Show me the money!

Host.

Jeg mener, "show me the research".

En del af min sommerferie gik forbi IBMs forskningscenter i Nice, La Gaude, og der fik jeg 3 dage til at gå med at blive introduceret til IBMs billede af forskning og trends. Fordelen ved en trendpræsentation i det kommersielle regi er at det bliver yderst pædagogisk præsenteret og der fokuseres ofte på det konkrete og praktiske. Hos IBM har de f.eks. sat et besøgscenter op, hvor man kan besøge fremtidens supermarked, lægekontor, spisested, mødelokale, varelager og hjem. Og selv om mange af ideerne har været fremme længe, så er det lærerigt og spændende at se dem i levende live og høre hvordan IBM rent faktisk har nogen af løsningerne ude i praksis.

Et emne der står mig nært er imagekampen på it-studierne og jeg finder inspiration overalt. Som pige på et mandefag bliver man ofte hevet frem til interviews og reklamebilleder og her har jeg oplevet mere end en journalist der har været frustreret over det kedelige it-miljø med kontorgange og læsepladser. Hermed bliver universitetsmiljøet præsenteret med endnu en nørd foran en computer - og det er synd. Derudover har vi jævnligt rundvisning for gymnasieklasser og der er ikke meget at vise frem udover kontorgange og auditorier.

Løsningen: lav et præsentationsområde for forskningsprojekterne. Man skal ikke bare sige man laver sundheds-it - indret et hjørne i et lokale som en hospitalsstue eller en operationsstue og forklar problemstillingerne ud fra det. Lav gerne noget interaktivt, som f.eks. det interaktive gulv eller inputdevices baseret på gyroskoper eller hvad det nu hedder... Lav en film om Alice, Bob og Eve for at forklare kryptologi og introducer computergrafik via populære Hollywoodfilm, som anvender det på en avanceret måde. Forklar om RFID-tags via en guided tour af alle de andre forskningsprojekter med en RFIDskanner i hånden, så man kan få ekstra information. Sørg for at der er noget som kan forklares for alle aldre med varierende baggrund.

Vi på universitetet ved godt at it-forskning er vigtigt, men det er sjældent vi tænker over. hvor betydningsfuldt det er at forklare det for resten af befolkningen. Om det så er politikere, udviklerne som skal føre visionerne ud i livet, gymnasieelever, visionære fru Jensen, direktøren i et it-firma eller journalister, som påvirker dem alle sammen.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere