S3 sleep på Windows! Linux og FreeBSD?

Der er en del penge at spare hvis man sætter ens server i sleep-mode, når det kan gøres. Jeg faldt lige over denne glimrende artikel om hvordan man sætter en Windows-maskine i S3-sleep-mode.

Hvad med Linux og FreeBSD' Hvad gør man der for at opnå S3 sleep-mode på f.eks. en web og mail-server'
(baggrunds-viden - tryk her).

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Mikkel Høgh

Ubuntu er meget god til det der med S3-sleep. Jeg bruger det flere gange om dagen (fra mit arbejde til S-toget og fra S-toget og hjem, samt når jeg skal rundt omkring på mit arbejde). Det virker helt upåklageligt hver eneste gang.

Ved hjælp af GNOMEs Power Management Preferences har jeg sat min laptop til at sove når jeg klapper låget ned - men kun hvis den ikke er sat til strømnettet - normalt plejer jeg dog at bruge Fn + F4 (standard-tast for S3-sleep på alle Thinkpads)

Der ud over kan man også vælge både sleep og hibernate når du vælger Quit fra Ubuntus menuer...

Min laptop er en IBM Thinkpad R50e...

 • 0
 • 0
#4 Lean Fuglsang

Dumt spørgsmål. Men vil serveren ikke vække op hver gang der kommer en mail, eller google får lyst til at skanne serveren?

Eller er idéen at blokere serveren helt om natten, og den så vågner op til dåd om dagen uden at skulle boote?

 • 0
 • 0
#5 Dennis Krøger

"Men vil serveren ikke vække op hver gang der kommer en mail, eller google får lyst til at skanne serveren?"

Jeps, så vidt jeg fanger, og hvis man kun bruger den til sig selv, er der sikkert masser af strøm at spare.

 • Jeg tror dog ikke at der skal ret mange mails (eller anden netaktivitet)/time til, før at harddisk spinup snupper en stor del af den sparede strøm, og begynde at forkorte levetiden for meget til at det kan betale sig.

Dennis

 • 0
 • 0
#7 Niels Elgaard Larsen

Ja, der er masser af servere, der kun laver noget en gang imellem: print, email, bankup, cvs/svn osv. Med lidt held kan serveren have cachet nok til at den ikke behøver at starte disken, når den skal lave noget.

Jeg lavede min queietlinux side efter at jeg satte en print/back/trådløs ruter server op i mit soveværelse. Den skal jo helst være stille når jeg ikke bruger den. Den samme server kører forøvrigt stadig fint her 5-6 år senere (133MHz med 32MByte RAM).

Det kernemodul, vi lavede, er heldigvis blevet overhalet af udviklingen. Hvis man vil vide hvilke programmer, der starter disken på ens linuxmaskine, kan man bruge en kerne oversat med CONFIG_BLK_DEV_IO_TRACE, logge med blktrace og se loggen med blkparse.

 • 0
 • 0
#8 Peter Toft

Jeg synes ikke lige noget tager om roden. Mikkel har noget relevant. Niels (som forventet) har, PHK siger god ide - MEN hvordan gør vi???

Cluet er vel at der er en stribe FORSKELLIGE ting som skal være klar og forstået på Linux hhv. *BSD

 • Hvor ofte kommer wakeup on LAN?
  • Hvordan måler vi dette systematisk for den enkelte server.
 • Hvilke services kører på maskinen?
  • kan de lade være med at logge og andre ting som giver serveren grund til at vågne (se Niels hjemmeside - URL ovenfor).
 • Hvilke ting skal der være styr på i kerneland?
 • Kan vi (f.eks. med en backup-MX yderligere) styre at mellem midnat og kl 18 så kommer der kun emails ind hver halve time og mellem 18 og midnat hvert 5. minut.

shoot me...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere