SOA ? nu som Framework?

Jeg sad og læste en artikel hvor jeg faldt over linien:

'As a flexible and extensible architectural framework, SOA has the following unique capabilities..'

Er SOA et Framework? I min verden er SOA et paradigme, man kan benytte på mange abstraktionsniveauer; fra teknik til forretning/organisation. Framework er rigtigt mange ting, men jeg vil ikke kalde SOA et Framework. Man kan benytte diverse Frameworks til at implementere SOA, holde styr på sin SOA osv., men SOA vil aldrig selv være et Framework.

Jeg lavede lige google-testen på 'SOA Framework', og fik 74.900 resultater. Helt ubrugt er begrebet altså ikke. Det er dog meget interessant at se lidt nærmere på hvem der er der bruger dette begreb, og det er sjovt nok typisk softwareleverandørerne. Forsøger de så at sælge noget der ikke eksisterer' Et spørgsmål jeg vil lade stå åbent'

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kristian Larsen

Er der ikke blot tale om et framework som er baseret på SOA principper. Det vil mange softwareleverandører ihvertfald sige at deres software er, eller lavet til at levere.

Omvendt kan det jo være marketing folkene som er på spil og ved at SOA sælger så nu er alt SOA, ligesom et cdrom drev i 1993 var et "multimedie cdrom" drev - bare læs Jesper's lille blog entry ang. den hersens forefront reklame og du kan se hvilket niveau store softwareleverandører mener deres kunder er på.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere