Skulle du aldrig lave en WP app?

Jeg har lavet en ”lille” konkurrence med 90 lækre præmier… 60 Lumia 800 og 30 Lumia 710!

De første 45 som publicere 3 apps i Windows Phone Marketplace får en Lumia med posten af mig!
De sidste telefoner går til de 45 første som publicerer én app, som bruger Windows Azure som backend!

Så her er måske den bedste undskyldning for at få lidt ”klavertid” i weekenden :)

Hjælp, regler og alt det med småt kan du læse her:
http://wpdk.cloudapp.net

Hvad med kvaliteten?! Ja den bestemmer du selv, denne her konkurrence er bare tænkt som sjov og spas … som tilfældigvis udløser en superfed præmie.

God fornøjelse :)

Kommentarer (28)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Alexander Færøy

Really?

Er det virkelig den slags apps i gerne vil se til WP? En platform med tonsvis af halvhjertet apps fordi folk har skulle vinde telefoner?

Var det ikke en bedre ide at lave en konkurrence hvor man f.eks. kæmper om at lave den flotteste app, den mest brugbare app for det lokale område, det mest børnevenlige spil? osv.

WP mangler killer apps. Ikke apps der er lavet af folk der har travlt med at skulle skrive to apps mere så de kan vinde en telefon.

 • 17
 • 0
#3 Kasper Grubbe

Enig, jeg kunne godt være interresseret i at give mig i kast med dette over min forlængede weekend, især fordi vi i firmaet har kigget på nyheds-apps fra vores medier til iPhone og Android, men med fare for at blive løbet over ende af folk der poster prutte-apps, diamant-apps og en lommeregner så dør mit personlige initiativ lidt.

Så tror jeg at jeg springer over og kigger på lidt Diablo 3.

Men det er da en glimrende konkurrence for studerende :)

 • 3
 • 0
#5 Martin Esmann

He He ja vi vil kun ha’ crap apps ;)

Man skal jo kravle før man kan gå … og det her er, forhåbentlig, en sjov måde at komme i gang på :)

Rigtig mange af de bedste WP udviklere i Danmark er startet med at deltage i 3 apps konkurrencen… i dag står de fx bag apps som Berlingske, B.T, Yousee, TV2 news, FCK og her i weekenden lavede de så eBoks :)

Så for nogen er det startskuddet til en sjov ”weekend” karrierer.

Jeg har selvfølgelig også tænkt meget over kvalitet og drøftet det med WP udviklerne hvordan man kunne højne den… og alt peger på at reglerne bliver mere komplekse og konkurrencen så kræver et dommerpanel…

Flere regler, vil helt sikkert afskrække mange fra at forsøge og gøre det svært at gennemskue om man har vundet eller blot ”spildt” tiden… det er den feedback jeg tidligere har fået.

Det er nu ikke så slemt med kvaliteten, man lægger jo sit eget navn til ”produktionen” det ser ud til at stoppe det værste :)

 • 3
 • 0
#6 Martin Esmann

Ingen skjult reklame! Jeg er ansat i Microsoft og har ansvartet for Windows Phone udvikling i DK. På konkurrencesiden står der også at arrangøren er Microsoft.

Desuden heder bloggen ”Windows Phone-Udvikling”, så alene titlen er vel reklame.

 • 2
 • 1
#9 Lars Bjerregaard

Hej Martin

Tak for upfront info. Det savnede jeg i indlægget. Det er muligt det bare er mig der er langsom, men jeg kan hverken på din brugerprofil eller din blogbeskrivelse se at du er ansat i Microsoft, så det er nok bare "noget man skal vide" eller søge sig frem til.

Når jeg går til konkurrencesiden kan jeg ikke se at den er sponseret/arrangeret af Microsoft. Det er først 3 klik nede i hierakiet, på en .../Home/Azure side, at jeg kan se at arrangøren er Microsoft. Det kunne jeg godt have tænkt mig fremgik af indlægget, da det ellers meget nemt kan fremstå som slet skjult reklame. Det virker også lidt underligt på mig når der står "Jeg har arrangeret en lille konkurrence...", når det mere retvisende billede er "Microsoft har arrangeret en lille konkurrence...".

Jeg synes ikke der er noget specielt reklame i sig selv, at der er en blog om WP udvikling. I hvert fald ikke mere end en blog om Android, eller Oracle DB, eller... whatever udvikling. Det er jo bare et produkt fra en bestemt virksomhed, ligesom alle andre produkter.

Jeg er så stadig overrasket over, og forvirret omkring, hvad dette indlæg overhovedet laver på Version2, og det ringer lidt med nogen alarmklokker når det samtidigt er temmeligt tydeligt hvem den største annoncør på Version2's sider er.

 • 4
 • 0
#10 Lars Bjerregaard

Det fløj åbenbart hen over hovedet på visse debatdeltagere, at der var et kæmpebanner i toppen :-)

Hvilket banner snakker du om? Mener du titlen på bloggen som er "Windows Phone udvikling"? Jeg er godt klar over at dette indlæg handler om Windows Phone udvikling. Det er der ikke noget odiøst i. Jeg mener derimod ikke at det på nogen måde er tydeligt, at dette indlæg handler om at lokke folk til at deltage i en konkurrence, som Microsoft har lavet, for at tiltrække nogen flere udviklere til deres platform.

Når jeg grunder lidt over det, mener jeg at det kvalificerer dette indlæg, ikke som skjult reklame, men som upfront reklame, hvor man bare har glemt at skrive at det er reklame, og hvem som financierer den. Det giver mig en dårlig smag i munden, mest af alt på Version2's vegne. Jeg mener simpelthen ikke det er seriøst.

 • 4
 • 0
#12 Lars Bjerregaard

Det skinner meget tydeligt igennem, hvem der sponsorerer det.

Hvor?

5 sekunder på Google ville også fortælle dig, hvor Martin arbejder.

Det var det jeg mente når jeg sagde at det åbenbart er noget man bare skal vide, eller søge sig frem til. Det burde ikke være nødvendig på et medie som Version2. Her burde det fremgå meget tydeligt, når en blogger arbejder for en virksomhed, hvis produkter han omtaler i sine indlæg.

 • 5
 • 0
#15 Martin Esmann

Lars, du har ret det fremgår ikke af min profil… jeg har ellers skrevet det flere gange på min v2 profil at jeg arbejder for Microsoft samt lidt om interesser, twitter tag o. lign. men nu kan jeg ikke finde det igen… nå men det får jeg rettet!

Konkurrence, reklame eller hvad vi nu vælger at kalde det… jeg har som tidligere nævnt kørt konkurrencen før. Første gang i oktober mener jeg.

Tidligere har jeg bevidst undladt at fortælle om det her på bloggen, fordi nogle nok ville reagere som du har gjort. Denne gang synes jeg bare at v2’s læsere skulle ha’ chancen… kompetencen er der jo :)

Og det er jo ikke bare 2 el. 3 telefoner det er 90 telefoner (45 i hver kategori) så chancerne for at få en ekstra gadget er jo forrygende store, så jeg synes i fortjener muligheden. Både for at deltage og for, som du har gjort, at sige nej tak :)

 • 1
 • 1
#17 Einar Petersen

Artiklen her begynder med "Jeg har lavet en ”lille” konkurrence med 90 lækre præmier…"

Derudover når man går ind på konkurencesiden er der ingen antydning af at det er en Microsoft sponsoreret konkurence. Ikke på første side i al fald!

Derfor kan blog indlægget her på version2 tilskrives "skjult reklame" prædikatet.

Når det så er sagt så er det fint nok at man afholder den slags og at man som virksomhed sponsorerer den slags....

Man må bare ikke fremlægge det som noget andet.

Jeg synes det også er lidt alvorligt at det er en konkurence der koster penge at deltage i... fra reglerne:

"Deltagelse kræver, at du har en App Hub Konto. Den koster ca. 550,- (99$) at oprette / om året. Er du studerende koster det 0,- (det første år). "

Det glemmer man også at sige, men måske er det kun studerende man har interesse i... De skal forresten punge 99 US$ ud efter et år er gået hvis de vil fortsætte.

Betaling af skat er Microsoft uvedkommende.

Synes du / I ikke det er lidt el cheapo agtigt at man siger her er din præmie - i øvrigt må du selv fifle med din SKAT...

Arrangøren reserverer sig retten til under rimelige omstændigheder at aflyse denne konkurrence på et hvilket som helst tidspunkt, uden derved at pådrage sig nogen form for ansvar.

Så folk sender ind en masse fede apps og så dropper man konkurencen ?

Nej - Dårlig smag i munden over et tiltag som kunne have været reelt...

 • 5
 • 2
#18 Nicolai Schlenzig

Sjov konkurrence! Jeg troede min næste app skulle være til Android, men hvorfor ikke WP ;)

Jeg kan dog ikke oprette mig på https://users.create.msdn.com

Har prøvet i Chrome og IE... men samme fejl kommer frem:

We’re sorry, an error has occurred. 
  
We have detected an error while processing the page you were looking for. We apologize for the inconvenience. Please try again.

Lidt surt, men mon ikke det løser sig selv? :(

PS: Hvor mange telefoner er der tilbage i puljen?

 • 1
 • 0
#20 Martin Esmann

Jeg synes det også er lidt alvorligt at det er en konkurence der koster penge at deltage i...

Under konkurrencereglerne og flere andre steder gøres der tydeligt opmærksom på at det koster penge at deltage og der gøres intet for at skjule det!

Betaling af skat er Microsoft uvedkommende

Der ville være meget administration i at fortælle skat, hvem der har vundet en præmie og det ville kræve flere oplysinger om vinderen...

Så folk sender ind en masse fede apps og så dropper man konkurencen

Det er standard konkurrence-regler/betingelser, så hvor sjove de end lyder så kan jeg ikke fjerne dem... regler er regler. Men tror du virkelig at vi ville gøre det mod deltagerne?

Nej - Dårlig smag i munden over et tiltag som kunne have været reelt...

Hvordan kan jeg så, efter din mening, gøre det reelt?!

 • 1
 • 1
#22 Martin Esmann

Det er en helt anden konkurrence og ikke i DK, men jeg kan se din point! den er lidt frækt gjort, nå men jeg garantere for at jeg ikke laver sammen stunt...jeg har allerede givet langt over 100 telefoner allerede og de sidste 90 skal jeg nok også komme af med til glade vindere :)

Vi har lavet "smoked by Windows Phone" mange steder, normalt er præmien 100 kr. og det er bestemt ikke hver gang WP vinder... men reaktionerne har været sjove! Den danske version kan ses her: http://www.microsoft.com/windowsphone/da-DK/smoked.aspx

 • 1
 • 1
#23 Lars Bjerregaard

Nu er min profil opdateret, igen, og det fremgår, endnu en gang, at arbejder hos Microsoft.

Tak for det Martin, og for dit svar.

Jeg synes stadig det ville klæde indlægget, hvis det meget tydeligt fremgik, at det er Microsoft (din arbejdsgiver) der arrangerer konkurrencen og betaler for gaverne, og hvad din rolle er i den sammenhæng. Min kritik af indlægget har intet med dig, din arbejdsgiver eller den omtalte teknologi at gøre. Den går på manglen på transparens.

Desuden synes jeg at det er underligt at i den der "Om Martin..." boks, lige under indlægget, står der intet om dig. Det ville have rakt langt, hvis der stod at din arbejdsgiver er Microsoft, og hvad din rolle er der.

 • 4
 • 1
#27 Heine Andersen

Er det ikke på kant med markedsføringsloven vedr. købsbetingede komkurrencer?

"Generelt gælder det, at såkaldte ”salgsfremmende foranstaltninger”, som fx rabatkuponer og købsbetingede konkurrencer, skal markedsføres på en måde, så tilbudsbetingelserne er klare, tydelige og let tilgængelige for forbrugeren."

http://www.forbrug.dk/Artikler/Dine-rettigheder/Forbrugerleksikon/Rabatk...

 • 1
 • 0
#29 Martin Esmann

Vi bevæger os ikke i en gråzone med denne konkurrence og øsnker heller ikke at gøre det. Så for at være helt sikker så har jeg lige ringet til forbrug.dk for at hører nærmere og få tjekket konkurrencen igen.

Ronnie, fra forbrug.dk, har sendt følgende til mig: http://www.forbrugerombudsmanden.dk/Nyheder-fra-FO/Pressemeddelelser/Rab...

Ifølge lovændringen ophæves markedsføringslovens specialforbud i §§ 10 og 11 om rabatkuponer og købsbetingede konkurrencer. Som en konsekvens heraf ændres den eksisterende bestemmelse i markedsføringslovens § 9 om salgsfremmende foranstaltninger. Med ændringen tydeliggøres, at oplysningspligten i medfør af § 9 ligeledes gælder ved brug af rabatkuponer og købsbetingede konkurrencer.....

Ronnie har ikke godkendt konkurrencen, det er kun forbrugerombudsmanden som kan det og det sker ikke fra dag til dag. Dog er den umiddelbare vurdering at der ikke er noget at komme efter.

Det forbrug.dk specielt kigger efter er om man forsøger at skjule omkosningerne, skrive med ekstra lille font, med grå tekst på hvid baggrund etc... og det er på ingen måde tilfældet!

 • 2
 • 0
#30 Einar Petersen

Hej Martin og tak for at du har taget dig tid til at reflektere, derfor en kort opsummering af hvad jeg synes du kunne have gjort for at hele, eller i hvert fald dele af denne tråd kunne have været undgået.

Tilhørsforhold og sponsor af præmierne skulle have været disclosed i dit indlæg her på V2 - Som regel forventer jeg at bloggerene lægger kortene på bordet om hvem de er og hvorfor de skriver hvad de nu skriver.

Udlægningen af konkurencen er gjort på en meget frisk og uformel tone og gik man ikke i dybden med at undersøge eller læste man ikke kommentarerne i tråden kunne det virke det som om at det var dig som privatperson som havde gang i en eller anden lille konkurrence i forbindelse med mobil apps - Det kunne jo være du var en excentriker inden for IT verdenen som bare havde lyst til at sætte gang i lidt spas for at promovere mobile apps og brug af cloud (Ja en nævnte i tråden man kunne bare google for at finde ud af hvem du er, men ikke alle gør det). Men for at komme tilbage til pointen og den er at hverken her, eller på første side man kom ind på var tilhørsforhold eller sponsor afdækkede (kan være jeg ikke så noget fordi siden er IE optimeret og jeg bruger FF) - Men det eneste jeg så på første side var en blinkende følg mig på twitter og et par klik for at se mere boxe.

Det er fint at man afholder konkurencer, det skal blot fremgå konkret hvem det er som gør det etc. men det skal nok ikke gøres som her på en blog, i hvert fald ikke uden at det gøres krystalklart hvem der afholder konkurencen.

Så er det nogle af de terms der er vedhæftet ved konkurencen.

Man er nød til (hvis man ikke er studerende) at købe sig til at være med - Dvs. ikke blot skal man betale for at være med, men reelt hvis man vinder har man nok dækket en pæn slat af hvad præmien reelt koster og med flere deltagere ja så er man som konkurenceafholder godt dækket ind når det kommer til konkurencen, men okay billig markedsføring er heller ikke at kimse ad.

Synes bare ikke at det er særligt fedt at skrue folks forventninger op om at de skal producere noget og derefter gøre opmærksom på at... oh forresten for at du kan få lov til at være med og overhovedet komme i betragtning skal du forresten betale.

Her skal I være store nok til som minimum at donere en gratis licens eller hvad i kalder det til at lægge ting i app storen og for den pågældende APP og dem der produceres i perioden ikke opkræve jeres sædvanlige gebyrer etc. for disse menesker gør rent faktisk jer en tjeneste ved at deltage og udvikle til jeres platform.

Og som der er nævnt før i tråden - meget kunne også have været undgået hvis din Om Martin Box virkede - Jeg kan heller ikke pt. se noget, måske V2's database ikke er i orden eller siden er måske ikke 100% W3C kompatibel, hvad ved jeg, det burde da være kommet på plads nu efter du har gjort dem opmærksom på det og forsøgt at rette op på tilhørsforhold mm.

Jeg vil ønske dig held og lykke med konkurencen alligevel men håber at man fremtidig åbent vil fortælle om ovenforstående ting - Og så evt ikke gør det på bloggen idet det netop kan opfordres som skjult reklame - Lav hellere et link til Microsoft APP Developer konkurence - som så ligger på MS, egen side. Det synes jeg ville være mere reelt.

 • 3
 • 0
#31 Martin Esmann

Tilhørsforhold

Det burde jo være fixet med "Om" boksen, når det en dag kommer på plads. Jeg tror v2 ser på det ;)

Jeg ville da mega gerne være en rig excentriker, med hang til mobil apps, men reglerne for konkurrencen og forburg.dk's holdning i det tilfælde ville være den samme! reglerne gælder for alle... men sjovt at det ville være mere okay med en excentriker end at MS laver en konkurrence.

men reelt hvis man vinder har man nok dækket en pæn slat af hvad præmien reelt koster og med flere deltagere ja så er man som konkurenceafholder godt dækket ind når det kommer til konkurencen, men okay billig markedsføring er heller ikke at kimse ad.

Arghhh helt ærligt, de 99$( ca. 550 DKK) dækker ikke konkurrence omkosningerne... telefonen koster mellem 3.000 og 5.000 DKK udn. abn. Jeg vil hellere vende den om og sige at deltagerne har fået en kæmpe rabat, fordi du kan kode apps :)

Skulle jeg så sponorer de 99$? hmmm, måske men her har jeg valgt at det er den invistering man selv lægger. Jeg har også overvejet at sponorer de første 20 deltagere, men her er erfaringen at så bliver nr. 21 altid sur og så er det bedre slet ikke at gøre noget i den retning...

At studerende, får app hub til 0. kr. (det første år) er vel fair nok, de har jo ikke en fed IT løn at trække på.

 • 1
 • 0
#32 Michael Lykke

Der ville være meget administration i at fortælle skat, hvem der har vundet en præmie og det ville kræve flere oplysinger om vinderen...

Uanset hvor besværligt det er så siger Gevinstafgift loven dog at det er udlodderen af en konkurrence der skal afholde gevinstafgift for præmier med en værdi af over 200 kr. Det er ikke noget i kan vælge fra fordi i synes det er for besværligt. I øvrigt er det ret simpelt at indrapportere og afregne afgiften så det giver et uheldigt indtryk af at det handler mer eom økonomi.

Men som andre er inde på så er Microsoft godt gemt væk og derfor lugter det hele af skjult reklame. Det bør ikke være nødvendigt at skulle søge på dit navn, trykke sig ind på profiler eller andet. Det burde fremgå direkte af artiklen at det ikke er dig der udlodder konkurrencen men Microsoft.

I betragtning af at jeg arbejder med mobiludvikling til hverdag så er jeg selvfølgelig interesseret i at kigge lidt nærmere på WP platformen fra et kodemæssigt synspunkt. Men i den forbindelse kunne man nemt have valgt at sponsere de $99 til udviklingskontoen - Økonomisk ville det ikke rykke en brøkdel hos Microsoft og for det andet ville det fjerne enhver økonomisk "hurdle" for at kaste sig over projektet. Hvis jeg sammenholder det både med at skulle bruge 600 kr på oprettelse af en konto plus tiden til at lave 3 apps(Azure har ingen interesse) så kan jeg ligeså godt bare bruge de 2000-2500 kr det koster at købe en Lumia 800 - Især i lyset af at man risikere at ende op med den langt kedeligere Lumia 710.

Så konkurrencen er interessant, men ikke interessant nok med de nuværende rammer.

PS. Hvis Microsoft virkelig vil opnå noget med platformen så overvej istedet at smide en gratis konto og en Lumia 800 i nakken af dem der allerede har apps ud på iOS eller Android platformen. Der vil have en langt størrer effekt og vil formentligt også kaste nogle lidt bedre app af sig end en person der desperat bare vil have telefonen og derfor laver 3 "Hello World" apps.

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere