Skodcomputercluster ?

Det modsatte af "supercomputer" må være noget i stil med en "skodcomputer" og dem er jeg ved at bygge et lille cluster af.

Vores ny "Continuous Integration" værktøj i Varnish, kaldet VTEST, skal fodres med data og enhver kan levere data for en X-core x86 platform.

Det er imidlertid ikke på den slags main-stream platform at vi finder de obskure fejl, tværtimod, så jeg besluttede mig for at finde nogle brugbare alt-andet-end-super computere som kunne deltage.

ARM arkitekturen var lige for: Beagle-Bone-Black.

ARM64 er også lige til højrebenet: Raspberry Pi 3

MIPS kører jeg på at TPLINK WDR-3600 access-point

Nu mangler jeg bare en eller anden PPC dims...

I det omfang det er muligt, udstyrer jeg dem med en god 2½" SSD disk via en SATA-USB converter, NFS nytter ikke rigtig når der er brug for swap-space.

Og ja, de har allerede afsløret en fejl i Varnish: Nogle statistik tal der ikke blev flushet ned i de globale counters.

phk

Relateret indhold

Poul-Henning Kamps billede
Poul-Henning er selvstændig systemprogrammør, kernekoder, Varnish-forfatter, data-arkæolog og brokkehoved uden særlig portefølje.

Kommentarer (13)

Kommentarer (13)
Mikkel Mikjær

Der kommer en del Mac PPC maskiner på brugt-markedet for tiden, de begynder at være så langt bagefter at grafik- og lyd-folket heller ikke kan bruge dem mere - jeg har set Mac Pro PPC til 500kr på DBA.

Poul-Henning Kamp Blogger

Det er faktisk et interssant punkt her.

Pt bruger jeg nogle tilfældige Intel 2.5" SSD'er fra bunken med nogle USB-SATA convertere der oprindelig sad på nogle Seagate 2.5" diske.

Jeg har kigget lidt efter om der fandtes noget SSD med USB interface der ikke var Camera-Grade (= random write sutter helt vildt)

Det findes åbenbart ikke ?

Ivan Skytte Jørgensen

Så vidt jeg kan se, så har beagle-bone-black en Cortex-A8 med kun 1 core. Hvis du vil teste multi-core på ARM, så kan en Utilite fra Compulab være en ide - den har en 4-core Qualcomm Snapdragon

Steffen Lindemann

Er qemu helt udelukket? Jeg ved ikke om der mangler noget som du skal bruge, det er der sikkert siden du ikke har nævnt det.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer