Raspberry Pi - sved på panden/nye sjove ting

Jeg har leget en del videre med min Raspberry Pi (som I kunne læse om her).

Dels har jeg leget med fjernbetjening via en Android App "XBMC Remote". Det var forholdsvis nemt at sætte op. Man enabler under system at man kan fjernbetjene XMBC over f.eks. port 8080 - samme data fodrer jeg til XBMC Remote og vupti han jeg via WLAN fuld kontrol over hvad der vises på min skærm. Super smart, meeeen at ofre en Android telefon for at få en fjernbetjening. Jeg skal klart se på at få en PS3 eller standard infrarød fjernbetjening til at virke. Jeg har prøvet med en Bluetooth adaptor koblet til via USB, men det virkede ikke som om det var klar.

Illustration: Peter Toft

Jeg har også haft streaming TV apps kørende på min Raspberry Pi med netværksadgang til internettet via min ADSL. Især DR-NU kørte perfekt men det er heller ikke en særlig høj bit-rate, de sender ud med.
Som det kan ses på billedet er CPU slet ikke loadet af det. Flot

Jeg måtte også lige prøve Weather appen for "Greve Strand" - fint

Hvor jeg til gengæld kunne se at min Raspberry Pi fik sved på panden var da jeg skulle ændre skin - dvs. grafisk stil - til Back-Row-skin. CPU-forbruget kørte klart opad og der var et klar forsinkelse mellem hvad jeg trykker og hvad jeg ser på skærmen.

/pto

P.S. Jeg har patchet min LEGO-indkapsling med en gennemsigtig 2x1 klods så jeg kan se status-lysdioderne fra siden.

Kommentarer (33)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Laus Brandt

Jeg siger sikkert nogen fy ord, men XBMC Commander er den hæftigeste app jeg har fundet til XBMC. Den giver bla. direkte adgang til film og musik osv. Den er vist kun iOS men køre fint på en gammel iPod Touch. Så det rimlig billigt...

 • 0
 • 0
#4 Palle Simonsen

modmypi har bestemt en høj WAF. Men de er stadigvæk på vej omend der arbejdes hårdt på at få dem ud til køberne:

... I have been informed that the T1 samples (the trial samples) will be ready for review on the 15th June which means that I can spend that weekend (16th and 17th) down at the factory making sure that I’m personally happy with what we’re manufacturing. Over that weekend we can make any adjustments if necessary to the mould and finalise the outside case finish...

Men da noget af salget går til Raspberry foundation er de værd at vente på, så pt. må konen affinde sig med en LEGO kasse, omend af et lidt andet design ;)

 • 1
 • 0
#7 Brian Albertsen

GPU'en og HDMI implementeringen i RPi er også HDMI-CEC kompatibel. Den tænder fint mit tv når den borer. Der arbejdes vist på at give adgang til den via et api.

Der er en video på youtube der viser en 3D model der roteres på tv'et via tv'ets egen fjernbetjening.

 • 0
 • 0
#8 ab ab

Jeg har tilsluttet en aflagt Huawei E220-dongle til min RPi og installeret Gammu på den. Ind til videre har jeg fået den til at sende sms'er fint nok, men jeg bakser stadig med at få smsd til at aktivere mit script som respons på indkomne sms'er..

Udviklingen går selvfølgelig mod, at man har internet-adgang overalt på sin smartphone, og derfor burde en webserver måske være tilstrækkeligt, men på en måde tænker jeg, at der er noget fascinerende old school ved at kunne 'fjernstyre' den via sms.. men det ville selvfølgelig ikke fungere i en sammenhæng, hvor man bruger den som HTPC. Jeg tænker, at der måske er potentiale i at kombinere den med en TellStick..

 • 1
 • 0
#9 Morten Winther

Hvor hurtig er sådan en i forhold til en N2600 atom?

Har lige købt en fanless X101ch netbook som med FreeBSD nu er lavet om til en hyggeserver.

Ikke de store upgraderingsmuligheder, men DKK 2300 inklusiv skærm, tastatur og UPS i form af batteri. Det er da en billig "server".

 • 0
 • 0
#10 Lars Tørnes Hansen

En Pi har en Armv6 arktiektur, ARM11 mikroprocessor der er klokket med 700 MHz. Den er derfor ikke ligefrem en hastighedsdjævel.

Den svarer til hasigheden for en PC omkring år 2000. Den skulle svare til en Pentium 2 - 300 MHz.

GPUen derimod en helt anden sag, sådan lidt mere a la NVidia ION 2 i hastighed.

En Pi kan derfor betegnet som en grafikprocessor med en mikroprocessor. (SoCen er lavet til mobiltelefoner i den lave ende af skalaen - og den har endda nogle år på bagen.)

 • 0
 • 0
#11 Jacob Larsen

Hvor hurtig er sådan en i forhold til en N2600 atom?

Ret langsom vil jeg tro. N2600 er ifølge http://ark.intel.com/products/58916/Intel-Atom-Processor-N2600-%281M-Cac... en 1.6GHz dual-core CPU med HTT. Rasperry Pi bruger en 700MHz ARM11, som efterhånden er en ret gammel arkitektur. Clock for clock er den sandsynligvis stadig langsommere end Atom.

Til gengæld er den både billigere og mindre end en netbook, og bruger også væsentligt mindre strøm. Hvis Linux kernen engang får ordentlig support for opportunistic suspend, så vil det reelle strømforbrug falde endnu mere.

 • 0
 • 0
#17 Jeppe Kollerup

Spændende at læse om andres oplevelser med mini-computeren. Jeg selv har netop fået flashet mit SD-kort og glæder mig til første boot, når jeg modtager HDMI-kablet :-)

Jeg vil i øvrigt super gerne henvise til det danske raspberry pi fællesskab, hvor der er forum til snak omkring Raspberry Pi. Jeg har lånt et citat fra din blog til en nyhed omkring raspberry pi mediecenter. Jeg håber, at dette er okay med dig - ellers vil jeg bede dig kontakte mig hurtigst muligt, så fjerner jeg det naturligvis.

Vi ses på det danske forum! :-)

 • 0
 • 0
#21 Ove Andersen

Og alligevel er der 11 ugers leveringstid:

Despatch expected in 11 week(s)

http://raspberrypi.rsdelivers.com/default.aspx?cl=1

Hos Farnell er det 5 uger:

Order today for expected delivery within 5 weeks.

http://downloads.element14.com/raspberryPi1.html?isRedirect=true

While existing orders for Raspberry Pi will continue to be fulfilled through the next few months, the ramp-up of production has enabled us to lift the restrictions on the number of units per customer. Orders can now be placed for unlimited quantities of Raspberry Pi board and accessories without the need to register or to receive an invitation to order. We’re currently forecasting that these orders will start reaching customers by the end of September.

Jeg venter stadigt på min..

 • 0
 • 0
#22 Lars Tørnes Hansen

Jeg fik en god nyhed idag.

Raspberry Pi sælges nu med dobbelt mængde RAM, 512 MB RAM, og til samme pris - fantastisk :) http://www.element14.com/community/groups/raspberry-pi?CMP=EMC-Newslette...

Primær kilde er naturligvis Raspberry Pi Foundation, som også har lavet en artikel om det: http://www.element14.com/community/groups/raspberry-pi?CMP=EMC-Newslette...

 • 1
 • 0
#29 Lars Tørnes Hansen

Uden at skulle over i gætterier: Lav pakkeanalyse med Wireshark for at se hvad der sker. Der er også et terminalprogram der kan det samme, hvor et eller andet siger mig at det program måske hedder tcpdump.

Skal jeg absolut gætte: Det kan godt være en blokering i din router.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere