Så vippede kurven opad - det vælter ind med kvinder (næsten)

Tallene for dette års optag på datalogi og it i Århus er netop kommet og jeg er fuldstændig overvældet. Det fine optag fra sidste år blev slået i år og nu har vi endelig fået kvinderne med. På DAIMIs forside står der en nyhed, der fortæller at 15 (!) kvinder har søgt ind på datalogi og 12 (!) kvinder har søgt ind på it-uddannelsen. Det er uhørt høje tal, da det højeste jeg kan huske på datalogi på en årgang har været 5 kvinder på en gang og it-uddannelsen har heller ikke set lignende tal før.

De 15 kvinder på datalogi skal ses i forhold til en ansøgningstal på 122 1.-prioritetsansøgere på datalog (176 ansøgere ialt) og 60 1. prioritetsansøgere på it (97 ansøgere i alt), hvor kvinderne skal findes blandt både på 1. og 2. prioritetsansøgningerne. Desværre kan jeg ikke finde nogen tal for hvor mange kvinder der har sat datalogi eller it som 1. prioritet - men hvis bare det er flere end 5 på datalogi, så er det glædelige nyheder.

Yderligere statistikker kan ses her.

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

15 ud af 122 er ca. 12%, hvilket er næsten den samme fordeling, som DIKU havde sidste år (14% kvinder). Det var også den største andel i mange år.

Jeg har ikke kønsfordelte ansøgertal for 2009 endnu, men jeg skal nok fortælle, så snart jeg har dem.

  • 0
  • 0
Jon Bendtsen

Så ingen dataloger har haft sabbat-år? Jeg må være forkert datalog så :)

Selvfølgelig har du det, og hvis du læser på Daimi eller diku, så er du rigtig.

Jeg tror at der er færre unge i år som tager et sabbat-år. Grunde som intet arbejde, frygten for intet arbejde, + at de har fået tudet ørerne fulde om at de skal starte hurtigere har gjort at de også starter hurtigere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize