Raspberry Pi - om tre dage?!

I kan sikkert huske at jeg har bestilt en Raspberri Pi fra Farnell - og jeg er på venteliste hos RS..
Fra Farnell har jeg intet hørt siden jeg fik en faktura hvilket skete på bestillingsdagen. RS har siden den gang skrevet emails ud hver uge "nu er ...næsten.... nu" men ikke meget konkret info.

Jeg modtog i dag en email fra Farnell med en PDF. Se lige denne del af filen:

Illustration: Privatfoto

Farnell forventer, at jeg modtager pakken om ca tre dage.
Feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedt :-)

Kære læsere - hvad skal jeg prøve på en Raspberri Pi? Giv gerne jeres indspark.

På min test-liste pt. står der Fedora med XMBC + Debian.

/pto

Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Per Bækgaard

Godt at se at de er begyndt at komme ud til os på venteliste...

For mit vedkommende, så er det XBMC på en Debian der er en af de mest interessante ting at se køre i praksis. Så prøv det endelig med med nogle HD klip, og gerne op mod en MythTV box!

Men faktisk ville jeg også gerne vide om/hvordan den kan køre en web server (lighttpd f.eks. eller nginx med en lille wordpress installation)! Min atom baserede maskine kan lokalt serve omkring 300 sider/sekund, men jeg vil tro at det er mængden af RAM der sætter en begrænsning for RasPI?

 • 3
 • 0
#3 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Det er allerede vist med en video, men kunne være sjovt hvis man fandt nogle images som gav samme fornemmelse som med C= 64/128 i gamle dage - et enkelt overskueligt miljø uden alt for mange distraktioner. http://www.raspberrypi.org/archives/186

Så et image der "bare booter ind i en C= 64", men med Ruby eller andre interessante sprog.

Eller måske de bedste ideer fra iPad apps, bare med USB joystick og TV skærmen? Diverse fysisk inspirerede spil, hvor man tegner objekter og ser dem falde på skærmen.

eller bare noget så enkelt som at smide den op med dobbeltklæbende tape bagpå en skærm/tv og så vise status for vores netværk, som i stort omfang bare kan hentes med HTTP requests, men som så kunne præsenteres med rulletekster og andet OpenGL gejl :-)

PS min ordre kommer nok meget senere, og jeg har forøvrigt lovet den til min søn som fødselsdagsgave - håber jeg må lege med den også :-)

 • 1
 • 0
#5 Lars Tørnes Hansen

Det lyder godt @Peter Toft, så må det jo snart være os andres tur i køen.

Jeg bestilte kort tid efter du gjorde - en 10 minutter senere, og RS har fortalt os at de nu er gået kraftigt op i storskala produktion, så det varer nok ikke så lang tid endnu.

Ialt et godt træk af RPF at udlicensere Pi produktionen til Farnel og RS.

Jeg skal have Debian på den, og vil lave DIY elektronik styring med den, sammen med noget Linux kerne hacking - desværre har en Pi ikke JTAG :(

Bemærk at der er lavet en kerne path[1] som lukker en bug der forårsager en kernel panic, og at der stadig er problemer - nu med ethernet, som giver en anden kernel panic. Der er sandsynligvis mere end 1 bug i Raspberry Pis Linux kerne lige nu.

[1] lukker bug i kernen på debian image'et af 19 april 2012: https://github.com/raspberrypi/firmware/issues/9#issuecomment-5376064 Bug i arch linux kerne lukkes også af samme patch. Der var også kerne bugs i tidligere images - nok den samme bug.

 • 0
 • 0
#8 Anders Sørensen

Kan den kør' nes eller lign. emulatore?

Umiddelbart vil jeg ikke tro på en så "lav" cpu kan - dog ved jeg ikke meget om emulator og om nogle af dem kan benytte gpu til nogle af de tunge beregninger. Men ku' være sjovt at hør' om det overhovedet er "doable".

 • 0
 • 0
#11 René Enemark

Jeg får desværre først min sidst i juni eller først i juli.

Men set rent professionelt, kunne det være sjovt med noget VDI eller XenApp opkobling, da denne har meget stor potentiale til at bruges som en tynd klient.

 • 0
 • 0
#12 Michael Iversen

...vi andre på ventelisten venter stadigvæk (meget utålmodigt) på hvornår mon RS nedlader sig til at komme med noget konkret omkring levering. Jeg glæder mig dog stadigvæk til jeg kan få fingre i en!

Som andre har kommenteret herover, synes jeg da XBMC (i den ene eller anden "flavor"/variant) er oplagt som 1. valg. I det hele taget kunne det være fedt med et overblik (og "howto's") over hvem der har prøvet hvad på Pi'en. Ellers skal du være velkommen til at skrive om hvad du så end afprøver, - vi skal nok læse det!

 • 3
 • 0
#15 Lars Tørnes Hansen

Real-time clock

Det kunne være spændende at undersøge hvor kompliceret det er at tilføje en real-time clock til Pi'en. Ellers får man vel mange epoch-filer.

Jeg og 2 andre gutter er så småt gået i gang med en I²C host adapter driver.

Når den er lavet skulle det være så nemt som at tilslutte f.eks. en pcf8583 RTC (som var at finde i f.eks en Acorn Archimedes, hint: https://dev.mobileread.com/trac/iliados/browser/trunk/kernel/linux-2.4.1...)

Den I²C driver er lavet om så den passer med den nye Linux driver model: http://lxr.linux.no/#linux+v3.3/drivers/rtc/rtc-pcf8583.c hvilket betyder at så snart man har en I²C host adapter driver så er man kørende.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere