allan ebdrup bloghoved ny

At sælge en webapplikation

Jeg har solgt mit fritidsprojekt obsurvey via flippa.com. Som det ses, blev prisen $35.103 (små 200.000 kr).
Ikke en høj pris, hvis man tager i betragtning hvor mange timer jeg har brugt på det, siden jeg begyndte en gang i 2006. Men det gør ikke så meget, for jeg har lært meget af at arbejde på obsurvey. Mit arbejde med obsurvey, er en stor del af grunden til at jeg har mit drømme-job i dag.

Det er første gang jeg har solgt en af mine projekter. Flippa tager $1.755 for salget. Og escrow.com, det står for at tage betaling i depot, indtil køber har sagt godt for at have fået varen, tager $337,42. Dertil kommer et beløb for at have en advokat til at kigge kontrakten igennem.

Det virker faktisk rigtig fint, at sælge et projekt på den måde. Der var en del henvendelser, som jeg svarede på pr. mail, og et par skype-kald fra interesserede købere.

Hvis du selv vil sælge noget, vil jeg råde dig til at sidde klar ved tasterne et par timer før auktionen slutter. Det var i hvert fald først der, at budene begyndte at komme på obsurvey. Tilfældigvis var jeg hjemme, og kunne godkende dem der ville byde. Ellers tror jeg at auktionen ville være løbet ud, uden bud.

Escrow, der håndterede betaling, havde en tidsfrist på 10 dage til at få overført domæner osv. Når man lige skal have detaljerne i en kontrakt på plads først, så er det ikke meget tid at løbe på.

Det var rart at få solgt obsurvey, så jeg kan fokusere på andre ting.

Har du nogensinde solgt et fritidsprojekt? Del gerne med en kommentar.

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Morten Hansen

Hej Allan

Jeg undrer mig lidt over om du også har solgt fuldstændig ejerskab af koden og "future modifications" deraf osv? Må du lave en tilsvarende hjemmeside i morgen og gøre den klar til salg, selvom dens værdi vil være lavere pga manglende visitors, renomme, mm.?

 • 1
 • 0
Allan Ebdrup Blogger

Jeg undrer mig lidt over om du også har solgt fuldstændig ejerskab af koden og "future modifications" deraf osv?

Detaljerne i kontrakten er desværre hemmelige, så det kan jeg ikke dele.

Må du lave en tilsvarende hjemmeside i morgen og gøre den klar til salg, selvom dens værdi vil være lavere pga manglende visitors, renomme, mm.?

Igen, detaljerne i kontrakten er hemmelige. Men selv om jeg kunne, så har jeg ikke tænkt mig at gøre det. Jeg har andre planer. :-)

 • 1
 • 0
Allan Ebdrup Blogger

Det giver fin mening, min undren var mere generelt for salgs-hjemmesiden da det der egentlig bliver solgt virker mere til at være unique visitors og ad-revenue end egentlige produkter, dit eget produkt undtaget =)

Det er muligt at jeg kunne have solgt obsurvey et andet sted. Hvis der er nogen der kender alternativer, så del endelig.

Jeg havde også forsøgt med Aminos virksomhedsbørs i et halvt års tid, før jeg forsøgte flippa. Det gav ikke en eneste henvendelse.

 • 1
 • 0
Kasper Sørensen

Jeg solgte for snart 3 år siden et open source projekt jeg stiftede mens jeg studerede, og sidenhen arbejdede på i fritiden: DataCleaner, en open source datakvalitet applikation. Projektet (dvs. website, infrastruktur osv. - inkl. lovning på at holde kildekoden tilgængelig som open source) blev solgt til min nuværende arbejdsgiver, Human Inference (hollandsk datakvalitet vendor). Som du nævner så er det da rart at få en sjat penge for sit projekt, men det store eventyr er at få sit drømmejob og få lov at fuldende sit "brainchild" :)

Jeg gjorde det dog ikke via en portal som Flippa, men egentlig "bare" vha. den eksponering man får når man laver noget nyt i open source verdenen. Human Inference tog kontakt til mig for at høre om jeg kunne hjælpe med nogle ting på konsulentbasis, men det forvandlede sig hurtigt til et spørgsmål af en mere permanent karakter og så var et salg ligefor.

 • 1
 • 0
Kasper Sørensen

Ja mere eller mindre. Jeg arbejder dog "kun" ca. halvdelen af tiden med open source som sådan. Det skyldes at DataCleaner dels har nogle kommercielle udgaver med closed source udvidelser til, og dels fordi DataCleaner danner kernen for et par andre applikationer også, som jeg også arbejder på. Så det er en hybrid model, og meget af mit arbejde går også med at finde den rette arkitektur og påvirke produkt-strategien når nu vi både arbejder med det traditionelle, temmeligt lukkede, datakvalitet marked, og så også med det mere progressive og fagprofessionelle marked, hvor open source er en fed ting at samles omkring.

Hvis jeg skal nævne en ulempe ved denne måde at gøre karriere på, så er det at selvom man lynhurtigt kommer ud over rampen eks. i udlandet, så kan man godt føle at der er et "hul" i ens netværk og erfaring. Jeg arbejder naturligvis meget med hollandske, belgiske og tyske medarbejdere og kunder; men må virkelig slide hårdt i det for bare at få små danske referencer. Personligt håber jeg på at det forbedrer sig over tid, da vi så småt begynder at have danske kunder og forhåbentlig også snart kolleger her, men det tager tid og kræfter.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere