Security Through Obscurity

Det lader ikke til at det officielle Danmark helt har fattet at det ikke virker...

PET bekymret over fotos af beredskabet

Jeg vil faktisk tillade mig at påstå det modsatte: Hvis der ikke er fuld åbenhed om beredskabet virker det ikke, for så vader de rundt i en selvfed tillid til at deres procedurer virker fordi ingen kender dem.

Derudover er det et enormt demokratisk problem hvis offentligheden ikke har mulighed med at følge med i hvor mange penge der hældes i ligegyldige prestige-tiltag og hvor mange der bruges til noget der faktisk virker.

phk

Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Poul Pedersen

Selvfølgelig virker det, folk bliver altid imponeret over sikkerhedsteater. Og når vi ikke er bange i vores hverdag så er alt jo godt.

Man bliver godtnok lidt rystet når man tager på en rundtur på f.eks. Stevnsfortet og opdager at det hele var et teater og reelt spild af penge.

Men det er nok meget naturligt at folk der er opvokset i den tro, messer videre fra samme bibel.

 • 2
 • 0
Martin Kofoed

Åh .. Man bliver så træt. "Vi bliver sårbare", præsterer manden at sige, selv om det er ved at være en årrække siden, han var "chef" (den titel havde han vist endda aldrig) hos PET.

At der så givetvis er adskillige politikere, der med hovedet under armen står klar til at lade sig spænde for forbudsvognen, gør dog emnet evigt aktuelt.

 • 4
 • 1
Jesper Lund

Wayback Machine har et par snapshots (ja "kære" stat, det er svært at censurere internettet hvis det skal gøres ordentligt).

Det nyeste er desværre fra dec 2008, men her er lidt om livvagt biler (gaaab) http://web.archive.org/web/20080921233431/http://10-20.dk/livvagtbil.htm

Og bekrivelser af SINE nettet... Det lyder farligt. Nu er det et standardiseret radiosystem som anvendes overalt på kloden (stort set), så medmindre vi har fået en særlig dansk variant i vanlig IC4-stil, kan man sikkert finde en masse information i denne ret omfattende Wikipedia entry http://en.wikipedia.org/wiki/Terrestrial_Trunked_Radio

Jeg synes at det her lugter lidt af jægerbogssagen om igen. Forsvarskommandoen mente at bogen indeholdt for mange detaljer om Jægerkorpsets våben (blandt andet), og at ytringsfriheden skulle sættes ud af kraft på det grundlag, men man kunne læse flere detaljer på Wikipedia end i bogen.

 • 6
 • 1
Lars Bengtsson

Men det virker jo... I praksis virker den slags.

Hvad snakker du om?! Og ved du overhovedet hvad du snakker om!?

Hvis ja, så er du velkommen til at fortælle hvorfor, ellers ... er det bare en følelse og ikke andet. Ingen fornuft, ingen forklaring, ingen argumentation, ingen grund til at tage det alvorligt.

Tværtimod, meget stor grund til at være skeptisk overfor udsagn som, "sådan er det", "det virker jo", "nu, skal du bare høre: hvis du går forrest, så kommer vi andre bagefter, det er nemlig bedst"

På den anden side, så ved man jo aldrig om Security by obscurity ikke er rigtig sikkerhed, hvis det er hemmeligt.

 • 4
 • 2
Christian Nobel

Okay da. Så har du vel ikke noget imod at jeg tager nogen billeder næste gang du indtaster din PIN-kode? Og læser magnet-striben på dit Dankort?

Karakter for opgaveforståelse: -2.

Alle ved hvordan en Ruko lås fungerer, men nøglen er privat.

Security-through-obscurity ville være hvis den i virkeligheden bare kunne åbnes med en ispind, men fordi konstruktionen var hemmelig var der ingen der vidste det (i øvrigt en døråbnemetode der virker på de fleste gamle biler, da palerne i cylinderene sætter sig fast med tiden).

 • 7
 • 0
Per Michael Jensen

Godt, så er der fremskridt! Noget skal være hemmeligt, og noget skal fungere, selvom det er kendt. Det kan altså ikke nytte hovedløst at råbe "Security by obscurity" hver gang noget er hemmeligt - det kunne jo være den private hemmelighed.

M.h.t. livvagter, så skal de ideelt være helt anonyme, og deres køretøjer ligeså. Ellers åbnes der for en angrebsvektor mod livvagterne selv eller deres køretøjer, også udenfor den egentlige livvagts-opgave.

Imidlertid gør ansigter og nummerplader at livvagter og køretøjer er identificerbare, og de kan ikke skjules i det offentlige rum.

Derfor er det ikke okay bare at råbe "Security by obscurity" i lige netop dette tilfælde!

Ja, ja, jeg ved godt at nummerplader kan skiftes, og at der bare kan være tilstrækkeligt mange livvagter til rådighed, men i den sidste ende er det et spørgsmål om de ressourcer der er til rådighed - hvad er en rimelig pris at betale for kongehusets sikkerhed?

 • 1
 • 3
Per Sikker Hansen

Man kan være nok så utilfreds med meget af USA's inden- og udenrigspolitik, men hvis der er noget de er kendt for, så er det en effektiv og summarisk efterretningstjeneste og et stærkt militær. Meget af deres sikkerhed er baseret på lukkethed og på at gøre vidner tavse.

Er de ikke en ret god case for security by obscurity?

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere