Sig det ikke passer...

I en artikel om vores nydesignede nummerplader på business.dk fangede følgende mit øje:

Citat:

'I løbet af 2009 digitaliseres nummerpladesystemet, og det giver mulighed for at genbruge tal- og bogstavkombinationer, der tidligere har været brugt, men nu ikke længere er i brug', fortæller kontorchef i Skat, Per Hvas.

For mit indre øje ser jeg en gammel vissen politiassistent sidde med kolonnebøger og gåsefjer, møjsomeligt nedprentende:

ZD 23 345 M.L.Kjærsbøl, Lov
ZD 23 346 S.B.Madsen, Viborg
ZD 23 347 J.F.Kristensen, Hvidovre

osv.

Men i virkeligheden dækker citat vist nok over, at indtil nu var man bare startet ved "AA 00 000" og fortsat fremefter til man nu er løbet tør, uden at holde rede på andet end den sidste nummerplade man har produceret indtil nu.

Nu må man køre baglængs fra vægtafgiftsregisteret og finde ud af hvilke plader der nu kan genudstedes.

Find syv fejlkilder...

phk

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Morten Fordsmand

At motorregisteret manglede en markering for at et pladenummer ikke længere var i brug. Eller måske at der var en 1-n relation mellem køretøjer(stelnummer) og nummrplader? Man skal jo huske at motorregisteret ikke er et specielt nyt system, men må være på alder med med den nuværende nummer konvention altså omkring 40 år.

  • 0
  • 0
#2 Hans Schou

Sagen startede rent faktisk for nogle år siden med at politiet bad en ekstrabevilling på kr. 50 mio. til at lave et nyt nummerpladesystem med flere bogstaver.

Nu er vi så heldige vores justitsminister er fuld af gode idéer til alt muligt, så hun afviste ansøgningen og sagde at de bare kunne starte forfra med "AA".

Så pev politiet og sagde at det ville give rod når de skulle efterforske gamle sager, men det blev afvist med at en sag altid drejede om bestemte datoer, og det måtte kunne håndtere.

Man må le højt.

Her er et par links der berører emnet http://www.sondagsavisen.dk/Site/Arkiv/2004-12-18/Artikler/Indland/95654... http://www.campingferie.dk/2004Design/forumThread.asp?postGuid=252013

  • 0
  • 0
#3 Michael Deichmann

Du kan faktisk allerede få gamle numre på bilerne idet der i de sidste år har været muligt, for biler indregistreret første gang før 1. april 1958, at få historisk korrekte plader. Det kan f.eks. være det nummer, som en given klasikker fik ved første registrering, under forudsætning af at nummeret ikke er i brug i forvejen. Det sidste finder de ret nemt ud af, for de slår simpelthen det "nye" nummer op i centralregisteret. Hvis de ikke finder det her er det ledigt. Så vil de yngre sige - hvad er problemet? Der kan vel ikke være andre end netop den pågældende bil der har haft det nummer? Jo - for før 1. april 1966, hvor centralregisteret blev påbegyndt, kunne man faktisk beholde sit nummer som så blev flyttet over på den nye bil. Så teoretisk kan to forskellige veteranbilsejere stå og gøre krav på samme "1. registreringsnummer" til to forskellige biler, som oprindeligt har tilhørt samme person i sin tid.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere