Sådan fanges en spion

Det er sommer, og det er tid til lettere lystløsning. Det bedste er imidlertid, når lystlæsningen også er lærerig. En sådan bog er The Cuckoo's Egg.

The Cuckoo's Egg , Tracking a Spy Through the Maze of Computer Espionage, er skrevet af Cliff Stoll på basis af hans oplevelser i slutningen af 1980'erne, hvor Stoll var systemadministrator på Lawrence Berkeley Lab. Det var en faktureringsdifference på 75 cents satte gang i jagten på, hvad der skulle vise sig at være en hacker på jagt efter militære hemmeligheder. Jagten landede Stoll på forsiden af New York Times i 1989.

Jeg har læst bogen flere gange og har synes lige godt om den alle gangene. Dels er der både tale om en spændende historie, som (næsten) kan læses uden en fascination for computere og sikkerhed. Men desuden giver bogen et rigtig godt indtryk af arbejdet med sikkerhed, samt hvad det vil sige at være systemadministrator.

Hackeren benyttede en fejl i den daværende version af Emacs til at få adgang til systemerne som privilegeret bruger, som beskrevet i dette uautoriserede uddrag fra bogen. (Lad dig i øvrigt ikke forstyrre af, at forfatteren ikke lige har styr på, hvad GNU i GNU Emacs betyder. Det er ikke symptomatisk for bogen.)

PBS/Nova lavede i øvrigt en dokumentarudsendelse (The KGB, CIA, Computer and Me), som jeg desværre ikke har set. Desuden skrev Stolls oprindelig først en artikel om episoden.

Jeg kan kun anbefale bogen!

Men hvad skal du læse her i sommerferien?

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kim Schulz

Ja Cockoo's egg er en ganske fremragende bog, det vil jeg give dig ret i. Lige nu er jeg selv i gang med at læse: "My Brain Is Open: The mathematical journeys of Paul Erdos" af Bruce Schechter. Ganske underholdende bog hvis man kan lide den kringlede matematiske verden. Man behøver dog ikke være matematik geni for at forstå bogen, da omtalte matematiske problemer bliver beskrevet på et let forståeligt niveau.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere