Round up the usual suspects!

Følgende er ren fiktion, men dækker over et af mine hadeemner...

Fru R. Outer; Hr. IT-betjent, min forsørger er løbet væk og jeg kan ikke finde ham. Jeg husker ham som den, der gav mig liv og energi. Nu er jeg død og kan ikke uden ham.

IT-betjenten; Rolig nu. Vi kan da lede efter ham. Kan du ikke give os et signalement?

Fru R. Outer; Det styr lidt svagt for mig. Han var sort, og havde et standard stik, som han brugte, når han skulle lade op og en ledning med ladestik - som han ofte .... nå, ja - jeg vil bare have ham tilbage.

**IT-betjenten; **Hrrm - det siger de alle sammen. Kan du ikke huske om han havde et særligt kendemærke' Han må da bære samme navn som dem selv'

Fru R. Oouter; Nej desværre - han var en lidt billig karl, så han er no-name kinesiske noget. Jeg husker det ikke, men du skal ikke forvente at han på navnet kan matches til mig.

IT-betjenten; Vi har en del sorte ukendte i skuffen, som vi kan stille op på række og så kan du se om din sorte ven så er i blandt dem vi har.

Illustration: pto

IT- betjenten; Se nu godt efter. Er det en af dem?

Fru R. Outer; Det kan godt være. Jeg husker det ikke.

IT-betjenten; Hvis de kan oplyse om de selv bruger jævn- eller veksel-strøm og gerne om hvilket spændingsniveau, så har vi en chance.

Fru R. Outer; Jeg husker det ikke, men de er velkommen til at inspicere mig nedenfor.

IT-betjenten; Ahem... Jeg tager kun et kort syn på sagen. Der står ikke rigtig noget vi kan bruge, men deres ... stik.. passer kun til to af de fire. Hov der står vist noget noget med 9 Volt her, hvor den anden sorte er på 7,5 Volt. Det må være ham her.

**Fru R. Outer; **Jeg er lykkelig og nu genforenet med min kære.

Hvorfor i den syv %¤#!/&¤ mærkes AL forbrugselektronik ikke tydeligt med hvilken type lader, der skal til og hvorfor katten er det ikke et KRAV at den transformator, der passer til det givne stykke forbrugselektronik SKAL mærkes med firma og type-ID på apparatet.

Jeg har alt for mange sorte no-name transformatorer....

/pto

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Hans Schou

Det kunne være nogle af mine PSU'er, men mange har jeg sat håndskrevne labels på så jeg ved hvor de hører til.

Her kunne det jo være flot hvis bare der lå en færdigtrykt label i papkassen til den nye dims. Og lav det gerne standard 17.6x9.86mm i størrelse eller hvad der er passende, blot alle producenter bruger samme størrelse.

Standarder som PHK er jeg helt med på. Jeg vil der gerne gå det længere, at jo længere stikket er, jo mere Ampere tilbyder det, og forbrugsartiklen der så kræver 10A skal så have et rigtig dybt hul for at kunne få strøm. (PHK ville nok mene at 10A apparater burde være forbudt, men lad nu det ligge)

 • 0
 • 0
#4 Dennis Krøger

"Og lav det gerne standard 17.6x9.86mm i størrelse eller hvad der er passende, blot alle producenter bruger samme størrelse."

Nej tak, lav det så det passer til dimsen.

"Jeg vil der gerne gå det længere, at jo længere stikket er, jo mere Ampere tilbyder det, og forbrugsartiklen der så kræver 10A skal så have et rigtig dybt hul for at kunne få strøm"

Så længe at det er begrænset til et par forskellige størrelser er jeg enig, men der skal nok være mere beskyttelse mod at bruge forkerte stik end længden.

 • 0
 • 0
#5 Michael T. Jensen

Det absolut nemmeste må da være, at man i enhver stikkontakt får et 12V udtag, som jeg har set nogle debattører være inde på. Jeg mener dog ikke at man skal føre 12V ud til hver stikkontakt i en separat ledning men snarere at man hæver vekselspændingen med 12V jævnspænding og at man i selve stikkontakten laver separationen imellem veksel- og jævnspænding (på samme måde som phantom-power lægges sammen med lydsignalet i balancerede signaler).

Ethvert elektronisk apparat burde efterfølgende designes, så det skal fødes med 12V.

 • 0
 • 0
#6 Andreas Bach Aaen

For nogle år siden havde jeg noget bøvl i laboratoriet med en hub. Det virkede som om den genererede et stort pakke tab. Det var nok en port der var stået af. Det kunne jo ske. Men nej alle portene led af pakketab. Endelig fandt vi fejlen. Hubben bleve fodret med en forkert noname traffo. Den fik AC-input på 50Hz istedet for DC input. spændingsniveauet var ca. ok. Så i 0,01 sekund kunne man sende pakker og i de næste 0,01 sekund kunne man ikke sende noget. Der har helt sikekrt siddet en diode, der skar de negative spændinger væk....

Må jeg i øvrigt give et bud på dine klodser: 1) En adapter til f.eks. Linksys WRT54G. 12V DC. Effetivitet. sikkert ret dårlig. Den bliver godt håndlun. 2) En DC adapter til ADSL modem fra Siemens. 3) En DC adapter til VoIP boks fra Sipura eller alternativt en mobiltelefonlader fra Nokia 4) Den er svær. Udpræget dårligt design.Strømforsyning til en ekstern harddisk?

Yes. Jeg ved godt, at konkurrencen er svær. Lidt i stil med radiokonkurrencen: gæt en bil ud fra motorlyden. Måske er sværhedsgraden helt ovre i Bråtgård-kategorien. Kom med jeres bud.

 • 0
 • 0
#7 Torben Mogensen Blogger

Det ville klart være nemmere, hvis al småelektronik brugte USB-stik til strømforsyning, så de kunn fa strøm fra en PC eller fra transformatorer, der leverede 5 +/- 0.25 volt (som USB standarden foreskriver) via et USB stik.

USB har dog et problem: En enhed kan ikke "kræve" mere end 100mA, dvs. 0.5W. Det er fint nok til PDA'er, mobiltelefoner, GPS'er osv., men det er ikke nok til at drive bærbare PC'er, transportable DVD-spillere, juletræslyskæder, osv. Her er Michaels forslag med 12V (og op til omkring 50W) nok mere realistisk.

Med en standard for USB strømforsyning og en anden for en 12V mellemeffektforsyning kunne man forvente, at alle elektriske apparater til hjemmene laves så de kan bruge enten 5V DC med <100mA, 12V DC med <4A eller 220V AC med <10A eller <16A (som er de to sikringstyper, der bruges i dag).

 • 0
 • 0
#9 Flemming Frandsen

Burde man ikke ret nemt kunne tilføje til USB at en enhed kan bede om 48 V?

24W burde kunne række til langt det meste, men de USB kogeplader man kan få trækker vist meget mere end 500 mA, så mon ikke man kunne strække std. usb stik til 2 A? Så er der ved at være effekt nok til en brødrister.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere