Sådan formaterer du tekst i debatten på Version2

Med relanceringen af Version2 er der kommet nye muligheder for at formatere tekst, når du bidrager med indhold - for eksempel i debatten.

Vi har desværre været lidt forsinkede, men er nu klar med en ordentlig vejledning - og der vil snart blive linket direkte til den fra debatten.

Vi har valgt at basere formateringen på Markdown, der er et format skabt af it-bloggeren og Mac-entusiasten Jon Gruber.

Han har lavet Markdown med henblik på at være let at læse i sig selv, så med inspiration fra e-mail i klartekst benyttes eksempelvis asterisk (*) eller bindestreger (-) til at lave lister. I flere tilfælde undgår man at skrive decideret markup i modsætning til formatet BBCode, som vi brugte på det gamle Version2.

Markdown bliver i dag benyttet til formatering af tekst på en række af nettets store it-websites som Github og Stack Overflow, og vores håb er derfor også, at nogle af vores brugere i forvejen er bekendt med det.

Ud over Markdown har vi skabt nogle andre koder, som du kan bruge i debatten.

Ligesom på det gamle site kan du bruge [code] til at inkludere kode i dine kommentarer, og [quote] gør det muligt at citere andre kommentarer. I det nye debatsystem kan du blot markere teksten, du vil citere, og så trykke på svar - systemet vil herefter kopiere den valgte tekst ned i kommentarfeltet med den rigtige formatering.

Det kan i øvrigt oplyses, at Markdown benyttes på tværs af hele Version2, og det er således også Markdown, journalister og bloggere bruger til at fomatere artikler og blog-indlæg med.

Har du kommentarer til den nye vejledning til formatering af tekst, er de meget velkomne i debatten herunder. For eksempel hvis du har foreslag til at gøre den mere læsevenlig.

Casper

Opdateret: På opfordring af en kommentar fra Casper Bang har jeg oprettet et forum-indlæg, hvor du kan teste den nye formatering, hvis du lige vil prøve den af.

Kommentarer (35)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Torben Mogensen Blogger

Jeg kiggede lidt på Markdown dokumentationen og ser, at den tillader vilkårlige HTML tags. Det kan give anledning til angreb, f.eks. hvis f.eks. tags ikke filtreres fra. Umiddelbart ser det ud til, at tags i almindelig tekst konverteres til ikke-tags, men hvad med tags i HTML blokke som f.eks.

<

table> osv?

 • 0
 • 0
#10 Casper Thomsen

Har i et test område hvor man kan afprøve de nye ting, nu når man ikke længere kan redigere i et oprindeligt indlæg?

God ide. Har lige oprettet en forum-tråd og linket til den fra vejlednings-siden.

Klik her for at gå til forumtråden og teste formateringen af tekst

Angående redigering af indlæg, så er det noget, vi overvejer at genindføre, da der findes et Drupal-modul til formålet.

 • 0
 • 0
#21 Casper Bang

Jeg tror der er en fejl i markdown implementationen for links. Links defineret uden markdown alias/navn, bør blot blive til den rå link. Men som kan ses i første kommentar i tråden http://www.version2.dk/blog/bedstemor-pad-29683#comment-172763, så bliver den sidste kantede parantes taget med som del af URL'en (på trods af at ] tegnet betegnes som unsafe af RFC1738 og derfor under alle omstændigheder altid bør escapes).

Jeg foreslår at det regulære udtryk udvides til også at matche på ] såfremt der ikke er noget efterfølgende alias/navn til linket.

 • 0
 • 0
#23 Baldur Norddahl

Bemærk at RFC1738 er ændret af RFC2732 http://www.ietf.org/rfc/rfc2732.txt med hensyn til hvordan tegnene [ og ] skal behandles.

This document incudes an update to the generic syntax for Uniform Resource Identifiers defined in RFC 2396 [URL]. It defines a syntax for IPv6 addresses and allows the use of "[" and "]" within a URI explicitly for this reserved purpose.

 • 0
 • 0
#33 Casper Thomsen
(* Print a list of numbers recursively *) 
let rec printList lst = 
  match lst with  
  | [] -> () 
  | h :: t ->  
    printf "%d\n" h 
    printList t

Du skal benytte f, ikke fsharp - hvilket fremgår af dokumentationen :-) Men jeg bøjer mig gerne og ændrer syntaks til fsharp.

Opdateret: Du kan nu benytte fsharp - f virker ikke længere.

 • 0
 • 0
#35 Jesper Poulsen

Hvorfor bliver en bindestreg i starten af en linie automatisk tolket som en listing?

Man kan ikke bruge '-' som indledning på et stykke tekst. :-(

Og CR+LF mangler stadig. Der skal CR+LF+LF til, for ikke at få teksten skrevet i en lang smøre. :-(

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere