Social udvikling

Jeg er ret konservativ i mit valg af udviklingsværktøjer. Subversion har dog helt erstattet CVS, men jeg bruger dog til tider stadigvæk RCS. På det seneste har jeg dog set lyset - en del af mit open source-kode er flyttet fra min private harddisk til github.

Først og fremmest fordi jeg skulle til konference, hvor det ville være rart at kunne committe ændringer uden netadgang. Men efterhånden er jeg blevet helt glad for git og github.

Et tilbagevænende emne i open source-projekter er hvem der skal have commit bit og dermed kunne rette direkte i source koden som rigtig udvikler.

På github kan jeg derimod let lave min egen udviklingsgren og jævnligt hive opdateringer ind fra hovedprojektet. Når jeg er færdig med min feature kan jeg let skrive til en af udviklerne på hovedprojektet og bede dem importere mine ændringer. Hele tiden med fuld versionshistorik og med pæne grafer over hvordan de forskellige grene hænger sammen.

Github giver også mulighed for at kommentere enkelte commits og laver RSS-feeds over hvad der sker med de projekter jeg er interesseret i.

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Henrik Sørensen

Jeg står selv i den situation at jeg skal vælge open source VCS, enten Git, Bazaar eller måske den gamle bedagede traver SVN.

Foreløbig hælder jeg mest til Bazaar, fordi det funker på div Python-kapable platforme inkl Windows, hvor Git mig bekendt føler sig mest hjemme i *nix-verdenen. Desuden virker Bazaar "bare", med et minimum af opsætning etc. GUI'en er dog ikke just prangende.

Har du nogen erfaringer at dele ud af?

/Henrik

 • 0
 • 0
Lars Bjerregaard

Glem ikke Mercurial, http://www.selenic.com/mercurial/wiki/. Er Python baseret, 100% cross-platform, startede på samme tid som Git, udviklet til den samme opgave, men er noget nemmere at bruge. Det er et fremragende værktøj, med en række "store og kendte brugere", og har også hosting muligheder tilsvarende Github. F.eks. understøtter Google code nu Mercurual. Prøv det! Du vil ikke blive skuffet.

 • 0
 • 0
Henrik Sørensen

Det var bla.a. denne artikel der fik mig til at kigge på Bazaar snarere end Mercurial: http://www.javaworld.com/javaworld/jw-09-2007/jw-09-versioncontrol.html?...

Jeg forestiller mig et workflow som her: http://bazaar-vcs.org/Workflows#Decentralized%20with%20shared%20mainline Men det understøtter Mercurial vel også?

Iøvrigt er der en skematisk sammenligning af VCS'er her: http://versioncontrolblog.com/comparison/Bazaar/Git/Mercurial/Subversion...

 • 0
 • 0
Lars Bjerregaard

Mercurial (hg) performer langt bedre end Bazaar (bzr), og er det eneste der kan følge med Git. Javaworld artiklen fik noget galt i halsen når de siger at hg ikke understøtter auto.merges, det gør den, fremrangende og smertefrit. Læs også følgende:

http://code.google.com/p/support/wiki/DVCSAnalysis http://draketo.de/english/free-software/light/mercurial-vs-bazaar-speedt... http://www.infoq.com/articles/dvcs-guide http://weblogs.mozillazine.org/preed/2007/04/version_control_system_shoo... http://www.sinoprise.com/showtopic-465.aspx

 • 0
 • 0
Henrik Sørensen

Ok, performance (hastighed) er nu ikke min top-prioritet, det er vigtigere at VCS'et lader mig gøre hvad jeg vil uden for megen bøvl og kryptiske kommandoer. Men Mercurial ser bestemt interessant ud.

InfoQ artiklen virker meget troværdig, men er over et år gammel. Der er sikkert sket en del siden!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere