Raspberry Pi - den booter ... oftest :-)

Så skete det - jeg har fået en Raspberry Pi (faktisk har jeg fået to - som er solgt til en god ven).

Illustration: Privatfoto

Jeg har som en start installeret en Debian Linux på et 2GB SD-kort. Det fungerer fint, men det var et noget nedskrællet Debian image jeg startede med.
Selv "vi" var ikke installeret - ej heller X. Med apt-get fik jeg installeret XFCE4 og nu kører den grafiske grænseflade fint over HDMI. Her er "cat /proc/cpuinfo":

Jeg har mus og tastatur kørende via USB, og normalt RJ45 kabel til min ADSL router. De sidder bagest på næste billede. På siden sidder HDMI stik modsat sidder lydstik og et analogt videosignal.
Strøm føder jeg til boardet med en almindelig micro-USB lader fra en mobil-telefon. Man kan se stikket ved siden af det blå SD-kort.

Jeg har et enkelt problem med boardet pt. Hvis jeg tager strømmen og genstarter, så ser det ud til at den skal "køle ned" nogle minutter.
Jeg tror ikke det er termisk, for den spiser kun 1 Watt eller lignende.
Der sidder fem lysdioder i det ene hjørne af boardet, og "PWR" starter fint, men "OK" kommer ikke på hvis jeg sætter strøm på for hurtigt.
Hvis nogen ved mere som dette, så skriv løs nedenfor.

Jeg skal videre med performance tests og XMBC, men det ser meget ud til at de Linux-ting, der findes er "på vej". Jeg er sikker på at det kommer hurtigt, men der er tidligt.

Jeg skal også haft fundet en kasse til den - nogen gode bud?

Alt andet lige - Raspberry Pi er vildt spændende :-)

/pto

Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mark Gjøl

Jeg overvejer at anskaffe mig en (hvis det er muligt) og bruge den som en privat webserver. Jeg har aldrig haft brug for det store i form af performance, og strømforbruget må siges at være tilpas lavt til at man kan have den trillende altid uden at få alt for dårlig samvittighed. Og så evt. bare klistre den fast til væggen for lidt nørd-point. :)

 • 2
 • 0
#5 Hans-Christian Mose Jehg

Min ankom igår, nu skal den så bare ha tilføjet wifi og et netkort og køre router/firewall til privaten. Så må vi se hvordan den klarer det.

Jeg har testet min med hensyn til dit genstarts halløj. Jeg har ikke det beskrevne problem. Efter afbrydelse af strøm i ca 1 sekund så genstarter den fint.

Der har været nævnt noget om timing på visse SD kort, måske er problemet der.

Har du den forbundet til en powered hub? Hvis du har så kommer der 5V ind igennem usb stikkene som måske bringer maskinen i en udefineret tilstand, al den stund at der vist ikke er noget avanceret power on/reset system.

HC

 • 0
 • 0
#6 Ken Poulsen

Fik min for en uge siden, der røg også Debian på som virker fint. Har dog måtte gemme den lidt væk, da trusler om folk der vil have fingerne i den, ville komme forbi :) Og den skal have en case fra ModMyPi. Men hvad dens primære job skal blive, har jeg endnu ikke besluttet...

 • 1
 • 0
#8 Flemming Sørensen

Er der nogen af jer, der har prøvet at smide et USB 3G modem på den? Hvis der er, så vil jeg meget gerne høre lidt om det, da de forhåbentligt snart kommer til min plads i køen, så jeg også kan få min, og det er netop en af de ting jeg skal have prøvet.

 • 0
 • 0
#10 Lars Tørnes Hansen

Fra Raspi forumet ved jeg at man ikke kan strømføde en Pi via USB portens +5 V, og GND ben, da kun noget af elektronikken så ville få tilført spænding.

Man kan strømforsyne en Pi via GPIO strømforbindelserne uden om Pi'ens polyfuse (PPTC), såfremt man får problemer med den sikring, men så kan man også riste kobberets PCB ledere (ingen sikring mod kortslutninger, hvis strøm via strøm-GPIO pins).

 • 0
 • 0
#14 Bjarne Toftdal

Hejsa. Jeg fik min for nogle dage siden. Jeg lagde Raspbmc ind på den med det samme og det kører godt. jeg har også fået min fjernbetjening med mobilen til at kører. Jeg strømføder også bare min Raspberry pi med en mobiloplader. ligenu kunne jeg godt tænke mig at lave dns om så den kører unlock us. jeg er ikke den store linux haj. god ide med den kasse.

 • 0
 • 0
#15 Palle Simonsen

@Bjarne - Ditto. Efter at have brugt et brugbart SD kort virker det glimrende. Sønnike har lavet en LEGO kasse til dyret. Printkortet passer lige med modulstørrelsen ;) Er der ARM plugins, der gør unblock.us relevant ?

@Peter - undskyld for blog Hi Jacking ... sig til, hvis du vil have et 'known good' SD kort.

 • 0
 • 0
#17 Palle Simonsen

@Frank Se Peter Toft's efterfølgende Blog om Raspberry, der er der et link til installation af OpenElec uden krydskompilering m.m. Her

Ellers er der også raspbmc http://www.raspbmc.com/ der til forskel fra Openelec har et noget mere repsonsivt menusystem og på mit 1år gamle Brandname LCD TV kan give lyd gennem HDMI :)

@Alle Der har været et koordineret SYN angreb på raspbmc samt hovedudviklerens personlige blog. Det kan man læse mere om her: http://www.stmlabs.com/2012/06/24/network-issues/

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere