SOA - med et enkelt klik

NYHED: 'Muligheden for at installere og udrulle SOA med et enkelt klik.'

En sådan nyhed må virkeligt få mange konsulenthuse til at ryste i bukserne. Godt nok bliver der givet mange gyldne løfter om SOA, men ingen havde vel troet at det var så nemt''

Nyheden kommer fra en artikel jeg læste her på version2, der egentligt bare var en simplificering af en Oracle-pressemeddelelse.

Jeg har set mange gyldne løfter omkring SOA, men den her var simpelthen så morsom, at den lige fortjente lidt ekstra opmærksomhed ? mine kollegaer og jeg fik da i hvert fald et billigt grin.

Fra den mere seriøse vinkel er der dog også et problem med de her meget optimistiske udtalelser, der kommer fra alle sider af branchen omkring SOA ? Oracle skal absolut ikke hænges specielt ud, der er mange om budet! Problemet er, at ingen ved sine fulde fem tror på de mange ekstreme løfter om SOA.  Resultatet er, at SOA snart bliver forbundet med ren sælgergas. En virkelighed der er begyndt at vise sig.

Når jeg så syntes det er et problem, er det fordi jeg ser SOA som en del af den naturlige evolution af måden vi tilgår IT. SOA har efter min mening rykket meget ved vores tilgang til IT. 

SOA er ikke en revolution, men bygger vel på 99% af de erfaringer, metoder, værktøjer osv. som vi har. Den helt afgørende forskel er, at SOA?s perspektiv er bredere (som EA); på tværs af løsninger og projekter. En forskel der betyder rigtigt meget, hvis man går til det med respekt.

SOA med et enkelt klik? to af dem tak :-)

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Tommy Dejbjerg Pedersen

Evolution er præcis nøgleordet her.

Det nytter jo ikke, at stable store, ambitiøse og aldeles uhåndterbare SOA installationer på plads uden at have en ide om, hvordan man vil gribe processen an.

Ej heller er det optimalt at begynde at beskrive sine forretningsprocesser i UML, BPMN eller noget helt tredje, uden at have en ret konkret ide om, hvordan SOA strategien skal realiseres. Man har jo ingen chance for at fange de detaljer, man har brug for ved implementering, når man ikke kender det system landskab der skal danne basis for en SOA løsning.

Der er brug for at prøve SOA elementer af og vise resultater hurtigt, så man kan overbevise både ledelsen og det øvrige personale om værdien af SOA og på den måde sikre fornuftig forankring.

Kunsten er så samtidig, at opsamle erfaringer der kan inddrages i den overordnede SOA beslutningsproces...

Build, show and learn...

Log ind eller Opret konto for at kommentere