Skatte-quiz

Her er en lille hjernevrider til læserne:

Hvilken skat kan dansker, med statens accept, ikke slippe for selvom den strider imod grundlovens paragraf 43 ?

§ 43
Ingen skat kan pålægges, forandres eller ophæves uden ved lov; ejheller kan noget mandskab udskrives eller noget statslån optages uden ifølge lov.

Og nej, jeg tænker ikke på DR's medie-licens, for den har Folketinget godkendt.

Der er tale om en skat folketinget ingen indflydelser har på og som ikke tilflyder nogen offentlig dansk myndighed.

phk

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Peter Toft

Hrrm, noget nyt og noget gammelt i en og samme historie!? Den her er vist højaktuel igen.

Men det kan da ikke være rigtigt at vi pålægges en skat som er i modstrid med loven - vel....

/pto som har insiderviden :)

 • 0
 • 0
#3 Jens Kjellerup

"Skat" er jo mange ting. lad os definere det som en omkostninger eller udgift borgerne pålægges af staten, som samme borgere ikke kan undgå at betale til. Hvis vi samtidigt bevæger os indenfor it-området og kommunikation mellem staten og borgerne ligger svaret jo lige for.

Udgiften til en MS-office licens for at kunne læse og skrive dokumenter som skal udveksles med 99% af offentlige myndigheder i Danmark. Tilsvarende er vel udgiften til en Windows licens for at kunne tilgå en stor del offentlige hjemmesider som ikke vises ordentligt efter W3C standarden.

Dette er jo en skat som borgerne selv kunne afskaffe ved at stemme med "fødderne" - hvis ikke FUD'en på dette område var så voldsom.

Lad os håbe den forestående process omkring åbne standarder bærer frugt så både myndigheder, private virksomheder og borgere har mulighed for selv at vælge efter egne behov.

Og "skatten" - ja den tilfalder Microsoft. Gad vide hvad de betaler i skat i dk når de alene fra offentlige myndigheder i Danmark tjener ca. 14 mia om året?

/jk

 • 0
 • 0
#4 Georg Sluyterman

Jeg tænkte faktisk på Microsoft, men troede svaret var mere ligetil.

Har aldrig forstået idéen i at lægge informationer ud i proprietære formater. I så fald er de i hvert fald ikke "frit tilgængelige". Nogle mennesker (mange hos det offentlige åbenbart) har bare ikke forstået hvad man bruger internettet til -> fri informationsudveksling.

Jeg ved ikke om folketinget har indflydelse herpå - Anders Fogh ser nu i hvert fald ud til at være meget gode venner med mr. Gates (f.eks. Foghs privatvisit hos Bill sommeren 2006). http://www.computerworld.dk/art/34366?a=block&i=22

-- /Georg

 • 0
 • 0
#6 Karsten Nyblad

Mit gæt er, at Poul-Henning tænker på, at de store, kendte PC-producenter kun sælger desktop og laptop med Windows præinstalleret. Problemet er bare, at man sagtens kan købe PCere uden OS fra whitebox leverandørerne.

Mht offentlige sider, der kun supporterer IE og MS Office, så er de sjældne. For det første kan OpenOffice og flere andre OSS kontorautomationspakker sagtens læse f.eks. .doc filer. For det andet kan man godt bruge andre browsere end IE på langt de fleste sites.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere