Sommersjov med Minecraft og 3D-print

Nu nærmer sommerferien sig for de fleste, og for legebørnene i alle aldre er det oplagt at finde sig et lille ferieprojekt, især hvis DMI får ret i deres ærgerlige forudsigelse om “en koldfront med til dels kraftige regn- og tordenbyger”.

Et fristende projekt kunne være at se de velkendte pixellerede byggeklodser blive til rigtige plastikmodeller gennem Eric Haines’ gratis open source-program Mineways, der giver én mulighed for at modellere et objekt i Minecraft og derefter eksportere det i et format, der passer til 3D-printere.

Og skulle man ikke have investeret i en 3D-printer endnu, så kan man få det printet hos Shapeways, som sender til Danmark for knap $10 (+ told og hvad man ellers må påregne ved køb fra den anden side af Atlanten).

Eric har også en længere præsentation liggende her, hvor han giver nogle tips til at holde prisen nede og i øvrigt lave objekter, der er velegnede til print.

Med 3 børn i “Minecraft-alderen” herhjemme synes jeg da, at det lyder som et temmelig interessant tidsfordriv som supplement til strandture, Tour de France og Ludo. :-)

Har du en god sommeridé?

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere