Sådan opgraderer du din WP7 app til WP8

Med frigivelsen af Windows Phone 8 SDK’et er der kommet et antal nye features som vi kan bruge i vores apps. Udover features er der også kommet nogle hardware specifikke opgraderingen som fx højere skærmopløsning, forbedringer til CPU etc.

Til trods for de mange ændringer til hardwaren, OS’et og applikation features etc. så vil langt de fleste 7.1 apps fortætte med at fungere helt normalt på Windows Phone 8.
Men hvis du gerne vil bruge nogle af de nye muligheder i WP8, i din eksisterende 7/7.1 app, så kræver det en opgradering.

Du kan se en komplet liste over ændringer fra Windows Phone 7 til Windows Phone 8 her:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/jj206947(v=...

Der er, selvsagt, flere måder at opgradere sin app på, herunder er nævnt 3 metoder.
Alt efter temperament kan du vælge den model som du synes passer bedst til den app du vil opgradere… eller finde på en helt anden model:

 • Opret to separate kopier af app’en (en for hver individuel version). Det er nemt at lave en kopi for hver version, men vedligehold bliver hurtigt en udfordring da fejl skal rettes og replikkeres til de enkelte versioner. Er reelt set kun en mulighed for mindre apps hvor koden nemt kan overskues.
 • Opret to separate app projekter (7.1 & 8) og del kode via et fælles ”class library” (PCL). Opret to Windows Phone projekter i samme ”solution” for henholdsvis WP 7.1 og WP8. Herefter oprettes et fælles bibliotek som begge WP projekter referer til. Det er vigtigt at det fælles ”class library” er sat til at understøtte 7.1. Denne fremgangsmåde betyder at det ikke er muligt at bruge WP8 features i fælles biblioteket. Det betyder at al WP8 specifik funktionalitet skal implementeres direkte i WP8 projektet, uden om det delte bibliotek. Det betyder i mange tilfælde at det er stærkt begrænset hvor meget kode der kan deles mellem de to versioner og i nogle tilfælde kan det næsten kun svare sig at dele ViewModels og generel API logik.
 • Opret to separate projekter som bruger ”delte/linkede” kildekode filer: I al sin enkelthed bruger de to version af appen de samme filer. Funktionalitet og forskellighed mellem WP7 og WP8 styres så med ”conditional compilation” (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa691099(v=vs.71).aspx). Det er min erfaring at dette kan gøres meget elegant, så længe forskellene ikke er for store og mængden af ”Conditinals” holdes nede.

Uafhængigt af hvilken model man vælger så er opgraderingen af et WP7 projekt til WP8, en simpel ”højre kliks øvelse”. Åben dit WP7 projekt i Visual Studio. I Solution Explorer ”høreklik” på WP7 projektet og vælg ”upgrade to Windows Phone 8.0” og du er done ;)

Illustration: martin esmann

Bemærk! Det er ikke muligt vha. Visual Studio at konvertere tilbage, altså fra 8.0 til 7.1, derfor er det vigtigt at du husker at tage en kopi/backup af dit projekt inden konverteringen til WP8.

Tilføj WP8 tiles til din nye WP8 app

Du kan hurtigt og nemt tilføje fx Cycle Tile til din Windows Phone 8 app, læs hvordan her:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/jj207036(v=...

Tips, tricks & FAQ

 • XNA: Det er ikke muligt at opgradere et XNA projekt til WP8, ønsker du at forsætte med at udgive et spil i XNA skal du ikke opgradere til WP8, men blive på WP7. I WP8 understøttes native kode, læs mere her: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/jj206940(v=...
 • Windows Phone Advertising SDK. Som en del af opgraderingen til WP8 bliver der tilføjet en opgraderet version af Advertising referencerne, de gamle referencer slettes dog ikke, det skal gøre manuelt.

Tilføj Windows Phone 8 Tile funktionalitet til din WP 7.1 og 7.8 app

Læs mere her: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/jj720574(v=...

Downloads

Windows Phone SDK kan hentes her: http://dev.windowsphone.com/en-us/downloadsdk

Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#8 Martin Esmann

express versionerne kan sagtens bruges, så det er "bare" windows 8 64 bit som skal erhverves. hvis man er studerende med adgang til dreamspark pro, kan man frit hente både windows 8 og VS pro, samt få en gratis windows phone store developer konto. men ja for alle dem som, forventeligt har en løn, skal man selv betale for windows 8.

 • 0
 • 1
#13 Henrik Høegh

Hvordan kunne Android få så mange apps, så hurtigt?

 • Fordi folk var tvunget til at købe et bestemt styresystem?
 • Fordi folk var tvunget til at købe et bestemt udviklings system (eller nøjes med en skrabet udgave)?

Microsoft er langt bagefter, og burde gøre alt for at få folk til at udvikle apps. Jeg fatter simpelhen ikke at de ikke åbner op og følger de to andre. Hvad koster en osX opgradering? Stiger den? Men android kan du selv vælge os og udviklingssystem gratis.

Jo flere der udvikler apps til wp, des flere penge tjener ms. Så det er mig lidt af en gåde, at de er dem der gør det mest dyrt for folk, samt færrest valg.

 • 0
 • 0
#14 Henrik Høegh

Christian > 299 er en fin pris, men den stiger dog nu. Mit problem er at jeg har en stationær pc, uden touch. Har prøvet en Windows 8 på mit arbejde uden touch, og det duer på ingen måde. Havde jeg kunne betale 299 kr, og få lov at beholde min Windows 7, og udvikle til wp8, var jeg nok hoppet på. Har før prøvet Express (mener det var 2008), og det gav en del problemer med udløbs dato, og app der skulle recompileres og reinstalleres på klienter. Den vej går jeg ikke igen.

 • 0
 • 0
#15 Christian Holm Maagaard

Henrik: Ja, nu er tilbudet om at købe Windows 8 til 229 kr. slut - ved ikke om man kan blive reddet af noget tidszone, men så er det vist minutter det drejer sig om før det er slut. :)

Personligt synes jeg ikke det er noget problem med Windows 8 på PC uden touch. Det koster et klik efter du er logget ind for at komme til desktoppen og så kan du jo bare blive der, hvis du er utryk ved "metro" :)

Selvom man ikke bruger Windows Store Apps er der masser af andre fordele ved Windows 8 fremfor Windows 7 synes jeg.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere