Programmer i bogform

Som nogle af jer har læst i min blog på ing.dk, har jeg fået trykt Varnish kildeteksten som en unika bog hos Books On Demand.

Jeg er en varm fortaler for at bruge offline tid med sin kildetekst og en rød blyant og en bog er så mange gange nemmere at håndtere end bundter af A5 papir fra en printer.

For mindre programmer kan det endda gå ved at bruge psutils til at lave en A5-booklet, særligt hvis ens printer selv kan finde ud af at printe duplex.

Men når man når op på 593 sider, så taler vi ringbind og de er store, grimme og uhåndterlige og når en unika bog fra BoD.dk koster kun 375 (ex moms), så er livet for kort til ringbind.

Jeg kunne have valgt at printe min kildetekst med a2ps, men det var jeg ikke tilfreds med, så jeg skrev mit eget lille program der spytter postscript ud og derefter kørte jeg postscriptfilen igennem ps2pdf.

Blandt andet ville jeg gerne have "tommelmærker" samt margin-information om filnavn og linienumre. Med i farten kom så kapitelforsider for hvert katalog og et hoved for hver fil.

Illustration: Privatfoto

En af de ting jeg besluttede mig for, er at livet er for kort til Courier fonten, den egner sig ikke til bogform. Heldigvis har Raph Levien lavet en dejlig mono-space font ved navn "Inconsolata" som jeg varmt kan anbefale.

Den eneste ulempe er at deres leveringstid er omkring 3 uger, jeg uploadede min pdf d. 24 oktober og modtog bogen i posten idag.

Ideen er hermed givet videre...

phk

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Torben Mogensen Blogger

Jeg har selv trykt nogle bøger hos Lulu.com, og er rimeligt godt tilfreds. De kan trykke en 600-siders A5 bog (perfect bound) for ca. 18 Euro = 135 kroner. Det lyder en del billigere end de 375 kroner, du nævner.

Der kommer selvfølgelig forsendelse oveni, men ikke moms, da det bliver sendt fra et EU land.

  • 0
  • 0
#7 Simon Andreas Frimann Lund

Nu har jeg haft æren af at læse en af de bøger som Torben Mogensen fik trykt hos lulu.com og jeg må tilstå at som studerende er det en sand fornøjelse at have en lærebog for 135kr og ikke 375kr.

Dog var der med tiden også den pris at betale, at kapitel 10 om bootstrapping af compilere ikke længere er en del af bogen men sin egen lille pamflet :)

  • 0
  • 0
#8 Torben Mogensen Blogger

Hvor lang tid var de om det ?

Jeg kan ikke give dig det eksakte antal dage, da det er et stykke tid siden sidst, men jeg synes ikke, at ventetiden var specielt lang (omkring en uge, hvis jeg husker rigtigt). Og som Claus siger, kan man få det hastebehandlet mod ekstra betaling.

Som Simon siger, var der sidste år et problem med limningen i ryggen af bøgerne. Vi fik efter klage en sending bøger i erstatning, og studerende kan bytte til en af disse. Ikke ret mange har dog benyttet sig af det.

I år var der lidt problem med svagt tryk på nogle sider i enkelte bøger, men vi havde bestilt nok til at bytte disse uden at skulle bestille flere hjem. Jeg tænker, at vi kunne få erstatte disse hos Lulu også, men da vi har flere til overs, har vi ikke brug for flere bøger.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere