bloghoved rene løhde

SOA bog og service modelling Software Factory*

Jeg har lige set at Microsoft i sidste uge publicerede et samlet skrift for SOA. Det er en PDF på 196 sider med en sammenskrivning af 'best of' artikler. Bogen giver et fint indblik i hvordan Microsoft arkitekter ser på SOA og hvordan dette udmøntes i relation til det Microsoft kalder de 5 platform søjler for software ' Brugeroplevelse, services og messaging, workflow og forretningsprocesser, identitet og adgangskontrol og sidst men ikke mindst adgang til fælles data.

For 'services og messaging' er der også noget nyt lige om hjørnet og hvis man ønsker at påvirke de patterns'n'practice folk som arbejder på dette så er tidspunktet nu. Der drejer sig om en ny Software Factory for services ved hjælp af WCF ? det nye i denne er blandet andet modelleringen af services bliver understøttet i langt højere grad.
Jeg har hørt fra teamlead på dette projekt at man specielt er interesseret i hvordan oplevelsen med 'contract first' udvikling af services er på den kommende release. Det vil sige hvordan kan denne facory hjælpe med den udviklingskronologi som er i 'model->datakontrakt->beskedskontrakt->interfacekontrakt->interface implmentering -> service implementeret'.

De seneste 'drops' kan findes her ' se efter 'Current Release? til højre.

*OBS ' For de som ikke har hørt det begreb før, så er Software Factory er at sammenligne med det Martin Fowler kalder for 'language workbench?.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere