Sælger du din sjæl til Google+ og/eller Facebook?

Jeg har haft adgang til den nye Google+ siden fredag så det er ikke noget langtids-forhold jeg har til Google+, men det er alligevel tid til at diskutere det.
Google+ er et frontal-angreb på Facebook, og designet ligger grundlæggende klos op af Facebook.
Der er forskelle mht. data-distribution, som er fint forklaret i Jesper Louis Andersens blog. Man skal være opmærksom på at som udgangspunkt, kan alle subscribe på "dig", men det er op til dig om du sender historier/billeder/mv ud til "alle".

Billeder uploades reelt til Picassa og det fungerer nemt - især fra en Android-mobil. Jeg er fortsat usikker på hvordan jeg udgiver et eller flere billeder til folk, der står udenfor mine "cirkler" - dvs. dem jeg er forbundet til.

Mht. forskelle mellem Google+ og Facebook, så har Facebook spil og applikationer - det er ikke kommet til Google+ endnu. Jeg tror desværre det kun er et spørgsmål om tid før Google+ oversvømmes af det samme helvede som det kendes fra Facebook. En ting som Facebook ikke har, men Google+ har er video og audio-kommunikation - jeg prøvede Hangout under Google+. Det fungerer, og umiddelbart kan man koble en gruppe sammen med video på denne måde. Under testen var audio god, mens video-delen var ringe. Billedet opdaterede en gang per sekund eller lignende. Hvis det fortsat er niveauet fra Google+, så er det ikke relevant for firma-brug.

Til Android er der en glimrende Google+ app, hvor man har adgang til nyheds-strømmen (ligesom Facebook), til billeder mv.

Her forsiden på Androids Google+ app:

Illustration: Privatfoto

Og her fra nyhedsstrømmen, hvor et par venner har kommenteret på et par Legoland-billeder

Der er vist ikke video-adgang fra den mobile app, men i stedet har de "Huddle", som en slags gruppe-sms.

Personligt er jeg langt fra overbevist om dette - men ligesom SMS og email, så bliver det først rigtig interessant når der er mange af ens venner koblet på samme system.

Det er oplagt, at hverken Facebook eller Google+ er interesserede i at lave integration på tværs af de to systemer - men mon ikke det kommer fra 3. parts udviklere, for dybest set betyder Google+ kun at endnu en gigant på IT-markedet ønsker at vide alt om vores sociale liv på nettet. Jeg tror ikke på at mere frie initiativer såsom Diaspora får et ben til jorden her, når det er så store giganter, der kæmper om os, men jeg håber det!

Jeg forventer at sociale junkier, tech-nørder[1] og Google-groupies hopper på Google+ - på samme måde som Facebook, men hvad vil du? Tænker du på hvordan Facebook og/eller Google forvalter hvad vi poster på sociale tjenester? Hvem hader du mindst?

/pto

[1] nogle helt andre personer end dig og mig :)

Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Casper Bang

Man kunne også se det på denne måde; med flere leverandører (Facebook, Google+, Diaspora...) er vi måske på vej hen imod valgfrihed så snart applikationer kan føderere på tværs. Det er jo faktisk dét vi har set på IM markedet (jvf. ICQ, Yahoo Messenger, Google Talk, MSN etc.). Så på dén måde er det vel sundt nok at få et reelt alternativ til Facebook?!

 • 8
 • 0
Martin Bøgelund

En ting som Facebook ikke har, men Google+ har er video og audio-kommunikation

Der går rygter om at den "fantastiske" ting som Facebook vil annoncere i denne uge, er en integration af netop video og audio-kommunikation via Skype: http://mashable.com/2011/07/01/facebook-skype-video-chat/

Facebook’s “awesome” announcement next week has been spoiled. The social network will reportedly be unveiling a Skype-powered video chat platform.

 • 0
 • 0
Thomas Watts

Microsoft arbejder på at gøre det muligt at opsnappe og optage Skype samtaler. Så rent principielt står jeg af den platform.

Nogen der ved, om Google+ gør det samme med deres?

Det handler i bund og grund om, hvor ens data befinder sig (i USA eller udenfor)

 • 1
 • 0
Ole Holm Frandsen

Kan godt lide dit sidste spørgsmål, hvor du spørger "Hvem hader du mindst?", for det er netop sådan jeg har det langt hen af vejen.

Har desværre endnu ikke fået adgang til Google+, men er bruger af Facebook på et meget stille niveau. Men fik og har facebook primært pågrund af at mange af mine venner benytter sig af facebook til uploade billeder til, sende invitationer via osv.

Uden at jeg vil kalde mig en "social junkie" så er det jo altid interessant at se billederne fra "festen i fredags" eller blive inviteret til "grilfesten næste fredag", uden man skal være den besværlige der skal have en SMS/Mail istedet. Har haft nogle bekendte som har droppet facebook pga. privatlivsproblematikken, men har efterfølgende valgt at blive en del af "facebook" igen pågrund af de missede mange informationer osv.

Helt personligt er jeg langt større fan af Mailgrupper og gallerier osv, dog meget "ironisk" ligger mine billeder, mails, dokumenter desværre også ved Google :-/

Men hvis jeg skulle vælge mellem Facebook og Google+, og hvis vi som udgangspunkt siger at ens venner har begge dele og at dette derfor ikke er udslagsgivende, så ville jeg vælge Google+. Primært da jeg ligesom Maciej Szeliga har en idé om at Google er mere åben og har en bedre holdning vedr. privatlivetsfred. Må ærligt indrømme at jeg ikke bryder mig særlig meget af Facebook som virksomhed (meget af det er en mavefornemmelse).

Dog ville et frit og uafhængigt "socialt medie" jo være at foretrække, men ligeledes ville det jo også være hvis man hostede sine mails, hjemmesider osv. selv og det gør jeg jo heller ikke :-/. Noget er jo også "sikkerhed" og "lethed" :-)

Konklusion: Er man blevet klogere, egentligt ikke. Men PT. syntes jeg Google+ lader til at være et fornuftigt alternativ jeg hvertfald skal prøve :-)

PS. Desuden ganske fint blogindlæg om problematikken.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere