Vi tror, og håber, at vi kan overbevise dommeren om, at denne sag er for kompleks og principiel til at blive behandlet som en banal fogedsag, og at der derfor skal føres en "rigtig" civil sag. For det her er ikke bare en sag om en elmåler, men om den lille mand kan bruge GDPR til at tvinge den store datahøster til at efterleve GDPR - også selvom det har omkostninger for datahøsteren. Det taler også til vores fordel, at jeg allerede i 2018 fortæller Radius, at jeg ønsker det prøvet ved en retssag, for det tyder jo på nøl fra deres side.

De kunne også have vist samarbejdsvilje ved at invitere på kaffe for lige at høre, hvorfor hulen jeg mener, at deres målere ikke lever op til GDPR; men selv det online-møde, som vi havde i starten af 2021, blev alene en forelæsning af deres krav - ikke noget med at prøve at forstå, hvorfor jeg mener, GDPR ikke er overholdt. Så jeg tror ærligt talt stadig ikke Radius kan gøre rede for mit standpunkt, mens jeg omvendt føler mig ret godt inde i deres.

Jeg taler om sagen til Sommerhack 2021.

Fællesklagen til Datatilsynet

Vi har sendt den fælles klage til Datatilsynet - denne gang med 4 underskrivere, som har fået en elmåler sat op, og hvor Datatilsynet dermed ikke bare kan sparke til hjørne med undskyldningen om, at der jo endnu ikke er sket en ulovlig registrering af mine data.

Økonomi

Min advokat og jeg er kommet frem til at min indsamling falder ind under Indsamlingslovens §2:

§ 2. Loven gælder ikke for følgende:
1) Private indsamlinger, hvorved forstås indsamlinger, hvor opfordringen rettes til indsamlerens bekendte eller til personer, som har særlig tilknytning til indsamlingsformålet.

Netop fordi jeg er privatperson og ikke en forening (i modsætning til Foreningen mod Ulovlig Logning) slipper jeg for bureaukratiet med anmeldelse. Du kan overføre til Broager Sparekasse reg 9797 konto 01325671 eller sende via MobilePay til 60666699 eller via PayPal til paypal.com@tange.dk. Jeg kommer ikke til at oprette en separat konto i banken til dette formål. Derfor er det vigtigt at du tydeligt skriver som ”kort besked”: Elmålersag.

Hvis du er meget imod tracking, kan du donere via LBRY, og hvis du vil donere et større beløb (> 1000 kr), så kan jeg også godt anskaffe mig også en Bitcoin/Monero/Whatever adresse.

Økonomisk er jeg nemlig stadig ude at svømme: Min retshjælpsforsikring vil formodentlig dække de omkostninger, der er direkte affødt af fogedsagen, og det betyder samtidigt, at nogen juridiske kyndige hos Alka har vurderet sagen. Alka har tidligere sagt, at de ikke dækker fogedsager som er tabt på forhånd (hvis jeg f.eks. ikke har betalt husleje det seneste år), så dermed har de vurderet at denne sag ikke er tabt på forhånd. Ikke et stort skridt, men dog et skridt i den rigtige retning.

Selv med deres dækning, så er advokatregningen i øjeblikket på omkring 50.000 kr, som lige nu står til at blive til et lån i min lejlighed. Så tusinde tak til de, der allerede har spyttet i kassen.

(I øvrigt mener jeg, at du skal få dine venner til at skrive under på borgerforslaget om offentligt betalt software.)

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Claus Bobjerg Juul

Når i på et offentligt medie (Version2) beder om bidrag, er det så

indsamlerens bekendte eller til personer, som har særlig tilknytning til indsamlingsformålet.

For hvordan sikre i jer at ovennævnte er overholdt?

 • 3
 • 8
#2 Jens Frederik Dalsgaard Nielsen

Hi Ole Der er lige røget en lille hjælp til dig på mobilepay :-)

Jeg er helt sikkert på pengene bliver brugt til noget fornuftigt så fri mig for doku :-)

Håber der er flere der sender en lille smule af de penge mange af os ikke har brugt de sidste 18 måneder :-)

god aften til alle

JEns

 • 15
 • 0
#3 Ole Tange Blogger

Når i på et offentligt medie (Version2) beder om bidrag, er det så

indsamlerens bekendte eller til personer, som har særlig tilknytning til indsamlingsformålet. 

For hvordan sikre i jer at ovennævnte er overholdt?

Der er ingen tvivl om, at det er en vurderingssag. Vores vurdering var, at det, som man ønsker at undgå, er at jeg står ned på Kultorvet med en raslebøsse og henvender mig til folk på gaden, som ingen interesse har i sagen. Hvorimod at henvende mig til folk, der læser sagaen, må forventes primært at bestå af folk, der har en interesse i emnet.

 • 24
 • 0
#5 Christian Remi Wewer

Jeg var fornyligt på en ekskursion til en stor dansk sensor og måler-fabrikant der netop tilbyder fjernlæsning af målerne. Alt data bliver så smidt igennem et data Science værktøj i forsøg på at berige det med værdi til fjernvarme/el producenten. De videresælger dermed slutbrugernes data til en 3. part - formentligt uden nogen har nogen ide om det.

Det er en god sag du går ind i!

 • 11
 • 0
#6 Knud Lassen

Jeg har kæmpe respekt for at du tager sagen! Synes alt for ofte jeg tænker, "det kan fandeme ikke være lovligt dette her, man burde gå rettens vej" i interaktionen med offentlige myndigheder og de facto monopoler (f.eks alle de firmaer der har overtaget offetlig infrastruktur). Men så melder hverdagen sig, og man vil jo gerne have at der bliver ved med at komme el ud stikkontakten eller hvad der nu lige er produktet i denne sammenhæng, og så bliver det højest til en protestemail der sikkert arkiveres lodret... Jeg sender lidt penge til advokaregningen. Jeg ville meget gerne se forestillingen, men det crasher med et arbejds kursus, håber på et skriftligt referat! :)

 • 7
 • 0
#8 Ole Tange Blogger

Jeg ville meget gerne se forestillingen, men det crasher med et arbejds kursus, håber på et skriftligt referat!

Den 2021-09-30 er kun fogedretssagen. Den er overstået på 10-20 minutter - uanset udfald.

Hvis jeg får ret, så vil jeg forvente, at Radius anlægge det civile søgsmål, som jeg har tigget om siden 2018, og retsmødet i den sag vil forventligt være væsentligt længere end 15 minutter og langt mere interessant.

Hvis jeg taber (og når UlovligLogning.dk kan tabe, så kan jeg også), så kan det være jeg tager det civile søgsmål (det vil dog være noget mere op ad bakke - så det skal jeg og advokaten lige overveje), og i så fald vil der også blive en mulighed for at overvære et længere retsmøde.

Så forvent ikke den voldsomme action den 2021-09-30. Det kommer istedet til at ske ved den civile retssag.

 • 6
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere