At save den gren over...

Det er travlt i den danske IT branche - så travlt at Anden på Coke kommer til at ligne en Gås på sovepiller til sammenligning - (BTW: vi elsker dig Anders :-) )

Og hvad gør man så, når man har travlt ? Ja man løber da stærkere, og samler flere folk til at grave det famøse hul i jorden. Og så står vi der alle 100 mand og graver som gale, mens vores ledere er ved grave sig igennem til Indien og Kina med outsourcing fråde om munden, mens de skriger "billig, billig, billig" i munden på hinanden.

Ak, det er svært at holde motivationen oppe som udvikler i en stor IT organisation....

Mens alle der har læst eller hørt om gode gamle Brooks ved, at man ikke kan løse problemer ved at bruge flere timer eller tilføre flere ressourcer, så fortsætter cheferne med at tro, at vi bare skal bruge lidt mere knofedt for at klare skærerne.

Jamen hallo, det HAR vi prøvet. Og nu har vi alle samlet 150 overarbejdstimer op, hvorefter vi får besked om, at nu skal vi sandelig ikke snakke om overarbejde mere, for timer har jo ingen betydning for resultatet..

Aha, de HAR altså hørt noget af hvad Brooks sagde...men har desværre draget deres egne forhastede konklusioner.
For ja, timer betyder ikke noget, det afhænger langt mere af medarbejdernes evne til at kommunikere, løse problemer og være innovative.

Men hvad gør man så i en stor IT organisation i DK i dag ?
Dyrker man kreativitet og innovation ' Belønner man det '
Hvordan måler man den værdi en udvikler har skabt ?

Tja - folk arbejder ikke ens, og det vil blive meget mere udbredt, at vores kreative udvikler "udtrykker" sig (i form af kode eller lign.) på meget forskellig vis og med meget forskellig hastighed.

Så der skal altså gøres plads til, at vi kan arbejde på hver vores måde, og at der bliver fokus på resultater og ikke på proces.
Let sagt - hvordan gøres det ? Jamen det findes der sikkert ikke en universal løsning på, men start dog med at opbygge rammerne, så kommer resten måske.
Voksne er jo blot små børn indeni. De vil sgu også have tryghed, klappes på skulderen når de har vist resultater eller lært noget nyt. Have respekt eller som minimum føle en accept af hvem de er.
Eller hvad med at skabe et miljø, hvor folk simpelthen har lyst til at gøre en forskel.

Og lige nu tror jeg, at de fleste udviklere i store virksomheder føler, at de er firkantede hvis de ikke lige passer ind i de trekantede huller som virksomheden gerne vil stoppe dem ind i.
Modenhed er blevet tidens trend, men at sætte små elektroder på folks hjerner og tælle antallet af deres kodelinier og Word dokumenter fremmer vel ikke den kreative proces ?

De kreative tiltag der gøres i store virksomheder i dag, i form af agile processer el. lign. sker jo ikke på grund af, men på trods af virksomhedens kultur.

Det dræber innovation og hindrer os i at opnå en effektivitet, der sætter os i stand til af følge med den "rivende udvikling" vi oplever lige nu.

Og det synes jeg da egentlig er synd og skam.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere