Raspberry Pi - vi ødelagde two web-sites kl 7....

Endelig kom nyheden kl 7 at Raspberry Pi bliver forhandlet på http://farnell.com/ hhv. http://rswww.com/.
Launchen blev fungt med stor intensitet på Google+ med 100+ postings på 3 minutter. Kl 7.00 fløj - øjensynligt MANGE tusinde brugere over på
Farnells hhv. RSs hjemmesider, som brød ned.

Noget siger mig at den feber, der rasede omkring Arduino sidste år bliver suppleret af en kæmpe Raspberry Pi feber i år.
Jeg skal 100% sikkert have en....Men jeg er vist heller ikke endnu kommet frem til en den rette web-site. Prøv!

/pto

Kommentarer (42)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Lars Tørnes Hansen

Populær er den i alle tilfælde. før jeg så tweetet om Peters nye blog indlæg havde jeg selv nået at skrive en kommentar: http://www.version2.dk/community/raspberry-pi-udsolgt-43984

Tænk sig at en Linux gadget kan være så populær. Der er nogen der skal tænke i en seriøs løsning på det problem at mange vil have fat i den (giver en DDOS angrebs effekt).

 • 0
 • 0
#16 Lars Tørnes Hansen

Så vælger man Personal pre-orders, og bliver ledt til en side hvor Danmark (eller Tyskland,Sverige,Norge,...) ikke optræder. :/

Anyways, de er vel også udsolgt nu.

Tag et kig på http://dk.rs-online.com/web/generalDisplay.html?id=raspberrypi

Jeg har lige snakket med RS, og det er via sådan en registrering at man kan købe en Ras Pi som privat person (=altså ikke som et firma/en virksomhed).

Jeg snakkede også lidt med salgspersonen fra RS der fortalte at de bare for Danmark blev fuldstændig telefonstormet her i morges.

De var desværre ikke var blevet orienteret fra hovedkontoret i UK, hvilket jo er en ting der kan ske, så de marketing havde lidt morgentravlt med at finde ud hvad det der "Raspberry Pi" var for noget. :)

Det blev også bekræftet at der sker noget sidst i ugen.

Det tyder på at Raspberry Pi bliver lige så kult som f.eks. C-64. :)

 • 0
 • 0
#21 Kristian Klausen
 • 0
 • 0
#23 Lars Tørnes Hansen

... Jeg skal først have en Raspberry Pi, når den kommer med indbygget wifi.

Alt hvad der bruger radiosignaler koster kassen at udvikle - så der går nok en rum tid før der sker noget med indbygget Bluetooth/WLAN(WiFi) på en Ras Pi.

Køb en USB WLAN/WiFi pind. Vi du nøjes med den billigere Ras Pi model A, som nu også har 256 MB RAM til $25 (excl MOMS), kan du bruge en USB pind der kombinerer både Bluetooth og WLAN. Dermed kan du så bruge et Bluetooth tastatur og mus, og har en netværksforbindelse via WLAN.

 • 0
 • 0
#25 Bjarne Toftdal

Jeg har glædet mig til at få et par enheder af disse, som et lille barn til juleaften. Endelig lykkedes det mig at få en ordre igennem og jeg har netop fået en ordre igennem hos Farnell. Jeg var lidt skuffet at man skulle have et firma for at få en sådan enhed men hvor der er vilje er der vej.

 • 0
 • 0
#32 Hans Nielsen

Den virkelige CF er at hverken RS eller Farnell i Danmark modtager ordre fra private, og at de ikke fattede brik klokken 8 i morges, da deres telefoner åbnede, eller for Farnells vedkomne i skrivende stund, hvor de personer, der håndterer Pi ordrene er taget hjem...

Seneste løsningsforslag fra dem var at deres økonomiafdeling skulle kontakte alle interesserede, få deres "oplysninger" (i mit tilfælde den adresse, som jeg indtastede ved ordreafvicelsen), hvorefter de (muligvis) vil tilføje mig til slutningen af køen... (formodentlig en gang i morgen eftermiddag, når de får taget sig sammen...) Men hvad, hvis jeg er heldig får jeg måske nummer en million...

RS's totale mangel på forståelse for hvad en preorder er... "Jamen vi kan jo ikke sælge den før vi har den på lager, den skal jo først sendes fra Kina..." som den blanke dame i telefonen sagde...

 • 1
 • 1
#33 Jens Pedersen

Nu skal jeg lige være med - du brokker dig over at projektet er så stor succes at efterspørgslen på kort tid er gået fra 10.000 enheder til en kvart million[1] og at de derfor blev nødt til at improvisere to store distributører ind?

[1] (mit vi-mailer-dig-når-du-kan-købe-ID var på 232.803 her til morgen).

 • 1
 • 1
#34 Hans Nielsen

Nej, jeg brokker mig over at Farnell UK og RS Components UK, eller hvem de lavede distributionsaftalen med, ikke opdatede (efter at være blevet gjort opmærksom på det fra Foundationens side (ifølge twitter)) at der faktisk var en efterspærgsel på muligvis langt over en kvart million, heraf en stor del fra personer uden for England...

Alle afdelinger i alle lande burde have været klar over hvad der skete i går eller endnu tidligere, hvis muligt!

I betragtning af hvor stor fokus der har været på internationale kunder, er det lidt utroligt, hvor meget og hvor hurtigt, de to distributører tabte boldten.

Med hensyn til den officielle hjemmeside, ville jeg gerne have haft et direkte link til siden hvor man kunne bestille. Og for internationale kunder gerne et link til de respektive nationale undersider (gerne på RS' og Farnells sider). Internationale kunder skulle først ind på den korrekte side, for derefter at finde ud at den kun var for England (hvorefter man i Farnells tilfælde kom til en side hvor man skulle vælge hvilket land/verdensdel man ønsker den sendt til... under Europa var de eneste "gamle" vesteuropæiske land Polen og Grækenland) - herefter man skal tilbage til hovedsiden, finde hvor genvejen til de nationale sites er, og derefter tilbage til produkt siden.

Alt dette mens siden timer out 75% af tiden (eller giver en internal server error) efter et eller flere minutter...

Herefter står man jo så og mangler et CVR nummer... (hvis man ikke har sit eget firma) og hvis man ringer, fik man kl. 8:05 at vide at flere hundrede havde allerede ringet, at der stod på raspberrypi.org at der kun var salg til udviklerfirmaer og skoler/uddannelsesinstitutioner (hvilket ikke er eller har været sandt), og i øvrigt at man spildte hans tid når man ikke havde et CVR nummer.

Er det vi-mailer-dig-når-du-kan-købe-ID fra RS? jeg har endnu ikke hørt fra dem...

 • 1
 • 0
#35 Jens Pedersen

Jah, joh, det er alt sammen gået lidt stærkt her den sidste uges tid, men prøv at forestille dig den panik der har været ved Raspberry folkene :)

At RS og Farnells sider bryder ned - tjah, de er ikke bygget til så meget trafik, men kan ikke se hvordan det ellers skulle have været håndteret. Det er heller ikke nødvendigvis rigtigt at dimensionere sin side til et peak der sker hvert 2. år...

(Dertil kommer alle de utålmodige der åbnede 5-6-7 sider og konstant trykkede F5) Jeg har endda hørt at der smeltede adskillige netværkskabler og at der sprang gnister fra harddiskene da det gik vildest til... :)

RP stod med en kvart million entusiaster og entusiaster er farlige når de bliver desperate :D - gassen skulle ud af ballonen og det er den nu kommet efter ca. 12 timer.

At RS og Farnell ikke var 100% klar skal nok tilskrives at der skulle findes en løsning - hurtigt...

"vi-mailer-dig-når-du-kan-købe-ID'et" er det som man fik inde fra Raspberrypi.org. Har heller ikke hørt noget pr mail, hverken fra RS, Farnell eller Raspberrypi.org.

Alt i alt tror jeg ikke det kunne hav været gjort meget bedre - heller ikke hvis det havde været et professionelt foretagende...

 • 0
 • 0
#36 Bjarne Toftdal

Jeg fik også en mail fra dem om at den blev leveret i uge 17. Kender i nogen som har været så heldige at få en raspberry til leveringen inden uge 16 eller 17. Hvis ja må i meget gerne komme med en anmeldelse af den.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere