Fandens til ungdom

Hvis Nostradamus havde forudsagt at ungdomsoprøret i Danmark kom til at handle om "at ryge andre folks cigarer og en hest i et glas" ville politiet ikke have været bedre rustet ved Verdensbanken.

Der er mange der har gået og undret sig over hvorfor ungdommen ikke gør oprør igen og som en naturlig refleks skules der til Universtiteternes studenterhuse og SF-Ungdoms legendariske fester ... men med al mulig respekt,ser ingen af stederne særlig
sprængfarlige ud.

Der er til gengæld ikke rigtig nogen der kan få greb om LulzSec og Anonymous, hverken hvorfor de gør det eller hvad de vil opnå, men hvis man vælger at se på disse to amorfe grupperinger som avantgarden af et ungdomsoprør, begynder nogle brikker pludselig at falde på plads.

Sony = Verdensbanken ?

Ikke umiddelbart, men der er nogle klare paralleler.

F.eks en helt uhørt stivnakket arrogance og "vi ved bedst" holdning uden nogen form for ærbødighed.

Det kan tick'e enhver ungdom af, især hvis det er dem der skal betale.

Jeg ved ikke om det er en observation der holder, hverken i længden eller bredden, men som forklaring på hvad LulzSec har gang I, er det en bedre forklaring end mange af dem medierne prøver sig med.

Ikke at det giver os væsentligt bedre chancer for at forudsige deres fremtidige handlinger, men det giver i det mindste et fingerpej om retningen.

Mest produktivt er det nok overveje om organisationen i særligt omfang lukrerer eller udnytter ungdommen, (host teleselskaber host musikbranchen host) og dermed særligt vil blive lagt for had.

Lidt mere lavpraktisk, er der pludselig en masse "helt usandsynlige angreb" der ikke er det, fordi de vil give mindst ligeså meget karma på reddit.com, som det gjorde at ryge rektor Foghs cigarer og bade topløst i Storkespringvandet.

phk

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Casper Bang

Jeg tror ikke du er hel galt på den, især når man husker på populariteten af 4chan og Anonymous for et par år siden, i kampen imod censur pålagt af Scientology organisationen. Det kulminerede jo faktisk i fysiske demonstrationen på globalt plan: http://www.youtube.com/watch?v=ivGA_5oEl_g

Og det var da lidt sjovt at sidde på sidelinien og se et stort stygt imperium få røvfuld, og sågar se Anonymous udpege en de-facto mentor i form af Wise Beard Man [http://www.youtube.com/watch?v=wrVttHNvZVI].

Så ja, mon ikke altid der vil findes ungdomsoprør på den ene eller anden form?

  • 1
  • 0
Svante Jørgensen

God analyse PHK. Betydeligt bedre end dem der bliver ved med at insistere på at Anonymous bare er en bande uvorne nørder der bare skal have lidt klø af politimester Bastian. (Hint: Anonymous er et fænomen, en bølge skabt af uretfærdige og amoralske omstændigheder)

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere