Sex-skandale hos version2

.. er der ikke i dag.

Jeg har været sammen med mange af version2-bloggerne og de kære venner fra version2-redaktionen her til aften. Super hyggeligt!
En af de emner vi diskuterede var valg af overskrift til blog-indlæg. Her har jeg med vilje oversolgt dette blog-indlæg - ala ekstrabladet - alene for at se om I klikker mere ind på dette.

Men nu når I er her, så svar lige på følgende:
I hvor høj grad klikker I ind pga. overskriften, hvor meget går I efter debatten, eller går I efter den enkelte blogger?

Hvad mener du at version2.dk burde have mere af - ud over historier om sex-skandaler på version2 ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")?

/pto

P.S. så slap I andre bloggere for at lave dette stunt - hæ

Kommentarer (25)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lasse Bigum

Jeg vil gerne påstå jeg bruger ovenstående rækkefølge til at vurdere et indlæg på.

Jeg hader at gå ind på en nyhed/et blogindlæg som har en totalt misvisende eller oversolgt overskrift, og så brokker jeg mig gerne.

Sandheden er nok desværre at det langt hen af vejen virker, men det risikerer at bide jer selv bagi.

Jeg har et par få personer jeg fast læser, og så prøver jeg som regel at decifrere om indholdet er noget værd at læse ud fra overskriften/de første par ord der føler med, og hvis det fejler, så bruger jeg overskriften. Men overskriftener det første og sidste man læser når man skimmer en nyhed, så det har da meget at sige, specielt for de mindre kendte bloggere.

Vil dog til enhver tid hellere foreslå dem at skrive relevante og interessant indlæg, og ikke sprede sig alt for meget til øst og vest, for det gør det nemmere at tro det er noget der er irrelevant for en selv, end hvis man ved personen altid skriver om de(t) samme område(r)/emne(r) og det derfor kunne have interesse.

 • 0
 • 0
#3 Jesper Jarlskov

Overskriften spiller selvfølgelig en stor rolle, da det fungerer som en appetizer. Derudover viser min RSS-reader også den første del af selve indlægget, og det er hovedsageligt det jeg udvælger hvilke indlæg jeg gider læse, ud fra.

 • 0
 • 0
#4 Jesper Kleis

Jeg er typen der læser weekendavisen og kun lytter til P1 i radioen. Sjældent gider at se nyheder i TV da de er overfladiske og savner dybde.

MEN da jeg så at der stod at Heidi var blevet snydt i X-factor afstemningen på Politiken - skyndte jeg mig at checke på EB for at krydschecke om andre havde den historie. Her skal det siges at EB er den mest populære internetavis i Danmark, og derfor også den mest troværdige.

Så, generelt vil jeg beskrive mig som seriøs, men også til falds for lette overskrifter, der kan forarge mig - og ikke mindst andre. Linux Windows krigen kan let blusse op med en lettere uigennemtænkt overskrift, hvorefter en forudsigeligt og ikke altid gennemtænkt "debat" følger. Men stadigvæk - jeg er til falds, synes det er underholdende, og kan ikke altid lade være med at blande mig - selvom jeg i forvejen ved at det er nytteløst.

Så - catchy overskrifter har effekt - i hvert fald for mig.

 • 0
 • 0
#5 Thomas Dybdahl Ahle

Da jeg udvælger mine nyheder på baggrund af livebookmarks går jeg kun ind på grund af overskriften. Det viser sig dog ofte at være den samme blogger jeg ramler ind i, hvilket vel betyder at I er gode nok til at formulere jer.

 • 0
 • 0
#9 Jesper Kleis

@Dennis: Her skal det siges at EB er den mest populære internetavis i Danmark, og derfor også den mest troværdige.

Dette var ment lettere ironisk - jeg burde måske have sat en smiley.

Pointen er at EB overskrifter sælger, budskaberne bliver læst, og har større effekt end man regner med. Også selvom man gerne vil fraskrive sig deres seriøsitet.

For mange bloggere der bruger tid på indlæg, er det et trade-off mellem en fængende overskrift og seriøsitet. Men hvis man påkalder sig seriøsiteten, vil en fængende overskrift der ikke er relevant hurtigt giver bagslag.

 • 0
 • 0
#10 Jan Keller Catalan

Sidder med en feed reader og savner, at der står bloggerens navn, når man benytter feed'et til at trække alle nyheder og blog ned med

Vi har valgt ikke at forstyrre semantikken i RSS feedet ved at introducere f.eks. blog(ger)-navn i titlen på elementerne.

Vi mener, at tagget er et bedre sted at placere denne information, så det er dér, vi sætter det.

Hvis bare RSS læsere kunne blive lidt mere enige om, hvad de viser fra et feed, ville vi være glade :).

Venlig hilsen

Jan Keller Pedersen Projektleder, Version2

 • 0
 • 0
#11 Mikael Boldt

tænkte jeg da jeg så overskriften.

Nu har den erfarne algoritme designer forgrebet sig på det lille uskyldige tøjdyr.(se billedet øverst)

Måske en generalforsamling kan redde hans plads i blog-feltet og give ham nogle anstændige emner at skrive om. Og så må vi i kulissen arbejde på at han erkender at han er blevet for gammel til at fjante rundt i ungdomsorganisation og det er på tide han finder sin plads i samfundet som en rigtig borger med kone og børn.

Men på den anden side pingvinen var selv med på det - den kunne jo bare ha sagt: Nej!

god fredag Mikael Boldt Bornholm

 • 0
 • 0
#12 Thomas Johansen

En tiltalende overskrift er vel altid tiltrækkende om det nu er sex eller andet, men misvisende overskrifter er irriterende. Tror mest jeg klikkede på denne da jeg tænkte hvilken vinkel og historie du kunne gemme bag denne specielle overskrift, da jeg forudtaget var sikker på det var noget fagligt. Men i bund og grund mener jeg altid det er bedst at have et par introlinjer tilgængelige så man hurtigt kan få en fornemmelse for hvad det omhandler. Herinde læser jeg stort set hver eneste blog, og minimum halvt igennem før jeg tager stilling til om det er interessant og om det er noget jeg vil læse videre om. Men det er nok fordi det meste har en eller anden form for interesse fagligt eller teknisk også selvom noget af det er langt ud over min tekniske kunnen.

Jeg læser tit de "lette" aviser online men mest deres overskrifter samt intro og læser flere aviser for at få flere vinkler/sandhed/overdrivelse. Her forudtager man at der er pyntet på overskriften.

Et andet godt eksempel er Newz.dk d.1 april. Jeg opgav at læse nyhedssiden dag da de har for vane at lave en masse 1. aprilsnar, så gad simpelt hen ikke at sidde og sortere i indholdet om hvorvidt de var sande. Synes det er fint med én aprilsnar, men hvis man skal til at analysere alle nyheder så er det et troværdighedsproblem.

 • 0
 • 0
#14 Peter Toft

Jeg kan afsløre at jeg har været gift med samme søde kone igennem MANGE år og har fire unger der hjemme, så sandsynligheden for at jeg er involveret i en sex-skandale ligger ikke liiige til højrebenet, men vi havde faktisk emnet oppe på version2 i går om "overskriften er konge", hvilket egentlig er lidt trist. Der er lidt øv, hvis man kan få flere læsere ved at skrive sex i overskriften eller lign. Men det er vel rigtigt at "Flytte fra HTTP til HTTPS med Apache" ikke er så fængende. Hjælp mig - for det er et af de næste emner jeg vil skrive om. Knas tørt - men et drøn godt emne. Overskriften er bare kedelig :)

 • 0
 • 0
#15 Peter Toft

Tak til Lasse for hans rækkefølge "Bloggere - Indhold - Overskrift", men mener I andre det også er gældende for jer?

P.S. Der kommer ikke sex i overskriften de næste (ti.... tre .... to G) indlæg

 • 0
 • 0
#16 Mikael Boldt

Nej nu stopper jeg.

På ingeniordebat.dk pinger vi automatisk til bla. overskrft.dk og zwingly.com, og i tirsdags resulterede et link til politiken.dk og en ping i 3 gange så mange besøgende som normalt i 2 dage, blot fordi vi diskuterer hvem tjener penge og hvormange på SMS-afstemninger, service SMS, og lignende.

Spørgsmålet er vel om du vil ha mange klik (og annonce kroner i kassen) eller om du vil ha engagerede læsere/debatører?

Mht. overskrifter så skal de jo fange hvad enten det er på version2 eller ekstrabladet.

Apache og HTTPS, måske JF Cooper kan hjælpe? Apache er et sprog som tales indianerne i nordamerika. Apache betyder kriger. jeg kender også et andet indiansk ord: vegetar - det betyder uheldig jæger.

god fredag Mikael Boldt

 • 0
 • 0
#18 Casper Thomsen

På artikler og blog-indlæg tæller vi antallet af sidevisninger, dvs. at vi i princippet ikke adskiller mellem, om folk er inde for i første omgang at læse artiklen eller efterfølgende læse eller deltage i debatten.

Dog kan vi ved at grave lidt dybere ned i tallene se antallet af unikke besøgende på den enkelte artikel, hvilket fortæller noget om, hvorvidt det er debatten, som driver antallet af sidevisninger.

Men umiddelbart kigger vi altså blot på det samlede antal sidevisninger på et indlæg, da det er svært at vide (=måle), om du går efter indlægget eller debatten.

Mvh Casper, Version2

 • 0
 • 0
#20 Jørgen Ramskov

Jeg benytter bloglines.com og der står navnet på bloggeren lige under overskriften og derefter et kort klip fra selve indholdet.

Nogle bloggere læser jeg konsekvent, andre går jeg efter hvad overskriften og det korte klip siger. Hvis det fænger det mindste, så åbner jeg det og kan hurtigt skimme om det er noget jeg gider at læse.

 • 0
 • 0
#22 Flamber Hansen

Hej Jan,

Det var nu heller ikke, at smide navnet i , men i sådan her:

Sex-skandale hos version2 .. er der ikke i dag. Jeg har været sammen med mange af version2-bloggerne og de kære venner fra version2-redaktionen her til aften. Super hyggeligt! En af de emner vi diskuterede var valg af overskri… http://www.version2.dk/artikel/6833 http://www.version2.dk/artikel/6833 Peter Toft Version2 - Peter Toft Thu, 03 Apr 2008 21:51:00 +0200

 • 0
 • 0
#24 Klaus Agnoletti

og din overskrift var lige til højrebenet - alligevel slog det mig ikke selv at lave dit stunt.. æv :-O Jeg tror du har lært lige lovligt meget af ham EB journalisten derinde :) - til gengæld er diskussionen fuldtstændig gået af sporet..

:-)

N.B. Peter, send lige en mail med antallet af hits på indlægget..

/k

 • 0
 • 0
#25 Peter Toft

Dette indlæg har ikke haft væsentligt flere læsere end mine andre indlæg. Det glæder mig meget netop fordi jeg her prøver at lege smart med de smarte.... Spørgsmålet er om en overskrift om f.eks. at "Microsoft opgiver OOXML og vælger ODF" ville trække mere end den valgte sex-overskrift - jeg tror det.

P.s. hæ hæ Klaus :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere