Sjov underholdning med middeldovne teenagere: Geocaching

Et tip til ferieunderholdningen her i påsken. Min familie og jeg har lige været en uge på Langeland. Rigtig hyggeligt, men der er ikke så mange udflugtssteder, der kan hamle på med podernes Minecraft-spil og World of Worcraft. Men vi fik alligevel en del hyggelige og kulturopleverelser på Langeland som vi aldrig ellers ville havde set - fordi vi begyndte med Geocaching. Stor succes for hele familien.

Ca. 2,7 millioner steder på jorden er der små gemte skatte, og Geocaching handler om at finde de skatte og samtidig lære lidt ekstra om natur, geologien eller måske ... GISP... kultur.
Vi havde bl.a. en hyggelig tur til Tranekær slot, hvor den oplagte teenager-kommentar vil være "åååh hvaaad - gammelt og kedeligt".

Illustration: Privatfoto

Men det blev en hyggelig tur - bl.a. fordi der var tre geocaches i området. Vi fik en dejlig travetur rundt i parken og fandt alle tre caches, bla. geocache nummer "GCXHJG". På hjemmesiden http://www.geocaching.com kan man se hvor der er caches og vi havde stor hjælp af en Android-mobil app: c:geo, hvor vi kunne få pejling mod næste cache ned til et par meters nøjagtighed.

Ungerne synes, det var sjovt især de større caches, hvor der er en plastikkasse med smådimser, man kan bytte ud.

Selv disse "kunst-tårne" var en succes for alle.
(hint, de gamle transformerstationer på Langeland bliver nu brugt som kunstudstillinger).

Da vi kom hjem har vi fundet den nærmeste geocache, og datter Louise har klart en plan om at vi skal lave en ny geocache i vores område :-)

/pto

Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Thor Dekov Buur

Vi har geocachet i flere år og både børn og voksne hygger sig meget. Vi laver ofte en liste over caches, det hvor vi skal hen og c:Geo er min foretrukne app. Jeg har også en ældre Garmin eTrex GPS, der er super god, men bøvlet at taste koordinater ind i. Den virker dog godt med programmet Open Cache Manager (findes på dansk). Geocaching kan klart anbefales :-)

 • 0
 • 0
#3 Kristian Thy

Hvis det først rigtig bider sig fast med geocaching, så kommer man næsten ikke uden om GSAK (http://gsak.net) som desværre kun findes til Windows. Hvis man bruger det kan man også installere GDAK på sin Android, som så kan læse GSAK-databaser overført til telefonen. Eminent.

Når det er sagt, så er c:geo ikke dårligt, og under ingen omstændigheder er der grund til at købe betalings-appen fra Groundspeak/geocaching.com.

 • 0
 • 0
#6 Morten Jagd Christensen

Jeg købte for år siden en 'rigtig' GPS. Garmin Oregon 300. Med den kunne jeg kombinere tre interesser: Mountain Bike, Geocaching og Openstreetmap mapping.

Oregon blev valgt fordi den havde support for geocaches og fordi Garmins kort format var blevet reverse engineered og kunne bruges med openstreetmap :-)

Så har den en fordel dom de fleste smartphones ikke har: Vandtæt. Så den har ligget og skvulpet i overfladen på en sø mens jeg dykkede ned og hentede en cache på 3m vand.

Spøg til side - til lejlighedsvis geocaching er alle værktøjer lige fine: Jeg har både gået med en TomTom og sigtet efter nogle koordinater skrevet ned på papir, benyttet Android, Garmin Oregon - og nogle gange bare google earth.

Til die-hard cachere: I skal betale for et premium geocaching abonnement og evt. købe GSAK programmet. Det giver nogle flere muligheder for at holde styr på sagerne. F.eks. kan man uploade et gpx track eller en ruteplan for turen sydpå og få en liste over caches inden for 100m fra vejen. Så kan man kombinere tissepauser med lidt skattejagt.

Jeg har selv haft megen sjov gennem årene - udlagde min første cache i 2002, men har kun dyrket det halvhjertet. Har vist fundet omkring 650 og det er ikke så imponerende.

Happy caching.

 • 0
 • 0
#7 Peter Toft

Når man skriver sådan en artikel, burde man måske lige beskrive hvad geocaching er for en fisk. Jeg har aldrig nogensinde hørt det udtryk før. :-)

Forståeligt, men jeg skriver netop "Ca. 2,7 millioner steder på jorden er der små gemte skatte, og Geocaching handler om at finde de skatte og samtidig lære lidt ekstra om natur, geologien eller måske ... GISP... kultur. " og der er link til http://www.geocaching.com/ i den tekst.

Uanset hvad, det er lidt forskelligt hvad "skattene" er. Nogle er microcaches - en plastikbeholder som vi i "gamle" dage havde 35 mm analoge film i. Det er ofte kun en papir-liste, hvor man kan skrive sit navn på. Det er sjovere med de store caches - ofte en ½-1 liter plastikkasse, hvor der kan være "dimser" i og en lille bog til noter.

 • 0
 • 0
#9 Thorvald Johannes Pedersen

Ok - men med den beskrivelse lyder det mest som om det er en verdensomspændende "leg", hvor folk gemmer et eller andet, lægger det op på geocaching og så kan man hygge sig med at lede efter det. (En slags skattejagt med moderne teknologi for børn i alle aldre). Jeg troede (lidt) at det var en form for moderne form for turist guide - hvis du er i det eller det område, så vil du kunne finde det eller det at se.

 • 0
 • 0
#11 Carsten Olsen

Måske børnene skulle lave nogen Android apps.

Det ser ud til at der er brug for dem på verdens markedet: http://gs.statcounter.com/#mobile+tablet+console-os-ww-monthly-201208-20... Der findes gratis kvalitets værktøjer til fomålet

De skal bare huske at det stadig skal være sjovt at code. Men det gør ikke noget at man samtidig kan tjene penge på det. (samtidig med at det er sjovt)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere