Scrum, Lean, F#, iPhone eller Ruby?

Lige hjemkommet fra ferie er der lidt mindre travlt på kontoret i disse dage, så jeg benyttede lejligheden til at få styr på, hvilke tutorials jeg skal til på JAOO i år - altså de ekstra undervisningsdage, som der er udenom de reelle konferencedage. JAOOkonferencen er først i oktober, men da man risikerer at visse tutorials kan blive udsolgt, vil jeg gerne allerede nu have mig tilmeldt.

Jeg er som nyuddannet noget ubeskrevet i forhold til sprogpræferencer og både Ruby, Erlang, Java, .NET generelt og F# især kunne godt være en del af min plan og de er alle muligheder i tutorialprogrammet. Det er selveste Don Syme, som kommer og snakket om F# og det er den altid underholdende Sam Aaron som skal snakke om Ruby. Desværre kender jeg ikke Erlang-underviseren, Francesco Cesarini, eller for den sags skyld ham som skal snakke om "Building Memory-Efficient Java Applications" og jeg har nok en tendens til at vælge sikkert, så det bliver højst sandsynligvis Don Syme, som jeg skal høre.

Derudover skal jeg nok finde en tutorial, der er om en af de lidt blødere emner - Lean, Scrum, influence strategies, agil modellering og dokumentation eller sådan noget.

Lean ved jeg ikke så meget om i forvejen så det er lidt svært at vurdere om det er værd at bruge tiden på.

Scrum ved jeg en del om og er da også allerede Certificeret ScrumMaster, så det er ikke der jeg skal bruge tiden, men der er et kursus i hvordan man tuner Scrum (Scrum tuning using Organizational Patterns) og det kunne jo være interessant.

Linda Rising skal snakke om influence strategies for udviklere - og Linda kan virkelig lære fra sig og give nogle ting at tænke over, så det er et rigtig godt bud. Jeg har så småt lært Linda at kende fra andre konferencer, og hun er et behageligt menneske og på trods af hendes baggrund i Arizona virker hun næsten dansk i hendes tænkemåde og hun har da også boet i Danmark på et tidspunkt. Linda vil jeg gerne høre både fordi jeg godt kan li' hendes person og fordi hun siger interessante ting.

Agil modellering og dokumentation er for mig en af de ting, som jeg gerne vil høre mere om, fordi det er noget af det der er svært og som mange har en mening om i den agile verden. Det kunne være interessant at høre Scott Amblers mening om hvordan det skal gøres - men Scott har også en præsentation om emnet under konferencen, så det kan være jeg bare skal høre, hvad han har at sige om emnet der.

Jeg ender nok med at vælge mellem Linda og influence strategies eller Jim Coplien og Scrum tuning - begge er helt fantastisk underholdende, og jeg ville gerne bruge flere dage i deres selskab, hvis det var muligt.

Af resten af emnerne tror jeg mest det er iPhone-udvikling, der kan fange min interesse, selv om den sidste tids polemik omkring Apples håndtering af App Store og fjernelse af f.eks. apps der bruger Google Voice giver visse overvejelser omkring platformens brugbarhed i forretningsøjemed. Ikke desto mindre kan det jo være underholdende nok at få lidt mere at vide om platformen.

Hvad ville du vælge?

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans-Michael Varbæk

Ruby, fordi det er noget som jeg ville kunne bruge til noget men det kommer jo an på hvad man har lyst til at lave hvis man da ikke lærer alle sammen.

Det handler dog også om kode-strukturen, nogle kan godt lide f.eks. Python mens andre hader det som pesten.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere